Ηχούν σειρήνες συναγερμού σε όλη την χώρα

Σύγκρουση Β.Ζελένσκι και στρατιωτικών βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπήρχαν εδώ και ημέρες για “πολύ άσχημο κλίμα” λόγω της αποσύνθεσης του ουκρανικού Στρατού.

Ο Ζελένσκι φαίνεται πως φοβάται ανατροπή εκ των έσω γι αυτό και έδιωξε το “δεξί του χέρι και παιδικό του φίλο”, τον αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας SBU.

Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι σφυροκοπούν όλη την χώρα εντείνοντας τις πυραυλικές επιθέσεις. Πυροβολικό, πυραυλικές δυνάμεις, Αεροπορία, Ναυτικό και στρατηγικά βομβαρδιστικά πλήττουν στόχους σε ολόκληρη την ουκρανική επικράτεια.

Νωρίτερα, υπήρξαν αναφορές για εντατικοποίηση των εχθροπραξιών στο Ντονμπάς, ειδικότερα στην περιοχή Soledar, Seversk και Artemovsk, καθώς και στο Χάρκοβο, όπου οι ουκρανικές θέσεις δέχτηκαν σφοδρή επίθεση προς την κατεύθυνση Barvenkovο – Slavyansk.

B.Zελένσκι: Καρατόμησε τον Αρχηγό της SBU

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Β.Ζελένσκι, απέλυσε τον Γενικό Εισαγγελέα και τον επικεφαλής της SBU. Συγκεκριμένα ο Ζελένσκι απομάκρυνε την Irina Venediktova και τον επικεφαλής της SBU Ivan Bakanov από τα καθήκοντά τους. Νέος Γενικός Εισαγγελέας διορίστηκε ο Alexey Symonenko.

Μάλιστα ο Bakanov τέθηκε σε αναστολή βάσει ενός πολύ σκληρού νόμου, του άρθρου 47 του ποινικού Κώδικα. Σήμερα ο Ζελένσκι σε διάγγελμα προς τον ουκρανικό λαό ανέφερε γιατί τους εκδίωξε.

Είπε σχετικά:

«Έχουν καταγραφεί 651 ποινικές διαδικασίες για εσχάτη προδοσία και συνεργατικές δραστηριότητες εισαγγελέων, οργάνων προανάκρισης και άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Σε 198 ποινικές διαδικασίες, άτομα έχουν κληθεί ως ύποπτοι.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 60 υπάλληλοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και της SBU παρέμειναν στα κατεχόμενα και εργάζονται εναντίον του κράτους μας.

Μια τέτοια σειρά εγκλημάτων κατά των θεμελίων της εθνικής ασφάλειας του κράτους και των διασυνδέσεων που καταγράφονται μεταξύ των υπαλλήλων των υπηρεσιών επιβολής του νόμου της Ουκρανίας και των ειδικών υπηρεσιών της Ρωσίας θέτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα στους αρμόδιους ηγέτες.

Κάθε μία από αυτές τις ερωτήσεις θα πάρει μια απάντηση», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Ιβαν Μπακάνοφ, ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας, είναι παιδικός φίλος του Ζελένσκι.

Η Γενική Εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα είχε αναλάβει την προσπάθεια δίωξης των ρωσικών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία.

Δείτε βίντεο από Ντονέτσκ

Ηχούν σειρήνες συναγερμού πολιτικής Άμυνας σε όλη την χώρα

Η Ρωσία συνεχίσει για δεύτερη ημέρα τις σαρωτικές αεροπορικές επιδρομές. Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ενεργοποιήθηκαν στην Οδησσό, στο Χάρκοβο, στο Τσέρνιγκοφ, στο Ζιτομίρ και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ενεργοποιήθηκαν σε πολλές άλλες πόλεις της Ουκρανίας. Μεταξύ άλλων, αυτές είναι η Πολτάβα, το Ζαπορίζιε, το Σούμι, το Τσερκάσι, η Βίννιτσα, το Nikolaev, το Kirovograd και το Dnepropetrovsk.

Παράλληλα, ο ρωσικός στρατός προκάλεσε ισχυρά πλήγματα σε στόχους στο Χάρκοβο και στο Νικολάεφ. Τέσσερις βαλλιστικοί πύραυλοι Ιskander έπληξαν το Χάρκοβο και έξι πυραυλικές επιθέσεις το Νικολάεφ.

Το Νικολάεφ δέχεται σφοδρή επίθεση για δεύτερη ημέρα. Υπενθυμίζουμε ότι γύρω στις 4 το πρωί της 16ης Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Νικολάεφ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τουλάχιστον δέκα πύραυλοι έπληξαν στόχους.

Η ρωσική Αεροπορία εξαπέλυσε επιδρομές με πυραύλους κρουζ Kh-101 από στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-95 κατά των ουκρανικών αμυντικών εγκαταστάσεων στην Οδησσό

Δείτε βίντεο

Μέσα από τα…παράθυρα περνούν οι πύραυλοι

Πύραυλοι των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κτυπούν ακριβώς στα παράθυρα κτιρίων-στόχων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Βίντεο δείχνει πως η ρωσική αεροπορία ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τους καθοδηγούμενους πυραύλους “Izdeliye 305” εναντίον επίγειων στόχων στην Ουκρανία

Πρόκειται για ένα πύραυλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ελικόπτερα και σχετικά μεγάλα drones.

Το βάρος του πυραύλου είναι περίπου 105 κιλά με μήκος περίπου 2 μέτρα και μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση έως και 14.500 m.

Ένα από τα βίντεο δείχνει τον βομβαρδισμό μαχητών του ναζιστικού τάγματος “Tornado” στην περιοχή Dnipropetrovsk. Νωρίτερα στην ίδια περιοχή είχε βομβαρδιστεί το εργοστάσιο YuMZ.

Δείτε βίντεο

Οι Ρώσοι αποκεφάλισαν την διοίκηση της ουκρανικής Αεροπορίας

Με επίσημη ενημέρωση, το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας ισχυρίστηκε ότι στις 14 Ιουλίου εξοντώθηκε η διοίκηση της Ουκρανικής Αεροπορίας, μαζί και ο πτέραρχος Ντμίτρο Μπουρντίκο. Η ημερομηνία της ανακοίνωσης συμπίπτει με την πυραυλική επίθεση στη Βίνιτσα, όπου χτυπήθηκε η “Βουλή των Αξιωματικών”.

Τη στιγμή εκείνη βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση Ουκρανών αξιωματικών της αεροπορίας, με «Εκπροσώπους ξένων χωρών που συντόνιζαν την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και την εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων».

Το θύμα υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Αρχηγός Εξοπλισμών της Διοίκησης Επιμελητείας της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η “Βουλή των Αξιωματικών” στη Vinnytsia μετατράπηκε από το Κίεβο σε ένα είδος κέντρου διοίκησης και επιμελητείας, όπου, μεταξύ άλλων, συζητούνταν η επιμελητεία, η μεταφορά και χρήση βαρέων όπλων από τα ουκρανικά στρατεύματα.

Επιπλέον, η επιλογή της ίδιας της Vinnytsia οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί κόμβο καθώς διέρχονται δρόμοι και σιδηρόδρομοι που συνδέουν τη δυτική Ουκρανία με το ανατολικό τμήμα της, καθώς και τις βόρειες περιοχές με τις νότιες. Ταυτόχρονα η Vinnitsa βρίσκεται σχετικά κοντά από το Κίεβο, περίπου 240 χιλιόμετρα οδικώς.

Δείτε βίντεο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »