Η Ευρώπη… “αγρόν ηγόρασε”
Πολεμικό σκηνικό και κορύφωση της κρίσης φαίνεται να στήνει η Άγκυρατις τελευταίες ώρες, τόσο μέσα από δηλώσεις αξιωματούχων, όσο και με την ύποπτη κίνηση μετακίνησης ΤΟΜΑ και στρατευμάτων από τα σύνορα με τη Συρία, στα σύνορα με την Ελλάδα. Η είδηση προωθήθηκε άμεσα από τα τουρκικά ΜΜΕ, όμως, οι ελληνικές αρχές, είχαν δηλώσει πως δεν ανησυχούν για την κίνηση αυτή, καθώς αποτελεί ακόμη ένα “σόου” της Τουρκίας.

Οι εικόνες δεν ήταν ψεύτικες -όπως συνηθίζει να κάνει ο “γείτονας”- όμως επρόκειτο για μία μετακίνηση που ούτως ή άλλως θα γινόταν, σύμφωνα με … άλλα τουρκικα ΜΜΕ. Το ελληνικό πεντάγωνο παντως τόνισε πως βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για ό,τι και να γίνει.

Την ίδια ώρα, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ εθελοτυφλούν ως φαίνεται και προσπαθούν να δώσουν λύση μέσω διαλόγου…

Περίεργο είναι επίσης το γεγονός ότι το Oruc Reis όπως και το ΑΤΑΜΑΝ (βοηθητικό σκάφος), φαίνεται πως κλείνουν ανά τακτά διαστήματα το σύστημα εντοπισμού τους. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου υπάρχει NAVTEX, για έρευνες του στην περιοχή.

Ερντογάν-Μπαχτσελί “στάζουν μίσος” κατά της Ελλάδας
Φαίνεται πως τόσο ο τούρκος πρόεδρος όσο και ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος και δεξί χέρι του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συνεχίζουν τη ρητορική μίσους απέναντι στην Ελλάδα.

Πλέον απειλούν άμεσα για πολεμική σύγκρουση. Προκαλούν όσο ποτέ αφού αναφέρουν πως θα “πετάξουν τους Έλληνες στη θάλασσα”.

Ο επικεφαλής του κόμματος τουρκικού εθνικού κινήματος Devlet Bahçeli δήλωσε ότι ο πόλεμος με την Ελλάδα είναι «θέμα χρόνου», ανέφερε η Παρασκευή το New Khaleej.

«Είναι αδιανόητο να γυρίσουμε την πλάτη μας στα ιστορικά μας ενδιαφέροντα στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο», ανακοίνωσε ο Μπαχτσέλι σε δήλωση που ανέφερε ο ιστότοπος των αραβικών ειδήσεων.

«Φαίνεται ότι η όρεξη και η επιθυμία της Ελλάδας να πεταχτεί στη θάλασσα έχει πια διογκωθεί ξανά», τονίζοντας ότι ο πόλεμος στη Μεσόγειο και το Αιγαίο είναι «θέμα χρόνου».

Πρόσθεσε: «Ο στόχος της Ελλάδας είναι να έρθει ξανά και να καταλάβει τα εδάφη μας από όπου τα πετάξαμε πριν από 98 χρόνια. Αντιμετωπίζουμε ένα νέο σχέδιο εισβολής. ”

Ο Τούρκος πολιτικός, ο οποίος είναι σύμμαχος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, συνέχισε: «Από τώρα και στο εξής, η στάση και η συμπεριφορά της Ελλάδας θα είναι εκείνες που θα καθορίσουν τις αυξανόμενες εντάσεις που θα προκαλέσουν αιμορραγία ή μια αποτρόπαια αντιπαράθεση».

Λίγο νωρίτερα, και ο ίδιος ο Ερντογάν εξαπέλυσε νέες πολεμικές ιαχές κατά την ομιλία του σε εγκαίνια νοσοκομείου.

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται», τόνισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας με νόημα: «Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία και ο τουρκικός λαός είναι προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα. Σε αυτό το πλαίσιο υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται με κάθε τρόπο και εκφράζει σε όλες τις πλατφόρμες, τις συνεντεύξεις, και τα μηνύματά της ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να μοιραστεί ό,τι είναι δίκαιο.

“Καλλιεργεί” κλίμα διαλόγου ο Σαρλ Μισέλ
Μπορεί η Άγκυρα με κάθε τρόπο να διαβιβάζει “χειμάρρους” μίσους κατά της Ελλάδας. Ο Ερντογάν με κάθε τροπο προσπαθεί να κλιμακώσει την ένταση σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Όμως έστω κι τώρα, που η επιθετικότητα έχει φτάσει στο “ζενίθ” και η Ευρωπαϊκή Ένωσε μετά το ΝΑΤΟ, θέλει να τα “βρουν” μεταξύ τους Ελλάδα και Τουρκία.

Επιβεβαιώνεται αυτό που σας είχαμε αναφέρει πριν από ημέρες, πως και οι Βρυξέλλες θέλουν πολυμερή διάσκεψη. Η Τουρκία, φαίνεται να το δέχτηκε με χαρά, καθώς για να την πείσει η Ευρώπη να πραγματοποιήσει διάλογο “έταξε” συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, κάτι που η Ελλάδα έχει απορρίψει εδώ και καιρό.

Τι θα “κερδίσει” η Ελλάδα από αυτό; Η Ευρώπη, θα “πιέσει” την Τουρκία πως για να γίνει ο διάλογος πρέπει να πάρει τα πλοία της από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Το τι θα γίνει αναμένεται να το μάθουμε μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου…
Βέβαια ίσως να είναι καλή ιδέα μία “συζήτηση” με διευρυμένη ατζέντα… ίσως να βάλουμε και στο τραπέζι την παράνομη κατοχή στην Κύπρο, που μάλλον η Ευρώπη έχει ξεχάσει, εκτός από τους “τσαμπουκάδες” της Τουρκίας στην Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »