Χιλιάδες κορυφαίοι επιστήμονες υπέγραψαν ένα έγγραφο που δηλώνει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια απάτη που έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει μια ακροαριστερή παγκοσμιοποιημένη πολιτική ατζέντα.

Η Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα δηλώνει ότι η επιστήμη του κλίματος “θα πρέπει να είναι λιγότερο πολιτική, ενώ οι πολιτικές για το κλίμα θα πρέπει να είναι περισσότερο επιστημονικές”.

“Οι επιστήμονες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ανοιχτά τις αβεβαιότητες και τις υπερβολές στις προβλέψεις τους για την υπερθέρμανση του πλανήτη, ενώ οι πολιτικοί θα πρέπει να υπολογίζουν ψύχραιμα το πραγματικό κόστος καθώς και τα φανταστικά οφέλη των μέτρων πολιτικής τους”, αναφέρεται στη διακήρυξη.

Wnd.com αναφέρει: Η διακήρυξη οργανώθηκε από την Climate Intelligence, ένα ανεξάρτητο ίδρυμα πολιτικής που ιδρύθηκε το 2019 από τον Ολλανδό ομότιμο καθηγητή γεωφυσικής Guus Berkhout και τον Ολλανδό επιστημονικό δημοσιογράφο Marcel Crok.

Ο βρετανικός ιστότοπος Daily Sceptic ανέφερε ότι ένας από τους κύριους συντάκτες της δήλωσης, ο φυσικός της ατμόσφαιρας Richard Lindzen, αποκάλεσε την τρέχουσα αφήγηση για το κλίμα “παράλογη”. Ωστόσο, η αμείλικτη προπαγάνδα από ακαδημαϊκούς που εξαρτώνται από τις επιχορηγήσεις και από δημοσιογράφους με γνώμονα την ατζέντα έχει δημιουργήσει μια ευρέως αποδεκτή αφήγηση ότι η επιστήμη είναι “ξεκαθαρισμένη”.

“Θα πρέπει να απελευθερωθούμε από την αφελή πίστη σε ανώριμα κλιματικά μοντέλα”, αναφέρει το WCD. “”Στο μέλλον, η έρευνα για το κλίμα πρέπει να δώσει σημαντικά μεγαλύτερη έμφαση στην εμπειρική επιστήμη”.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος δαπανά 368 δισεκατομμύρια δολάρια για την “πράσινη” ενέργεια με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 40% έως το 2030. Όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, η κυβέρνηση επιχορήγησε την “πράσινη” ενέργεια με ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές. Ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε το 2009 εγγύηση δανείου ύψους 535 εκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία ηλιακών πάνελ Solyndra, μαζί με 700 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι το εργοστάσιο που κατασκευάστηκε με αυτά τα χρήματα θα ηλεκτροδοτούσε περισσότερα από μισό εκατομμύριο σπίτια. Αλλά δύο χρόνια αργότερα, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και έκλεισε τις δραστηριότητές της.

Η Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα επισημαίνει ότι από τότε που βγήκε από τη Μικρή Εποχή των Παγετώνων στα μέσα του 19ου αιώνα, ο κόσμος έχει θερμανθεί σημαντικά λιγότερο από ό,τι προβλέπουν τα μοντέλα της Διεθνούς Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ

“Το χάσμα μεταξύ του πραγματικού κόσμου και του μοντελοποιημένου κόσμου μας λέει ότι απέχουμε πολύ από το να κατανοήσουμε την κλιματική αλλαγή”, αναφέρει η WCD.

Η διακήρυξη υποστηρίζει ότι το κλίμα της Γης ποικίλλει, με ψυχρές και θερμές περιόδους, από τότε που υπάρχει ο πλανήτης και ότι “δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βιώνουμε μια περίοδο θέρμανσης”.

Τα κλιματικά μοντέλα “δεν είναι ούτε κατά διάνοια αληθοφανή ως εργαλεία παγκόσμιας πολιτικής”, αγνοώντας, για παράδειγμα, τα οφέλη του διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο “δεν είναι ρύπος”.

“Είναι απαραίτητο για όλη τη ζωή στη Γη”, αναφέρει η δήλωση. “Η φωτοσύνθεση είναι μια ευλογία. Περισσότερο CO2 είναι ευεργετικό για τη φύση, πρασινίζει τη Γη- το πρόσθετο CO2 στον αέρα έχει προωθήσει την αύξηση της παγκόσμιας βιομάζας των φυτών. Είναι επίσης καλό για τη γεωργία, αυξάνοντας την απόδοση των καλλιεργειών παγκοσμίως”.

Δεν υπάρχει καμία στατιστική απόδειξη, λένε οι υπογράφοντες, “ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη εντείνει τους τυφώνες, τις πλημμύρες, τις ξηρασίες και παρόμοιες φυσικές καταστροφές ή τις κάνει πιο συχνές”.

“Δεν υπάρχει καμία κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είμαστε σθεναρά αντίθετοι με την επιβλαβή και μη ρεαλιστική πολιτική του καθαρού μηδενικού CO2 που προτείνεται για το 2050”.

Πέρυσι, ο Steven Koonin, υφυπουργός επιστήμης στην κυβέρνηση Ομπάμα, δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο “Unsettled”, στο οποίο ανέφερε ότι “η επιστήμη είναι ανεπαρκής για να γίνουν χρήσιμες προβλέψεις σχετικά με το πώς θα αλλάξει το κλίμα τις επόμενες δεκαετίες, πόσο μάλλον για το ποιες θα είναι οι δράσεις μας”.

Η ιδέα ότι η κλιματική αλλαγή είναι κατασταλαγμένη υποβαθμίζει και ψυχραίνει το επιστημονικό εγχείρημα, υποστήριξε, “καθυστερώντας την πρόοδό του σε αυτά τα σημαντικά θέματα”.

Το 2020, ο επί μακρόν πράσινος ακτιβιστής Michael Shellenberger έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο “Αποκάλυψη ποτέ”, στο οποίο εκφράζει το παράπονο ότι η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή έχει “ξεφύγει από τον έλεγχο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »