Σε σαρωτικούς βομβαρδισμούς θέσεων του ουκρανικού Στρατού προχώρησε ο ρωσικός Στρατός και η Αεροπορία. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας μιλά για πάνω από 620 νεκρούς σε 24 ώρες μόνο από τους βομβαρδισμούς χωρίς να υπολογίζονται οι ουκρανικές απώλειες από τα υπόλοιπα πεδία των μαχών.

Η 59η Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχει υποστεί μεγάλη πανωλεθρία.

Βίντεο που δόθηκαν στην δημοσιότητα δείχνουν βομβαρδισμούς από Su-34, μπαράζ εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M και επιθέσεις υπό το φως της ημέρας με P-800 Oniks.

Τα συστήματα Bastion έπληξαν την αεροπορική βάση Artsyz νοτιοδυτικά της Οδησσού όπου βρισκόταν το κέντρο ελέγχου των τουρκικών UAV Bayraktar.

Επίσης στο Bakhmut η ρωσική Αεροπορία εξαπέλυσε πυραύλους Kh-59M2, μια από τις σπάνιες φορές που καταγράφεται σε βίντεο η εκτόξευση του συγκεκριμένου βλήματος.

Τέλος, οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως τις τελευταίες ημέρες έγινε χρήση του υπερηχητικού πυραύλου Kh-47M2 Kinzhal.

Ο στόχος ήταν μια αποθήκη οπλισμού 136 μέτρα κάτω από την γη. Δίπλα υπήρχαν αρκετοί μισθοφόροι κυρίως Βρετανοί και Αμερικανοί.

Η έκρηξη ήταν πραγματικά τρομαχτική. Αν όντως αληθεύει ο ρωσικός ισχυρισμός τότε είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται σε βίντεο η χρήση του συγκεκριμένου πυραύλου.

Δείτε βίντεο

 

Σαρωτικοί βομβαρδισμοί στο Νικολάεφ

Η ρωσική Αεροπορία πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Νικολάεφ.Ο δήμαρχος της πόλης Alexander Senkevich επιβεβαίωσε ότι κάποιες εγκαταστάσεις χτυπήθηκαν ανηλεώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πληγεί κυρίως θέσεις του ουκρανικού Στρατού και της στρατιωτικής βιομηχανίας.

Πρόκειται για το ναυπηγείο στο ουκρανικό λιμάνι Νικολάεφ και τις εγκαταστάσεις της 59η Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας του Ουκρανικού Στρατού.

Η εγκατάσταση βρίσκεται στο νότιο τμήμα της ουκρανικής πόλης, δίπλα σε έναν μεγάλο ποταμό περίπου 60 χιλιόμετρα στην ενδοχώρα.

Δείτε βίντεο από την επίθεση

 

Πάνω από 620 νεκροί

Ο ρωσικός στρατός σκότωσε πάνω από 620 Ουκρανούς με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να εκκενώνουν επειγόντως τους τραυματίες και μισθοφόρους από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, στις 21 Ιουνίου, ως αποτέλεσμα έως και 500 στρατιώτες της 59ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, που στάθμευαν στο ναυπηγείο του Nikolaev, στο Okean, σκοτώθηκαν.

Στρατιώτες του τάγματος της 57ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας πεζικού, που αμύνονταν στην περιοχή Gorskoye, Podlesnoye, Vrubovka έχοντας χάσει περισσότερο από το 60% του προσωπικού τους, αρνήθηκαν να υπακούσουν στη διαταγή της διοίκησης και εγκατέλειψαν όλες τις θέσεις τους.

Στην περιοχή Nikolaevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, δυνάμεις της 14ης και 24ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας, εκκένωσαν έως και 30 τραυματίες και οκτώ νεκρούς Αμερικανούς και Βρετανούς μισθοφόρους τη νύχτα υπό τον κίνδυνο εμπλοκής με τις ρωσικές δυνάμεις που πλησίαζαν στην περιοχή.

Η αεροπορία κατέστρρεψε σε μια μέρα πέντε αποθήκες πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Sidorovo, Verkhny Kamenka και Miropolye καθώς και ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 151 περιοχές.

Ρουκέτες και πυροβολικό έπληξαν 253 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και έξι αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές: Lisichansk, Verkhnekamenka, Mirnaya Dolina, Loskutovka και Podlesnoe.

Ο τερματικός σταθμός καυσίμων στο Nikolaev καταστράφηκe. Aπό εκεί προμηθευόταν καύσιμα η πολεμική μηχανή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

13 ουκρανικές διμοιρίες MLRS καταστράφηκαν στις περιοχές Ostroye, Gornyak, Kodema, Dzerzhinsk, Kalinovo, Zoryanoye, Dimitrov, Novolugansk, Novgorodskoye, Leninskoye, καθώς και δέκα θέσεις πυροβολικού στις περιοχές Stepnaya Dolina της περιοχής Nikolaev, Spartak, Podgornoe, Nikolaevka, Leninskoe, Zaitsevo, Semigorye, Dzerzhinsk.

Παράλληλα καταστράφηκε αμερικανικός σταθμός αντι-πυροβολικού AN-TPQ στο χωριό Nikolskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Συνολικά, περισσότεροι από 620 Ουκρανοί, 24 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα , καθώς και 27 ειδικά οχήματα καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα αεροπορικών επιδρομών, πυραυλικών επιθέσεων και πυροβολικού.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν: ένα αεροσκάφος Su-25 της Ουκρανικής Αεροπορίας στην περιοχή Barmashevo της περιοχής Nikolaev και ένα MiG-29 στην περιοχή Apostolovo της περιοχής Dnepropetrovsk.

Επίσης, 16 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στις περιοχές Bolshie Prokhody, Malaya Kamyshevakha, Novodmitrovskoye, Veseloye, Belyaevka, Brazhkovka, Chervonoe, Dolgenkoye, Suligovka, Yasinovataya και Zmeiny.

Επιπλέον, τρεις ουκρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Tochka-U αναχαιτίστηκαν στις περιοχές Pashkovo της περιοχής Χάρκοβο και Novaya Kakhovka στην περιοχή Χερσώνας, καθώς και 14 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων.

Δείτε βίντεο από τις επιθέσεις

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »