Έρχονται ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΡΕΣ!!! Όταν δεν θα μπορούν να ΣΤΑΜΠΑΡΟΥΝ θα ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ την είδηση!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

Σε περίπτωση που κάτι ξεφύγει από τους υπάρχοντες λογαριασμούς της λογοκρισίας του Facebook και των υποτιθέμενων ελεγκτών ειδήσεων, ένα νέο «χαρακτηριστικό» ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ εισάγεται τώρα ως πιλοτικό.

Μέσω αυτού, το Facebook επιτρέπει σε μια μικρή ομάδα Αμερικανών «ελεγκτών δεδομένων» (σε λίγο σίγουρα και στην Ελλάδα) να αφήνουν σχόλια σε δημόσιες αναρτήσεις, οι οποίες «μπορεί να μην είναι επαληθευμένα ψευδείς, αλλά οι άνθρωποι μπορεί να τις θεωρήσουν παραπλανητικές».

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΑΜΠΑΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛ «ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΠΛΑΝΗΤΙΚΟ κτλ.»

Αυτό αποκαλύφθηκε στην  έκθεση επιβολής κοινοτικών προτύπων του κολοσσού της τεχνολογίας και των κοινωνικών μέσων  για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Είναι μία από τις δραστηριότητες του Facebook (Meta) που αποκαλύπτεται στην έκθεση, η οποία αφορά τον έλεγχο ειδήσεων και γεγονότων από τρίτους.

Στο τέλος της αναφοράς, το Facebook σκιαγραφεί εν συντομία το εξαιρετικά ενδιαφέρον νέο πιλοτικό πρόγραμμα. Αν και οι σκεπτικιστές θα το δουν αναμφίβολα ως μια ακόμη λεωφόρο για τον γίγαντα να κατευθύνει τους χρήστες σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, παρουσιάζεται ως ακριβώς το αντίθετο: φέρεται να «ενδυναμώνει» τους χρήστες καθώς συναντούν περιεχόμενο και αποφασίζουν «τι να διαβάσουν, να μοιραστούν και να εμπιστεύονται».

«Μια μικρή ομάδα τρίτων συνεργατών μας στις ΗΠΑ για τον έλεγχο γεγονότων έχει την δυνατότητα να σχολιάζει στα Αγγλικά και τα Ισπανικά για να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σε δημόσιες αναρτήσεις στο Facebook», αναφέρει η έκθεση.

Αντί για τους ελεγκτές ειδήσεων θα έρθουν οι σχολιαστές ειδήσεων και θα φαίνονται σαν πραγματικοί χρήστες που σχολιάζουν, επηρεάζοντας πραγματικούς χρήστες;;; Θα παρεμβαίνουν αντί των ελεγκτών, οι οποίοι βάζουν στάμπα HOAX;;;

Έρχονται ακόμα πιο άγριες μέρες…

Αναφέρει επί λέξει το FACEBOOK:

«Ξεκινήσαμε επίσης ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο Facebook που στοχεύει να αναδείξει στους ανθρώπους πιο αξιόπιστες πληροφορίες και να τους δώσει την δυνατότητα να αποφασίσουν τι να διαβάσουν, να εμπιστευτούν και να μοιραστούν. Μια μικρή ομάδα τρίτων συνεργατών μας στις ΗΠΑ για τον έλεγχο γεγονότων έχει τη δυνατότητα να σχολιάζει στα Αγγλικά και τα Ισπανικά για να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σε δημόσιες αναρτήσεις στο Facebook που θεωρούν ότι θα μπορούσαν να εμπλουτιστούν από περισσότερες πληροφορίες. Αυτή η προσπάθεια είναι ξεχωριστή από το πρόγραμμα ελέγχου ειδήσεων-αναρτήσεων από τρίτους . Τα σχόλια δεν θα είναι αξιολογήσεις ελέγχου δεδομένων. Δεν θα επιφέρουν κυρώσεις επιβολής για τους κατόχους περιεχομένου, ούτε θα επηρεάσουν την διανομή μιας ανάρτησης ή τη συνολική κατάσταση μιας Σελίδας. Επίσης, σε αντίθεση με τους ελέγχους γεγονότων, αυτά τα σχόλια θα εμφανίζονται σε αναρτήσεις στο Facebook που μπορεί να μην είναι επαληθευμένα ψευδείς, αλλά οι χρήστες μπορεί να θεωρήσουν παραπλανητικές».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »