Η “δικαιοσύνη”, μάλλον κάποιο εξωτικό φρούτο είναι τούτο… με άλλα σχπολείται… ότι τους διατάζουν στις στοές…
Φώτης Κοκοτός, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ και επιχειρηματίας του ομίλου Elounda S.A. Hotels & Resorts (fonien).

Καλό είναι να σημειώνουμε τα ονόματα όσων κάνουν τέτοιες δημόσιες δηλώσεις, που θα μπορούσαν εύκολα να χαρακτηριστούν ως εκβιασμός και αντικοινωνική συμπεριφορά.
Επειδή αναφέρει με περισσή ευκολία το ζήτημα της παρέμβασης εισαγγελέα, αναρωτιέμαι αν θα λέει το ίδιο σε περίπτωση που βρεθεί η επιχείρησή του και ο ίδιος στη θέση να κληθεί να λογοδοτήσει για…

όσα κάνει (αν κάνει αυτά που είπε), μιας και ο ίδιος αποφάσισε αυθαίρετα να παριστάνει τον υγειονομικό ήρωα και ηθικολόγο, αγνοώντας πλήρως την μέχρι σήμερα νομοθεσία που απ’όσο γνωρίζω όχι μόνο δεν προβλέπει προσλήψεις ή απολύσεις με βάση υγειονομικά πιστοποιητικά αλλά πιθανότατα τιμωρεί τέτοιες πράξεις.
Επειδή δεν είμαι νομικός, θα παρακαλούσα περαιτέρω ενημέρωση από νομικούς. Αναρωτιέμαι επίσης αν οι δημόσιες δηλώσεις τους θα μπορούσαν να κινήσουν αυταπάγγελτη διαδικασία από τη δικαιοσύνη. Δεν το γνωρίζω, θα είχε ενδιαφέρον να το μάθουμε από τους ειδικούς.
Γνωρίζω όμως ότι αυτά που δηλώνει είναι ηθικός και βιοηθικός μεσαίωνας. Περισσότερο λυπάμαι όσους δεν μπορέσουν να εμβολιαστούν, παρά τη θέλησή τους. Για παράδειγμα, μια εγκυμοσούσα, ή μια γυναίκα που προγραμματίσει εγκυμοσύνη το επόμενο διάστημα. Έναν άνθρωπο με ιστορικό αναφυλακτικού σοκ. Έναν άνθρωπο που θα τύχει να κάνει μια σπάνια επιπλοκή κατά τη χορήγηση της πρώτης δόσης, που δεν θα του επιτρέψει να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.
Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να συγκρατήσουμε το όνομα, και του ιδίου και της επιχείρησής του. Άλλωστε όλοι μας κρινόμαστε από τον δημόσιο λόγο και τις δημόσιες πράξεις μας….
Σύντομα προβλέπω να αλλάζει, ή έστω να επεκτείνεται, ο ορισμός της λέξης “ψεκασμένος”…
Το ποστ είναι δημόσιο, μπορεί ο καθένας να το αναπαράγει, και δεν έχω κανένα πρόβλημα να εμφανιστεί το όνομά μου μαζί με το ποστ. Το ποστ δεν επιδεικνύει ούτε παράνομη ούτε αντικοινωνική συμπεριφορά, παρουσιάζει δημόσιες δηλώσεις κάποιου κυρίου. Οι δημόσιες δηλώσεις γίνονται για να κρίνονται, και όλοι μας αποδεχόμαστε τις νόμιμες συνέπειες των δημόσιων τοποθετήσεών τους, είτε το θέλουμε είτε όχι.
Υ.ΣΕπειδη ξεκινησαν διαφοροι καλοθελητες,απο πρωθυπουργισκους,δημοσιογραφισκους και κσθε λογης μαλακισκους,να ακροβατουν οσον αφορα τα ανθρωπινα δικαιωματα,καλο θα ειναι,να ξεκινησουν απο τωρα οι διωξεις.Δεν ξερω για ποιο λογο οι νομικοι εχουν καταπιει τη γλωσσα τους για πολλα θεματα,αλλα εδω το παραξηλωσαν.Αλλωστε το αμβολιο δεν αποφερει προστασια στο περιβαλλον.Ουτε με μακροχρονη ανοσια σε καλυπτει.Οσο για τις μεταλλαξεις,ιδωμεν.Αρα,προσπαθουν να επιβαλλουν ενα απανθρωπο μετρο[γιατι αραγε;]χωρις συγκεκριμενο ωφελος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »