Όσον αφορά στο μοιραίο κλειδί, ισχυρίστηκε «κενό μνήμης» και δεν μπόρεσε να απαντήσει στις ερωτήσεις της ανακριτριας

«Αυτό που θυμάμαι είναι πως σίγουρα δεν έδωσα εντολή να ακολουθήσει η αμαξοστοιχία την γραμμή ανόδου για Θεσσαλονίκη» φέρεται να ισχυρίστηκε ο 59χρονος σταθμάρχης στην ανακρίτρια, λίγο πριν αποφασιστεί η προφυλάκισή του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στο μοιραίο κλειδί, το οποίο φέρεται να ξέχασε να γυρίσει ο σταθμάρχης, με αποτέλεσμα η αμαξοστοιχία Intercity 62 να συγκρουστεί με το εμπορικό τρένο και να συμβεί το δυστύχημα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε «κενό μνήμης» και ουσιαστικά δεν μπόρεσε να απαντήσει στις ερωτήσεις της ανακριτριας.

Υπενθυμίζεται ότι, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο σταθμάρχης κρίθηκε προφυλακιστέος το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από μια μαραθώνια κατάθεση 7,5 ωρών.

Ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα και, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

«Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών» τόνισε ο δικηγόρος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης, προσθέτοντας: «Δυστυχώς, τώρα αρχίζουν όλα».

«Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν, χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι. Ο άνθρωπος ούτε έπινε ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» τόνισε και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »