Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και γράφεται( πολλοί βιάζονται να αναφέρουν περί κατάληψη πόλεων αγνοώντας ότι η πλήρης κατάληψη μιας πόλης είναι μια τρομερά χρονοβόρα επιχείρηση) για την μάχη σε Αρτεμόβσκ ( Μπαχμούτ) και Σολεντάρ.

Οι πληροφορίες, όπως και το μέτωπο των επιχειρήσεων είναι ασαφές, και το μόνο που επιβεβαιώνεται είναι μια τεράστια επιχείρηση αστικού πολέμου, καθώς και η οπισθοχώρηση χιλιάδων Ουκρανών.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν το Σολεντάρ εντός 24 ωρών

Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες βρέθηκαν περικυκλωμένοι στο Σολεντάρ και από χθες το βράδυ επιχειρούν να οπισθοχωρήσουν.

Πρόκειται για μια άκρως δραματική επιχείρηση που υλοποιείται  μόνο νύχτα, αφού την ημέρα η ρωσική Πολεμική Αεροπορία και το πυροβολικό εξαϋλώνουν με την ισχύ τους, κάθε ανθρώπινο ον το οποίο κινείται στην ευρύτερη περιοχή.

Το προηγούμενο βράδυ έγινε γνωστό ότι οι ουκρανικές μονάδες που βρίσκονται στο έδαφος του Σολεντάρ, έλαβαν εντολή να ξεκινήσουν άμεση απόσυρση των δυνάμεών τους από αυτή την πόλη.

Τα ουκρανικά στρατεύματα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μόνο 24 ώρες για να πραγματοποιήσουν την απόσυρση, αφού στην συνέχεια θα προελάσουν οι ρωσικές δυνάμεις, αλλά ουκρανικές μονάδες θα μείνουν στην περιοχή για να καλύψουν την υποχώρηση των βασικών δυνάμεων.

Επισήμως, τέτοιες πληροφορίες δεν εμφανίζονται, ωστόσο, σύμφωνα με ουκρανικούς πόρους πληροφοριών, περίπου τα μεσάνυχτα, τα ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν πραγματικά να υποχωρούν από το έδαφος της πόλης, αποσύροντας τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τις μονάδες τους.

Η απώλεια του Σολεντάρ από τα ουκρανικά στρατεύματα, δείχνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να αντέξουν την απροσδόκητη επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων, ωστόσο, λόγω της απώλειας του Σολεντάρ, η απειλή εμφανίζεται και για τις ουκρανικές μονάδες που σταθμεύουν στο Μπαχμούτ, αφού σε αυτή την περίπτωση η πόλη έχει περικυκλωθεί σε ποσοστό 70-75%.

Ομηρικές μάχες και μεγάλες απώλειες οι Ουκρανοί

Περισσότεροι από 170 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνονται στη την ημέρα, αναφέρουν Ρωσόφωνες πηγές.
Η λαϊκή πολιτοφυλακή του Ντονιέτσκ, ανακοίνωσε την εξουδετέρωση περισσότερων από 170 στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και δύο αρμάτων μάχης.

“Οι κοινές ενέργειες του στρατιωτικού προσωπικού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας κατέστρεψαν τα ακόλουθα εχθρικά συστήματα και στρατιωτικό εξοπλισμό: δύο άρματα μάχης (T-64BV), τρεις αυτοκινούμενα πυροβόλα (2S3 Akatsia), τέσσερα 155 -mm ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα (M777) και 19 μονάδες τεθωρακισμένων και θωρακισμένων οχημάτων», πρόσθεσαν οι Ρωσόφωνοι.

Την προηγούμενη μέρα, οι μονάδες των Ρωσόφωνων ανέφεραν ότι τα ουκρανικά στρατεύματα χάνουν συστηματικά περισσότερους από 25 στρατιώτες και εννέα μονάδες τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων οχημάτων την ημέρα.

Η κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση των πόλεων Σολεντάρ και Μπαχμούτ  παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, με το ήμισυ του εδάφους του Σολεντάρ να ελέγχεται ήδη από τα ρωσικά στρατεύματα, ενώ στο Μπαχμούτ βρίσκεται στην πραγματικότητα σε ρωσικό κλοιό από Τρεις πλευρές, κάτι που μπορεί να δείχνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα πρέπει να εγκαταλείψουν μία από αυτές τις πόλεις για να διατηρήσουν τον έλεγχο σε άλλες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »