Οι δυνάμεις του ΣΞ, του ΠΝ και της ΠΑ, βρέθηκαν εκεί που έπρεπε την ώρα που έπρεπε.
Δύο ήταν τα πρόσωπα που σχολιάστηκε η απουσία τους, κατά την προχθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρυ Πάϊατ, στην Αλεξανδρούπολη, όπως γράφει για το kranosgr ο Ηλίας Προύφας.

Αναφερόμαστε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον εξ απορρήτων, Διευθυντή του Νίκου Παναγιωτόπουλου, Θανάση Βάλαρη.

Πρόκειται για δύο στενούς συνεργάτες του Υπουργού, οι οποίοι ακύρωσαν το ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη και παρέμειναν στην Αθήνα, όχι την τελευταία στιγμή, αλλά από την προηγούμενη ημέρα όταν ο ”κόκκινος συναγερμός” από την τουρκική προκλητικότητα, είχε χτυπήσει στο Πεντάγωνο.

Προειδοποίηση Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου προς Τουρκία: ”Εάν προκληθούν οι ΕΔ θα απαντήσουν”
Προκειμένου να μην ακυρωθεί εντελώς η επίσκεψη του Υπουργού και δοθεί λάθος επικοινωνιακό μήνυμα, αποφασίσθηκε όπως αυτή πραγματοποιηθεί , αλλά να παραμείνουν στην Αθήνα, όπου διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο, στις εξελισσόμενες από πλευράς επιχειρησιακών προετοιμασιών ενέργειες, ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος και ο Διευθυντής ΥΕΘΑ, Θανάσης Βάλαρης.

Μάλιστα την ώρα που ο πρώτος συντόνιζε από το ΕΘΚΕΠΙΧ, τις εναέριες, επίγειες και ναυτικές δυνάμεις, είχε στο πλευρό του εκτός από τους Αρχηγούς των τριών κλάδων, τον απόστρατο Αξιωματικό της ΠΑ, Διευθυντή ΥΕΘΑ Θανάση Βάλαρη, ο οποίος βρισκόταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ΥΕΘΑ και όχι μόνο.

Οι δυνάμεις του ΣΞ, του ΠΝ και της ΠΑ, βρέθηκαν εκεί που έπρεπε την ώρα που έπρεπε.

Ο ρόλος του Στρατηγού Φλώρου και του Διευθυντή ΥΕΘΑ, Θανάση Βάλαρη, τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα του ”κόκκινου συναγερμού”, ήταν σημαντικός και καταλυτικός…

Δεν είναι τυχαίο αυτό που ακούστηκε στα δημοσιογραφικά ”πηγαδάκια” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. ”Για να μην ήρθαν οι Φλώρος και Βάλαρης, η κατάσταση είναι δύσκολη”

Και ήταν πράγματι πολύ δύσκολη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »