Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) ανακοίνωσε ότι έχει στρατολογήσει εκατοντάδες χιλιάδες “πολεμιστές της πληροφορίας” για τον έλεγχο του διαδικτύου, αστυνομεύοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα φόρουμ για “παραπληροφόρηση” και περιεχόμενο συνωμοσίας, τα οποία στη συνέχεια θα κλείνουν συστηματικά.

Σύμφωνα με το WEF του Klaus Schwab, η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο είναι μια “infodemic” που είναι “δυνητικά θανατηφόρα” και απαιτεί “θεραπεία”. Ο ορισμός της παραπληροφόρησης, σύμφωνα με το WEF, είναι οτιδήποτε με το οποίο διαφωνούν. Αυτό σημαίνει ότι οι πολεμιστές της πληροφόρησης θα ασχοληθούν ουσιαστικά με την πράξη της διακοπής της διαφωνίας.

Τα φόρουμ συνωμοσίας και τα τμήματα σχολίων του Youtube γίνονται στόχος των “ψηφιακών πρώτων ανταποκριτών” που προσποιούνται ότι είναι απλοί χρήστες της πλατφόρμας, αλλά στην πραγματικότητα εργάζονται για να διαταράξουν τις διαδικασίες και να υποστηρίξουν την ιδεολογία του WEF του Klaus Schwab.

Ανακοινώνοντας τα νέα σε ένα podcast του WEF, η διευθύντρια επικοινωνίας του ΟΗΕ Melissa Fleming δήλωσε: “Μέχρι στιγμής, έχουμε στρατολογήσει 110.000 εθελοντές πληροφόρησης και εξοπλίζουμε αυτούς τους εθελοντές πληροφόρησης με το είδος της γνώσης σχετικά με το πώς εξαπλώνεται η παραπληροφόρηση και τους ζητάμε να χρησιμεύσουν ως ένα είδος “ψηφιακών πρώτων ανταποκριτών” στους χώρους όπου ταξιδεύει η παραπληροφόρηση”.

Το WEF επηρεάζει υποσυνείδητα τις μάζες προκειμένου να προωθήσει τις αφηγήσεις του στους ανθρώπους.

Μπορείτε να ακούσετε το εν λόγω podcast εδώ.

Επίσης, στο podcast, ο mainstream δημοσιογράφος Mark Little παρουσιάζει πιθανές λύσεις για την “infodemic”.

Ο Little έχει εργαστεί για το Twitter και ίδρυσε το Storyful, ένα πρακτορείο ειδήσεων κοινωνικών μέσων που συνδέεται στενά με το πρόγραμμα ελέγχου των γεγονότων. Τώρα έχει ιδρύσει την Kinzen, μια εταιρεία που απειλεί να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για τη λογοκρισία διαδικτυακού περιεχομένου.

“Έχω αρχίσει να βλέπω τη διάδοση της παραπληροφόρησης ως παγκόσμια κρίση υγείας”, λέει ο Little στο World Vs Virus. “Η παραπληροφόρηση αποτελεί τόσο σοβαρή απειλή για την κοινωνία μας.

“Η παραπληροφόρηση συμβαίνει μέσα στους φίλους και τις οικογένειές μας. Πρέπει λοιπόν να βρούμε στρατηγικές για να την αναγνωρίσουμε, πρώτα απ’ όλα. Και, δεύτερον, ως ενεργοί πολίτες, όπως ακριβώς φοράμε μάσκες για να προστατεύουμε τους άλλους, πρέπει να είμαστε ο καλός πολίτης, ο ενεργός φορέας που αντιστέκεται στην καθημερινή μας ζωή”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »