«Ο ενθουσιασμός του Εμβατηρίου Σμύρνης επεκτείνεται στο σύνολο της χώρας»

Χιλιάδες Τούρκοι τραγουδούν το εμβατήριο του Κεμάλ Ατατούρκ, δηλαδή το τουρκικό «Εμβατήριο της Σμύρνης».
«Ο ενθουσιασμός του Εμβατηρίου Σμύρνης επεκτείνεται στο σύνολο της χώρας», γράφει σε ανάρτησή της στο Twitter η τουρκική ιστοσελίδα aykiri.

 

Και προσθέτει, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr: «Μετά από την Καισάρεια και το Ικόνιο όπου η Προεδρική Συμμαχία είχε αποσπάσει ρεκόρ ψήφων, εντυπωσιακές εικόνες και από τη Νίγδη. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο χιλιάδες νέοι τραγούδησαν το “Εμβατήριο Σμύρνης: Ζήτω ο Μουσταφά Κεμάλ Πασάς, το όνομα σου θα γραφτεί σε πέτρες κοσμημάτων”».

Και με χιλιάδες παιδιά στην Αγία Σοφία

Η καταγραφή αυτή γίνεται λίγες μέρες μετά τις σοκαριστικές εικόνες που είχαν μεταδοθεί από το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, όπου χιλιάδες παιδιά φώναζαν το γνωστό ισλαμιστικό σύνθημα «Αλλάχου άκμπαρ».

Οπως φαίνεται στο βίντεο, αρχικά κάποιος λέει στα παιδιά τη φράση «τεκμπίρ» και μετά όλα μαζί φωνάζουν «Αλλάχου άκμπαρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος).

Σημειώνεται ότι πριν δύο ημέρες η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter για την εθνική γιορτή της Τουρκίας, συνεχάρη τους Τούρκους για τη νίκη τους κατά των Ελλήνων το 1922 και φυσικά για την Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Χρησιμοποίησε τις λέξεις: «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης» στα τουρκικά, όπως γράφει η Turk Press, αλλά και όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »