Το μήνυμα της Κίνας που προμηνύει εξελίξεις

Μία δυνατή έκρηξη ακούστηκε στο Κίεβο μετά την έλευση του 2023, με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας να ανακοινώνει πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας «εργάζεται» για την προστασία της πόλης από τα πλήγματα του ρωσικού στρατού τα οποία όμως πρακτικά δεν μπορούν να σταματήσουν.

Το χτύπημα ήταν μια απάντηση στο μήνυμα του Β.Ζελένκσι που ανέφερε «Καλή χρονιά! Η χρονιά της νίκης μας».

Ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της χώρας, του Κιέβου, υπέστησαν χθες Σάββατο και μετά την αλλαγή του χρόνου νέα ρωσικά πλήγματα.

 

Ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν πάνω από δυο συνοικίες του Κιέβου περίπου τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε μέσω Telegram ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο, διευκρινίζοντας πως, κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα.

Σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στην Οδησσό, στη Μικολάιφ (νότια) και στη Ντνίπρο (κεντρικά), μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στη Μικολάιφ, ο Βιτάλι Κιμ, έκανε λόγο για δυο σχηματισμούς UAVs που θεάθηκαν στην περιοχή. Συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας άνοιξαν πυρ εναντίον των αεροσκαφών, που ο αξιωματούχος είπε πως ήταν ιρανικής κατασκευής Shahed-136.

 

Την ίδια στιγμή και σε μια παράλληλη εξέλιξη του μηνύματος του Ρώσου προέδρου περί προσπάθειας της  Δύσης να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως μέσο για να καταστρέψει τη Ρωσία,  ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών και εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ ανάρτησε το ακόλουθο μήνυμα:

«Η Κίνα είναι έτοιμη να ενώσει τα χέρια με τη Ρωσία και όλες τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο που αντιτίθενται στην ηγεμονία και την πολιτική εξουσίας, για να απορρίψει κάθε μονομερή, προστατευτισμό και εκφοβισμό».

Αυτό δείχνει ότι το 2023 σημαίνει ότι θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »