Τα της ΕΥΠ, τα έχουμε αναλύσει σε άλλα άρθρα, αλλά ας κάνουμε μία επί τροχάδην αναφορά, για τη συνοχή του άρθρου.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) αποτελεί έναν πολύ σύνθετο οργανισμό. Οι δύο βασικές πτέρυγες της ΕΥΠ, είναι ο τομέας που αποτελείται από άτομα της αστυνομίας και ο τομέας που αποτελείται από άτομα του στρατού. Αυτές είναι οι δύο βασικές πτέρυγες. Από εκεί και πέρα διαιρείται σε διάφορα κλιμάκια.

Advertisements
REPORT THIS ADΑΠΟΡΡΗΤΟ

Ωστόσο Ενώ η ΕΥΠ (πρώην ΚΥΠ – Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών) Υποτίθεται ότι διαφυλάττει τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια, ήδη από 1974, είχε σαφείς επιρροές από τη CIA. Και επειδή δεν έφτανε αυτό, από τα τέλη περίπου της δεκαετίας του 1980, άρχισε να εμφανίζεται και η Mossad (ισραηλινή αντικατασκοπεία) η οποία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ανέλαβε να εκπαιδεύσει τους πράκτορες της ΕΥΠ. Έκτοτε έχει πατήσει για τα καλά το πόδι της στα άδυτα της υπηρεσίας.

Με τη δολοφονία Σόντερς, στο παιχνίδι Μπήκε και Η περιβόητη Βρετανική MI6. Και έτσι άρχισαν ν’ ανακατεύονται πολλοί κοκόροι. Αυτή τη στιγμή η ΕΥΠ έχει καταντήσει με εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τριών παραπάνω υπηρεσιών. Ένα μικρό κομμάτι της παραμένει ατόφιο και Ελληνικό. Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε αναφέρει και τις χορηγίες που ζητούσε η ΕΥΠ από τους διάφορους επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Κοινώς εξελίχθηκε σε έναν κακώς εννοούμενο δημόσιο φορέα.

Και πρόσφατα εμφανίστηκαν πλέον και οι διάφορες παρακολουθήσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της ΕΥΠ. Αυτό μου θύμισε κάπως την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αρχηγός της ΕΥΠ. Τότε ΚΥΠ. Το μόνο τηλέφωνο και τις μόνες συνομιλίες που δεν παρακολουθούσε τότε η ΕΥΠ, ήταν του ίδιου του Ανδρέα Παπανδρέου. Σχεδόν όλο το ΠΑΣΟΚ παρακολουθούνταν. Για να μην αναφερθώ σε πρόσωπα της αντιπολίτευσης.

Κάτι ανάλογο έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και σήμερα η εφημερίδα documento, συμφερόντων Καλογρίτσα, με άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των ατόμων που παρακολουθούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κοιτάχτε τώρα ένα περίεργο πράγμα. Θυμάστε εκείνο το άρθρο που είχαμε ανεβάσει προ μηνών με τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα του Παγκοσμίου Οικονομικού φόρουμ; για όσους δεν το θυμούνται κοιτάξτε εδώ και εδώ. Κατά «σύμπτωση» τα ονόματα των δημοσιογράφων που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα είναι τα ίδια ονόματα που βρίσκονται και στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ένα ακόμα που μου προκάλεσε εντύπωση είναι ότι ανάμεσα στα ονόματα βρίσκεται και ο υπαρχηγός της ΕΥΠ. Ανάμεσα στα άτομα που ήταν υπό παρακολούθηση ήταν και άτομα της συζύγου του Μητσοτάκη, Μαρέβα.

Το προεξάρχον όνομα, είναι εκείνο του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Σύμφωνα με τον Κώστα Βαξεβάνη:

«Ο υπουργός και καθηγητής πανεπιστηµίου, ο οποίος εµφανιζόταν ως ισχυρή προσωπικότητα του Μαξίµου, ήταν σε αντιπαράθεση µε κύκλο του πρωθυπουργού.»

Εδώ εγείρεται ένα θέμα. Μήπως τελικά στο πρόσωπο του Γιώργου Γεραπετρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει τον «κακό βεζίρη Ιζνογκούντ»; Βλέπετε το χαλιφάτο του Μαξίμου, χαρακτηρίζεται από μία και μόνη λέξη: «ανασφάλεια»…

Ας μη γελιόμαστε. Η εποχή των βαρέων ονομάτων όπως αυτά του Καραμανλή και του Μητσοτάκη, έφτασε στο τέλος της. Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο τελευταίος των Καραμανλήδων, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος τον Μητσοτάκηδων. Τέλος εποχής και για τις δύο πολιτικές δυναστείας. Ή για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς τέλος εποχής και για τους δύο πολιτικούς δεινοσαύρους.

Οι κακές γλώσσες λένε πως πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει στο περιθώριο. Δεν απολαμβάνει πλέον των ευεργεσιών των έως τώρα προστατών του. Κάθε άλλο! Ακόμη κι ο Klaus Shwab δείχνει να τον απαξιώνει. Η Ευρώπη το ίδιο. Η προσπάθεια του Μητσοτάκη να γίνει ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ απέτυχε. Οι πάντες και τα πάντα τον έχουνε θέσει στο περιθώριο. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι θα βλέπει παντού εχθρούς.

Όπως Ίσως θυμάστε, όταν βγήκε στη φόρα το σκάνδαλο για τις παρακολουθήσεις, είχε ειπωθεί ότι αυτό ήταν εντολή από μία ξένη δύναμη. Κάποια δάχτυλα έδειχναν την Ουκρανία. Κάποια άλλα τη CIA. Γενικώς κάποιοι έδειχναν πέρα-δώθε. Η αλήθεια αποδείχτηκε παρακάτω, όταν αποκαλύφθηκε ότι τελικώς η εντολή ήρθε από το Μαξίμου. Δεν κρύβεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάσχει από ψυχωσικά σύνδρομα. Όλες οι προσπάθειες που έκανε κατά τη διάρκεια της «πανδημίας» να δείξει στους εντολοδόχους του ότι είναι ένας ισχυρός και άξιος ηγέτης, με σθένος και πυγμή, στράφηκαν τελικά εναντίον του. Και τώρα οι εντολοδόχοι του τον τινάζουν όπως τινάζει κάποιος τη μύξα.

Φαντάζομαι λοιπόν, ότι αυτό που αναζητούσε ο Μητσοτάκης μέσα από τις παρακολουθήσεις ήταν το να εντοπίσει το ποιος θα είναι ο επόμενος εκλεκτός της ελίτ. Και όχι μόνο. Είναι σίγουρος, μέσα στη φαντασία του, ότι ετοιμάζεται ένα σχέδιο εναντίον του και προσπαθεί να το προλάβει. Τουλάχιστον αυτό υποθέτω εγώ βλέποντας τα ονόματα τα οποία ήταν υπό παρακολούθηση.

Η συνέχεια αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα και σίγουρα θα εμπεριέχει πολλές εκπλήξεις.

Με την ευκαιρία… Αφού μπήκατε στον κόπο κύριε Βαξεβάνη να βρείτε όλα αυτά τα ονόματα, Μπείτε σε άλλον έναν να δούμε τα ονόματα που παρακολουθούσε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ήταν πρωθυπουργός. Είμαι σίγουρος ότι και αυτή η λίστα κρύβει μεγάλες εκπλήξεις… Τι; Όχι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »