Ταυτόχρονα οι Τούρκοι χτύπησαν Ρώσους στη Συρία!
Oι Ρώσοι μετά τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αποφάσισαν να στηρίξουν με τον πλέον επίσημο τρόπο τον Ερντογάν στο θέμα της Αγίας Σοφίας.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Ερντογάν έχει ”πλάτες”, με τον Ελληνισμό να είναι μόνος του!

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ:
”Την ελπίδα πως η Τουρκία θα λάβει υπόψη της το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO”, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αναφερθείς στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκτίμησε ότι δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

”Δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί. Έχουμε μια επίσημη κρατική θέση, δηλαδή ότι αυτή είναι η εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας» δήλωσε αρχικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

”Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι σε οποιαδήποτε απόφαση, οι Τούρκοι εταίροι μας θα λάβουν υπόψη το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ότι έχει ιερή σημασία για πολλούς Χριστιανούς, για τους Ορθόδοξους στον κόσμο» πρόσθεσε ο Πεσκόφ, σε συνέντευξή του στο Avtoradio.”

Ο Πούτιν έθεσε το ζήτημα της Αγίας Σοφίας στον Ερντογάν αλλά σε… ήπιους τόνους
”Μπορώ να πω μάλιστα πως τα εισιτήρια για την Αγία Σοφία ήταν ιδιαίτερα ακριβά. Πλέον δεν θα υπάρχουν εισιτήρια και οι είσοδοι θα είναι δωρεάν. Από αυτή τη σκοπιά οι τουρίστες μας θα βγουν κερδισμένοι.

Ο Πεσκόφ ανέφερε πως σέβεται την άποψη του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου αλλά πρόσθεσε πως η επίσημη θέση της Ρωσίας είναι διαφορετική.”

Όλα αυτά, την στιγμή που οι Τούρκοι επιτέθηκαν ”καταλάθος”’ σε ρωσικό κονβόι στη Συρία! Σύμφωνα με Ρωσικό ΜΜΕ, τουρκικό drone χτύπησε ρωσικές θέσεις και μάλιστα τραυματίστηκαν και τρεις Ρώσοι στρατιωτικοί!

Μέχρι πότε θα ”τρέχει” πίσω από την Άγκυρα ο Πούτιν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »