Στην Συρία στόχος πλέον είναι οι αγωγοί πετρελαίου και τα τουρκικά κονβόι από Κούρδους, Σύρους και Ρώσους.
Σύμφωνα με αναφορές από τη Συρία, έχουμε την πρόκληση αρκετών εκρήξεων σε περιοχή της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης Al-Omar, που βρίσκεται κοντά στις πετρελαιοπηγές στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Deir ez-Zor.

Μιλάμε για έδαφος που ελέγχεται από αμερικανικά στρατεύματα και τις κουρδικές ένοπλες ομάδες. Ένας αγωγός διέρχεται από αυτήν την περιοχή, μέσω του οποίου έχουμε μεταφορά πετρελαίου στο Ιράκ και στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξακολουθούν να μην υπάρχουν ακριβείς εκτιμήσεις για το πόσους τόνους υδρογονάνθρακες έχουν αντληθεί και μεταφερθεί από την Συρία στο εξωτερικό από το 2011, ειδικά από τους Τούρκους.
Προς το παρόν, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις εκρήξεις στα πετρελαιοφόρα πεδία του Deir ez-Zor.
Ωστόσο, λίγες ώρες πριν από το συμβάν στην περιοχή Al-Omar, κουρδικές μονάδες ανέφεραν ότι είχαν πραγματοποιήσει μια ειδική επιχείρηση εναντίον μαχητών του ISIS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνοτουρκικά 16.03.2021 – 12:31150
Αμόκ Τούρκων: ”Επιθετικές κινήσεις από την Ελλάδα
Σύμφωνα με τις αναφορές των Κούρδων, κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης “εννέα πολέμαρχοι του ISIS συνελήφθησαν κρατούμενοι”.

Επίσης έγινε γνωστό ότι κτυπήθηκε μία ακόμη τουρκική φάλαγγα στην επαρχία Idlib. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σημειώθηκε έκρηξη στην περιοχή της πόλης Sarmin. Οι νεκροί και οι τραυματίες δεν έχουν ακόμη αναφερθεί.

Εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι η Σαρμίν και όλα τα περίχωρα της ελέγχονται από τον τουρκικό στρατό και τις τουρκόφιλες ένοπλες ομάδες που συνεχίζουν να αποκαλούνται «συριακή αντιπολίτευση».

Οι φιλο-τουρκικοί μαχητές, “σε απάντηση τους” πραγματοποίησαν επιχείρηση σαμποτάζ βορειοδυτικά της πόλης Kafranbel, η οποία ευρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας. Λέγεται ότι τραυματίστηκαν τουλάχιστον Τρεις Σύροι στρατιωτικοί.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες σε έκτακτη ανακοίνωση που είχε εκδώσει το τουρκικό υπουργείου άμυνας, αναφέρθηκε ότι “η Τουρκία έχει ενημερώσει τη Ρωσία να σταματήσει τη στόχευση αμάχων και με την βοήθεια του συριακού καθεστώτος”.

Όπως ανέφερε το Anadolu, το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι «βαλλιστικοί πύραυλοι SCUD που εκτοξεύτηκαν από το αεροδρόμιο Κουβέιρ που ελέγχεται από το ”συριακό καθεστώς” στο Χαλέπι, στόχευσαν οικισμούς και χώρους στάθμευσης για φορτηγά μεταφοράς πετρελαίου στην βόρεια Τζαραμπλούς και σε συνοικίες της al-Bab, με θύματα ”αμάχους” ως αποτέλεσμα των επιθέσεων.

Αφού ξεκίνησαν οι ρίψεις πυραύλων στην περιοχή και στόχευσαν πολίτες, εστάλη μια ειδοποίηση στην πλευρά της Ρωσίας να σταματήσουν τα πάντα, αλλά οι καθορισμένοι στόχοι δέχθηκαν ομοβροντία πυραύλων”, κατέληξαν οι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε επίσης ότι τα τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή “έχουν ειδοποιηθεί” και παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Το μοίρασμα του πετρελαίου της Συρίας είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο και πιο μεγάλο πόλεμο ανάμεσα στους άμεσα ενδιαφερόμενους στην χώρα αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »