Επιδιώκουν κλιμάκωση το επόμενο διάστημα στο Αιγαίο οι Τούρκοι
Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, το τουρκικό ναυτικό φέρεται να ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες του στην ναυτική βάση του Gölcük και την Κωνσταντινούπολη, με σκοπό να αποστείλει και άλλα πολεμικά πλοία στην περιοχή της Α.Μεσόγειου αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο τρόμος των Τούρκων σύμφωνα με τους ίδιους αφορά η διασπορά των ελληνικών ”αόρατων” υποβρυχίων που δεν περιορίζονται στα γνωστά Type-214, αλλά επεκτείνονται και στα πιο παλαιά Type-209, τα οποία δρουν και αυτά “αθόρυβα” κάτω από τα νερά του Αιγαίου, προκαλώντας πανικό.

Πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, θέλουν την Άγκυρα να βγάζει στην ίδια περιοχή μεγάλο αριθμό μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων, σε μια προσπάθεια να κλιμακώσει έτσι την όλη κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις 12 Αυγούστου είχαμε την ανάκληση όλων των αδειών στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όλα τα πλοία του τουρκικού ναυτικού αναμένεται να μεταβούν στη Μεσόγειο.

Οι ίδιοι προπαγανδίζουν (αυτό κάνουν εδώ και μεγάλο διάστημα άλλωστε) ότι το πλοίο Oruç Reis θα περιβάλλεται δήθεν από μια “ατσάλινη ασπίδα”, στην οποία κανένα ξένο πολεμικό πλοίο δεν επιτραπεί να εισέλθει.

Παραδέχονται ευθαρσώς όμως ότι μεγάλο πονοκέφαλο της ηγεσίας του τουρκικού ΠΝ, αποτελούν τα ελληνικά υποβρύχια που διάσπαρτα παντού χωρίς να μπορούν να τα εντοπίσουν οι ίδιοι.

Δηλώνουν επίσης με προκλητική αλαζονεία ότι υπάρχουν τουρκικά πολεμικά πλοία στα ύδατα μεταξύ Κρήτης και Λιβύης και γύρω από το Καστελόριζο, σε μια προσπάθεια να πειστεί η ελληνική πλευρά για τι ακριβώς θέλουν να επιδείξουν στην περιοχή που οι ίδιοι αυθαίρετα όρισαν ως δική τους ΑΟΖ με το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Το άλλο που τους “καίει” όμως είναι η κύρωση της συμφωνίας Ελλάδος-Αιγύπτου και οι πληροφορίες για κοινή ελληνο-αιγυπτιακή ναυτική άσκηση στην Α,Μεσόγειο.

Μια τέτοια άσκηση σε συνδυασμό με την παρουσία γαλλικών πολεμικών πλοίων θα “περικύκλωνε” το τουρκικό ναυτικό και θα ακύρωνε τις φιλοδοξίες του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Εφόσον είχαμε ένα τέτοιο σενάριο σε αυτήν την περίπτωση με αυτού του είδους την κλιμάκωση από πλευράς Τούρκων, θα προκαλούνταν πιθανά επεισόδια που θα περιελάμβαναν από μία απλή “επακούμβηση” μέχρι οποιοδήποτε άλλο περιστατικό που θα προμήνυε κρίση.

Το εσωτερικό της Τουρκίας “βράζει” από τα προβλήματα και ο Ερντογάν προσπαθεί να κάνει αυτό που έχει μάθει τόσο καιρό καλύτερα, δηλαδή να κλιμακώσει ενδεχομένως με την Ελλάδα για να κρατήσει ενωμένο το “ποίμνιο του”, αλλιώς αλίμονο του.

Όλο το πολιτικό και στρατιωτικό φάσμα της Τουρκίας απειλεί Ελλάδα-Κύπρο, αλλά και όλες τις χώρες της περιοχής ως ο νέος “Σερίφης” στην Μεσόγειο αναμένοντας να υποταχθούν όλοι στα κελεύσματα του.

Αλλά να γνωρίζουν οι “γείτονες” ότι αν και εφόσον προσπαθήσουν να προκαλέσουν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, θα λάβουν ισχυρή απάντηση που θα προκαλέσει πάταγο στο δήθεν “ισχυρό” τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »