«Η συσχέτιση που κάνουν ορισμένοι μεταξύ παιδικής προστασίας και της δήθεν ‘αστυνομοκρατίας’ είναι απαράδεκτη»
«Ησυσχέτιση που κάνουν ορισμένοι μεταξύ παιδικής προστασίας και της δήθεν ‘αστυνομοκρατίας’ είναι απαράδεκτη και υπαγορεύεται από μικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος των παιδιών» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, με αφορμή σχόλια και δημοσιεύματα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζει τα εξής:

«Έως τώρα, στην περίπτωση που κάποιος συμπολίτης μας συλλαμβανόταν ή καταδικαζόταν σε ποινή κάθειρξης, εναπόκειντο στην κοινωνική ευαισθησία του κάθε αστυνομικού στην πρώτη περίπτωση και του κάθε δικαστικού στη δεύτερη, να εξακριβώσει εάν έχει παιδιά, ώστε να κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες – δηλαδή την εισαγγελία Ανηλίκων και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των οικείων δήμων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, για δεκαετίες βρέφη και παιδιά να μένουν σπίτι μόνα τους.

Ως Πολιτεία έχουμε καθήκον να μην αφήνουμε την εξακρίβωση αυτή στην κρίση ή την ευαισθησία κανενός. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η διαπίστωση, αν κάποιος συλληφθείς ή κρατούμενος έχει παιδιά, γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις και κανένα παιδί δεν μένει σπίτι μόνο του. Κανένα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »