Υπερπτήσεις στο αραβικό κράτος του Λιβάνου πραγματοποίησε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία σήμερα οδηγώντας τις σχέσεις των δύο κρατών στα άκρα
Τη Δευτέρα, ο Λίβανος έγινε μάρτυρας μιας μεγάλης αύξησης των ισραηλινών υπερπτήσεων, σε μεσαίο και χαμηλό υψόμετρο, καθώς η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε εικονικές επιδρομές σε αρκετές περιοχές.

Τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τον εναέριο χώρο των νότιων περιοχών του Λιβάνου και συνέχισαν την πτήση τους από την πόλη Nabatiyeh προς την περιοχή της Tuffah, όπου πραγματοποίησαν εικονικές επιδρομές σε χαμηλό υψόμετρο και η πτήση συνέχισε την πορεία του ποταμού Litani. Η πρωτεύουσα της Βηρυτού και τα περίχωρά της κατέγραψαν μια έντονη δραστηριότητα ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών.

 

Ο εναέριος χώρος της παραθαλάσσιας πόλης, η Σάιτα (Σιδόν), στα ανατολικά της, παρακολούθησε ισραηλινές πτήσεις σε μεσαίο υψόμετρο.

Τα ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα εμφανίστηκαν πάνω από την περιοχή Jbeil, όπου πέταξαν εντατικά και σε μεσαίο υψόμετρο στον εναέριο χώρο της πόλης Al-Matn και στα ύψη του Keserwan, ενώ οι παραμεθόριες περιοχές κατέγραψαν έντονη παρουσία ισραηλινών πολεμικών αεροπλάνων, σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, πάνω από τις περιοχές Hasbaya και Al-Arqoub, φτάνοντας στα ύψη του όρους Hermon, και του Συριακού Γκολάν.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Sayyed Hassan Nasrallah, είχε προηγουμένως προειδοποιήσει το Ισραήλ, ότι «οποιοσδήποτε πόλεμος εναντίον του Ιράν δεν θα παραμείνει στα σύνορα του Ιράν».

Επιπλέον, η αύξηση των ισραηλινών υπερπτήσεων έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh κοντά στην πρωτεύουσα, την Τεχεράνη.

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ενορχήστρωσε παρασκηνιακά τη δολοφονία. Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »