Μετά την κατάληψη του Σολεντάρ, η οποία είναι γεγονός, οι Ρώσοι στρέφουν το βλέμμα τους στο Μπαχμούτ, το οποίο σκοπεύουν να καταλάβουν ολοκληρωτικά.

“Η κατάληψη του Σολεντάρ από τα ρωσικά στρατεύματα θα κόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού της ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Αρτεμόβσκ ( Μαπχμούτ), και θα μπλοκάρει τις ουκρανικές μονάδες που είναι εκεί”, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

“Η κατάληψη του Σολεντάρ κατέστη δυνατή λόγω της συνεχές πυρά κατά του εχθρού από το έδαφος και τον αέρα με μαχητικά αεροσκάφη, πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό της ομάδας των ρωσικών στρατευμάτων (δυνάμεων).

Όλοι αυτοί εκτελούσαν συνεχώς συγκεντρωτικά πλήγματα στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πόλη Σολεντάρ, αποτρέποντας τη μεταφορά εφεδρειών, την προμήθεια πυρομαχικών, καθώς και προσπάθειες απόσυρσης του εχθρού σε άλλες γραμμές άμυνας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Ξεκινά η εκκαθάριση του Μπαχμούτ από τους Ρώσους με σύστημα τύπου “Σκορτσένυ”

Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι Ρώσοι μισθοφόροι φορώντας στολές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας διεισδύουν σε αρχηγείο παντού, και σκοτώνουν αξιωματικούς, σε μια προσπάθεια να “αποκεφαλίσουν” τον ουκρανικό στρατό.

Τα σχετικά μηνύματα αναφέρθηκαν σε κοινωνικά δίκτυα από το Κίεβο, ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες καλούνται να επαγρυπνούν και να ζητούν πληροφορίες για την παρουσία οποιουδήποτε σε αρχηγεία και άλλες υποδομές.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για μέλη της Wagner, τα οποία με κανονικές ουκρανικές στολές με κίτρινα και πράσινα περιβραχιόνια, μπήκαν στις θέσεις της 17ης ουκρανικής ταξιαρχίας αρμάτων μάχης, χρησιμοποιώντας “τρύπες” στην ασφάλεια της Ταξιαρχίας.

Έφτασαν στο διοικητήριο της μονάδος, όπου εκτέλεσαν με πιστόλια που είχαν σιγαστήρα όλους τους αξιωματικούς και στρατιώτες που βρέθηκαν μπροστά τους.

Στοιχεία για τη διεξαγωγή αυτής της τολμηρής στρατιωτικής επιχείρησης, δόθηκαν από Ρώσους αξιωματικούς πληροφοριών,  κάτι που επιβεβαίωσε στο κανάλι του στο Telegram, ο αναπληρωτής υπουργός Πληροφοριών των Ρωσόφωνων Daniil Bezsonov.

Σημείωσε ότι ένα μήνυμα με την ένδειξη “Uvaga” (“Συναγερμός”) αποστέλλεται τώρα στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, από την παρουσία Ρώσων κομάντος ντυμένων με στολές μάχης της Ουκρανίας.

Πρόκειται για αντιγραφή της μεθόδου του Ναζί Ταγματάρχη Σκορτσένυ στην Νορμανδία το 1944, όταν ο ίδιος ηγούνταν μιας ειδικής μονάδος αγγλόφωνων Γερμανών στρατιωτών που φορούσαν αμερικανικές στολές.

Η Wagner σπέρνει τον τρόμο στους Ουκρανούς  

Ένας Ουκρανός στρατιώτης που δραπέτευσε από το Σολεντάρ, μοιράστηκε τις εντυπώσεις του για τους κομάντος της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

Σε μια ιδιωτική συνομιλία μεταξύ στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο ίδιος παραπονέθηκε ότι οι “μουσικοί” ( παρατσούκλι των  μισθοφόρων αυτών στην Ρωσία) πολεμούν «σαν εξωγήινοι», και μπορούν να βλέπουν “μέσα από τοίχους”, να κινούνται γρήγορα και να εμφανίζονται εκεί που «δεν τους περιμένεις», συχνά πίσω από την πλάτη σου, έχοντας ειδικό εξοπλισμό.

Το βαρύ κρύο θερίζει τους Ουκρανούς κατά εκατοντάδες

Οι ένοπλοι σχηματισμοί του καθεστώτος του Κιέβου έχουν έναν άλλο εχθρό, τον παγετό. Η πτώση της θερμοκρασίας του αέρα αύξησε σημαντικά τον αριθμό των θυμάτων στον ουκρανικό στρατό.

Αυτό αναγνωρίζεται ακόμη και στο Κίεβο. Για παράδειγμα, ο Ουκρανός δημοσιογράφος Yuriy Butusov είπε ότι οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υποφέρουν από τεράστιο κρυοπαγήματα, το οποίο οδηγεί σε ακρωτηριασμούς άκρων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το καθεστώς του Κιέβου και η διοίκηση του στρατού αποδείχθηκαν απολύτως απροετοίμαστοι για μια συνάντηση με τον «στρατηγό χειμώνα».

Ο ίδιος σημειώνει ότι απλώς δεν υπάρχει ειδικός εφοδιασμός στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τώρα.
Οι μαχητές στην πρώτη γραμμή δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων το χειμώνα.

Πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να βρίσκονται σε χαρακώματα μέχρι τα γόνατα μέσα στο νερό, και αυτό, σε συνδυασμό με τη χαμηλή θερμοκρασία του αέρα, οδηγεί σε μαζικά κρυοπαγήματα.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η απομάκρυνση των τραυματιών από την πρώτη γραμμή αποτελεί πλέον πραγματικό πρόβλημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, η κατάσταση είναι σχεδόν κρίσιμη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να πάθει κάποιος τετάρτου βαθμού κρυοπαγήματα των άκρων, αρκεί να περάσει μόνο μια μέρα στα χαρακώματα.

Μετά από αυτό το διάστημα, οι ιστοί στα παγωμένα άκρα αρχίζουν να σαπίζουν και κανένας γιατρός δεν μπορεί να σώσει το χέρι ή το πόδι.

Πρόσφατα, Ουκρανοί δημοσίευσαν βίντεο αφιερωμένα στον εξοπλισμό των στρατιωτών. Σύμφωνα με Ουκρανούς μπλόγκερ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι εξοπλισμένες με χειμερινές μπότες που αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά από ότι όλα δείχνουν, αυτός ο εξοπλισμός δεν φτάνει για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »