Τι ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

Τα ΜΜΕ μεταδίδουν σενάρια για σχηματισμό ολιγόμηνης «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό το πρόσχημα να πέσει φως στην υπόθεση των υποκλοπών», από τους ηττημένους των εκλογών της 21ης Μαΐου!

Αυτό προέκυψε από τις απαντήσεις του Αλέξη  Τσίπρα στην σημερινή διακαναλική συνέντευξή του.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή, προσθέτοντας πως θα συζητήσει κατ΄ ιδίαν το θέμα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στις επαφές που θα έχει μαζί του στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

Όπως σχολιάζεται, παρά το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας αν και αποκλείει δημοσίως κάθε σενάριο για μία «κυβέρνηση των ηττημένων», θεωρεί ότι οι «υποκλοπές» μπορεί να αποτελέσουν την βάση μιας «προοδευτικής συνεργασίας» έστω και μικρής διάρκειας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κ. Τσίπρας είπε: «Αν καταλαβα καλά με ρωτάτε αν δεν βγαίνουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση μακράς πνοής, διότι αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν οι συσχετισμοί και θα πάμε να συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση μακράς πνοής, τετραετίας, όχι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού που μέσα βεβαίως σε αυτήν της μακράς πνοής διακυβέρνηση θα εντάξουμε και όλους τους ειδικούς σκοπούς. Μέσα στους γενικούς σκοπούς θα εντάξουμε και τους ειδικούς σκοπούς. Είναι νομίζω προτεραιότητα μας το ζήτημα της κάθαρσης στο θέμα των υποκλοπών. Και βεβαίως και της απόδοσης δικαιοσύνης στο έγκλημα των Τεμπών. Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ, εμένα αυτή τη στιγμή αυτό που με απασχολεί είναι η νίκη στις εκλογές, γιατί πιστεύω ότι η νίκη ξεκλειδώνει την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης, κυβέρνησης μακράς πνοής και σταθερότητας. Από εκεί και πέρα ας δούμε τα αποτελέσματα, θα έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε, να εκτιμήσουμε. Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύπτει μια τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών, αλλά ο στόχος μου δεν είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Είναι μια κυβέρνηση τετραετίας, σταθερότητας, μακράς πνοής που θα συμπεριλάβει και όλους αυτούς τους ειδικούς σκοπούς που είναι καίριας σημασίας για την Δημοκρατία μας και την κοινωνία».

Μητσοτάκης: «Κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι ο ορισμός της ακυβερνησίας»

Απαντώντας μέσω του ΑΝΤ1 σε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η κυβέρνηση των ηττημένων θα γινόταν και μια κυβέρνηση των απελπισμένων. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να σχηματιστεί μια κυβέρνηση μόνο για να διερευνήσει ένα σκάνδαλο. Μήπως θα παρέμβει και στην Δικαιοσύνη; Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού θα ασχολείται μόνο με τις υποκλοπές. Θα είναι μια κυβέρνηση παράλυσης και ο ορισμός της ακυβερνησίας. Γιατί; Για να σώσουν τις καρέκλες τους; Για να βάλουν κάποιους φυλακή; Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια», είπε.

Υπαρκτό σενάριο λοιπόν ή ακόμα μια, κατά πολλούς, πολιτική αβάντα του ΣΥΡΙΖΑ στoν προεκλογικό λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »