Διάχυτη η οργή των Τούρκων πολιτών
ΟΕρντογάν και τα εξαπτέρυγά του επιδέξια εδώ και χρόνια, απειλώντας Ελλάδα και Κύπρο, καλλιεργούν τον μύθο που θέλει την τουρκική κοινωνία ανεκτή σε απώλειες Τούρκων στρατιωτών.

Με γνώμονα τα παραπάνω οι Τούρκοι ΥΠΑΜ Ακάρ, ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, ΥΠΕΣ Σοϊλού, ο γκρίζος λύκος Μπαχτσελί, αλλά και αρκετά στελέχη και βουλευτές του AKP, του ΜΗΡ και της αντιπολίτευσης του CHP, σε τακτά χρονικά διαστήματα εξαπολύουν απειλές σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου, προβάλλοντας σύμφωνα με τους ίδιους, τις μεγάλες ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας τους, τονίζοντας ότι όποιοι στρατιώτες τους χαθούν θα γίνουν μάρτυρες.

 

 

Ο τουρκικός λαός έχει κουραστεί από τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ερντογάν και των παρατρεχάμενων του, πεινάει, είναι άνεργος, φτωχός και το κράτος του είναι απών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του που ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο με την πανδημία λόγω Covid.

Επιπλέον, οι Τούρκοι στρατιωτικοί στη χώρα έχουν χαμηλό ηθικό και συνεχείς απώλειες. Η πανδημία έχει χτυπήσει και τις τουρκικές δυνάμεις και έχουν αναφερθεί νεκροί και φορείς που νοσούν, οι οποίοι απομακρύνονται με συνοπτικές διαδικασίες από τη Συρία προς την Τουρκία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Η δράση της οργάνωσης FETO δεν έχει σταματήσει και επηρεάζει επίσης σοβαρά το τουρκικό εκστρατευτικό σώμα, ενώ στην ίδια την Τουρκία ο στρατός έχει χωριστεί σε δυο πλευρές εδώ και μεγάλο διάστημα.

Δημοσκοπικά ο Ερντογάν, όπως και ο φίλος του και συνοδοιπόρος στην κυβέρνησή του, Μπαχτσελί, είναι καταποντισμένοι.

Αν γίνουν αύριο εκλογές στην Τουρκία, ο Ερντογάν θα χάσει την Προεδρία και το AKP τη διακυβέρνηση της χώρας.
Πρόσφατα έγινε ένα περιστατικό το οποίο κατέδειξε 2 βασικές αδυναμίες της Τουρκίας. Μιλάμε για την επιχείρηση “φιάσκο” των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) που κατέληξε στο θάνατο 13 Τούρκων στρατιωτικών -αστυνομικών-πρακτόρων της ΜΙΤ που κρατούσε αιχμάλωτους το ΡΚΚ σε σπηλιά στο Β. Ιράκ. Αυτές είναι:
1. Η τουρκική κοινή γνώμη δεν είναι ανεκτή σε απώλειες ανθρώπινων ζωών είναι ανάστατη και ζητάει ευθύνες για τον θάνατο των 13 Τούρκων Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου των παραπάνω ξέσπασε πολιτική θύελλα. Η αντιπολίτευση ζητάει κοινοβουλευτικό έλεγχο για την επιχείρηση φιάσκο των ΤΕΔ, της οποίας μάλιστα ηγείτο ο ίδιος ο ΥΠΑΜ Ακάρ. Από την άλλη ο ΥΠΕΣ Σοϊλού κατηγόρησε τον Ακάρ για ανικανότητα λέγοντας πως άν ο ίδιος οργάνωνε την επιχείρηση αυτή θα είχε αίσιο τέλος
Και το καλύτερο, ο “πολύς” Ερντογάν δεν παρουσιάστηκε στην τουρκική βουλή ο ίδιος, αλλά έστειλε τον ΥΠΑΜ και τον ΥΠΕΣ του να “απολογηθούν” για την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης.

Επίσης και αυτό είναι το σημαντικότερο, υπάρχει διάχυτη η οργή των Τούρκων πολιτών για την καταστροφική έκβαση της επιχείρησης των ΤΕΔ που στοίχισε τη ζωή σε 13 Τούρκους στρατιώτες-αστυνομικούς και πράκτορες της ΜΙΤ.

2. Ο άκρως ερασιτεχνικός σχεδιασμός και εκτέλεση της επιχείρησης από τις ΤΕΔ καταρρίπτει τον μύθο περί του τρομερού και αήττητου τουρκικού στρατού
Η οργάνωση και εκτέλεση της όλης επιχείρησης θα λέγαμε ότι ήταν ερασιτεχνική και καταδικασμένη σε αποτυχία, αφού λόγω του όγκου των δυνάμεων που συμμετείχαν σε αυτήν και των πολλαπλών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν, όπως 41 μαχητικά αεροσκάφη, ιπτάμενα τάνκερ, πολλά UAV, ελικόπτερα και δυνάμεις, η επιχείρηση έχανε το βασικότερο στοιχείο της προκειμένου να επιτύχει. Αυτό ήταν το στοιχείο του αιφνιδιασμού και συνεπώς θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να έχει αίσιο τέλος, με δεδομένη την αποφασιστικότητα του ΡΚΚ.

Το αίσθημα της οργής και αγανάκτησης κυριαρχεί στον τουρκικό λαό όχι μόνο κατά του ΡΚΚ και των Κούρδων, αλλά και κατά του Ερντογάν και της κυβέρνησής του.

 

Συνεπώς ο Τουρκικός λαός δεν ανέχεται την απώλεια ζωών των στρατιωτών του, όπως προσπαθούν εδώ και χρόνια να μας σερβίρουν ο Ερντογάν και η παρέα του και οι ΤΕΔ κάθε άλλο παρά αποτελεσματικές και ανίκητες είναι.

Ας τα έχουμε αυτά υπόψιν κάθε φορά που ο Ερντογάν και τα εξαπτέρυγά του απειλούν Ελλάδα και Κύπρο φραστικά.

“Άνθρακας είναι ο χρυσός” όπως λέει ο σοφός λαός μας, λόγια του αέρα χωρίς βαρύτητα και ουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »