To τελευταίο χρονικό διάστημα συνεχώς αυξάνεται η εκλογολογία στα ΜΜΕ, παρ΄ ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανειλημμένως έχει ξεκαθαρίσει, πως εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας!

Ωστόσο επαΐοντες εκλογολόγοι, πιστεύουν, πως όσο καθυστερεί τις εκλογές ο Πρόεδρος της ΝΔ  Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο περισσότερο μειώνεται η εκλογική δυναμική της Νέας Δημοκρατίας!

Αφού τα ζητήματα φθοράς της, είναι πάρα πολλά, και φαντάζουν ότι είναι αδύνατον να τα αντιμετωπίσει.

Οι περσινές πυρκαγιές που έκαψαν ολοσχερώς τη Βόρεια Εύβοια (κυρίως) χωρίς να υπάρξει ουσιαστική αποζημίωση των πληγέντων πολιτών, αλλά και μη ουσιαστική ευαισθησία των αρμόδιων υπουργείων για προσπάθεια αποκατάστασης του κατεστραμμένου περιβάλλοντος, έχουν συσσωρεύσει μεγάλη οργή στην ελληνική κοινωνία, αφού αυτό το ανίκανο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, κατά τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίσει καινούργια φαινόμενα πυρκαγιών!

Άλλωστε, πριν μπει καλά – καλά το καλοκαίρι, το ανύπαρκτο και επικίνδυνο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον Κύπριο Χρήστο Στυλιανίδη, απέδειξε με τις πυρκαγιές σε Άνω Βούλα και Άνω Γλυφάδα, πως είναι απών!

Που δυστυχώς ο Πρωθυπουργός δεν έχει ζητήσει την παραίτησή του – αφού ο ίδιος δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί – μετά και την “εγκληματική” κυβερνητική αντιμετώπιση και της κακοκαιρίες που έπληξε την Αττική τον Ιανουάριο του 2022!

Η ανικανότητα της κυβέρνησης, η αδυναμία της να μην πάρει γενναίες αποφάσεις στην εκτόξευση του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου κατά τους κρύους μήνες του χειμώνα, που υπερδιπλασίασαν τις τιμές και έτσι μείωσαν δραστικά το εισόδημα του νοικοκύρη πολίτη, είναι λόγος αυτής της συσσωρευμένης λαϊκής οργής!

Μάλιστα, πολλώ μάλλον, όταν οι τιμές του φυσικού αερίου, της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης εξακολουθούν να τραβούν την ανηφόρα και ξεδιάντροπα κυβερνητικοί εκπρόσωποι προτρέπουν τους πολίτες να κινούνται με τα αυτοκίνητά τους λιγότερο!

Λες και οι πολίτες εάν είχαν σύγχρονα και ασφαλή ΜΜΜ, δεν θα τα χρησιμοποιούσαν, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία στο μποτιλιάρισμα των δρόμων και απολαμβάνοντας το οικονομικό όφελος στην τσέπη τους!

Αλλά τι τα θες, τι τα γυρεύεις, οι πολίτες ενημερώνονται, πως ευρωπαϊκές χώρες με πολύ καλύτερα ΜΜΜ, έχουν μειώσει τους φόρους για να έχει φθηνότερη βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης ο πολίτης – καταναλωτής!

Έτσι οι τιμές στην ελληνική αγορά είναι ακριβότερες από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα!

Αλλά αυτοί οι κυβερνητικοί, προφανώς στα πολυκαταστήματα στέλνουν τους υποτακτικούς τους και οι ίδιοι δεν εισπράττουν την οργή του κόσμου, δεν φτάνει στ΄ αυτιά τους το σιχτίρισμα των πολιτών, αφού όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, το λεγόμενο “καλάθι της νοικοκυράς”, καθημερινώς τσιμπάει παραπάνω λεπτά του ευρώ!

Είναι πολλά τα θέματα που αυξάνουν την λαϊκή οργή, συμπεριλαμβανομένων και των εθνικών θεμάτων και της χαλαρής αντιμετώπισής τους από την ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή των καθημερινών τουρκικών προκλήσεων – διεκδικήσεων, αλλά και του γεγονότος της αποστολής όπλων στην Ουκρανία, με μείωση της αμυντικής ισχύος των νησιών μας στο Αιγαίο, αλλά και του ψευδεπίγραφου κυβερνητικού αφηγήματος, πως, “η Ελλάς βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας”!

Τα παραπάνω έγραφα σε άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα στις 10 Ιουνίου 2022!

Εδώ και ένα 10ήμερο έγραψα για εκλογές στις 18 Σεπτεμβρίου…

Σε αυτό το άρθρο μου με τίτλο: Εκλογές στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 και οι “αναμμένες μηχανές” Καραμανλή, ανέφερα και γινόμουν συγκεκριμένος για την ημερομηνία πρόωρων εκλογών, μέσω της ενημέρωσής μου από κυβερνητικό αξιωματούχο!

Ο ωτακουστής λοιπόν του Μαξίμου, μου αποκάλυπτε, πως υπήρχε έντονη η σκέψη στο μυαλό του Πρωθυπουργού για προκήρυξη των εκλογών στις 25 Αυγούστου και διεξαγωγή αυτών στις 18 Σεπτεμβρίου 2022!

Με την αιτιολόγηση, πως κατ΄ αυτόν τον τρόπο, οι εκλογές θα προηγηθούν του πιθανού νέου μαντρώματος των πολιτών λόγω Covid-19 και αφού μέρος του λαού θα έχει εισπράξει τα κυβερνητικά ωφελήματα!

Στόχος – μου είπε – του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, είναι η πρώτη θέση στις προσεχείς εκλογές! Η οποία δεν θα δίνει αυτοδυναμία στη ΝΔ, αλλά το κυβερνητικό περιβάλλον πιστεύει να συγκεντρώνουν μαζί με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τις 153-154 έδρες! Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα πάει η ΝΔ σε επαναληπτικές εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική! Σε αντίθετη περίπτωση θα προκηρύξει νέες εκλογές, ένα μήνα μετά!

Έτσι οι δεύτερες εκλογές σέρνουν τις πρώτες στις 18 Σεπτεμβρίου, προκειμένου αν υπάρξουν δεύτερες, αυτές να μην ξεφύγουν  και να γίνουν στις 9 Οκτωβρίου!

Βέβαια πάντα παίζει το αντισυνταγματικό σενάριο δημιουργίας συμμαχικής κυβέρνησης, με Πρωθυπουργό τον εκλεκτό των διεθνών αγορών και των ευρωπαϊκών θεσμών, Μαργαρίτη Σχοινά!

Από τη στιγμή που ουδείς γνωρίζει, πως θα εξελιχθούν τα Ελληνοτουρκικά, που πάνε από το κακό στο χειρότερο, με έναν επιθετικό Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος με το ανιστόρητο αφήγημα αρπαγής ελληνικών νησιών, θέλει να ανακάμψει και να κερδίσει τις εκλογές του 2023, που σήμερα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να τις κερδίσει και έτσι να μπει στο τέλος της,  η περίοδος “Μέρκελ της Ανατολής” στην Τουρκία!

Μια ήττα βέβαια του Ρ. Τ. Ερντογάν, πιστεύω θα ήταν επ΄ ωφελεία της Ελλάδος, αφού η νέα τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει πρωτίστως να ασχοληθεί με τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας, που ταλανίζουν την κοινωνία τους, με τον πληθωρισμό να καλπάζει στο 73,5% τον Μάιο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρσι, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα!

Αυτό το νούμερο είναι το υψηλότερο των τελευταίων 24-25 ετών! Πρόκειται δηλαδή για το υψηλότερο ποσοστό από το 1998!

“Βλέπει” πρόωρες εκλογές ο Μητσοτάκης…

Έτσι, ενώ αυτά έγραφα, ακολούθως ο Πρωθυπουργός ο οποίος απέτυχε παταγωδώς στην αντιμετώπιση του Covid-19, όπου υπήρξαν αναίτιοι θάνατοι συνανθρώπων μας, λόγω της μη ύπαρξης αναγκαίων ΜΕΘ, ο οποίος επέβαλε τα σκληρότερα lock down στην Ευρώπη, ο οποίος απαγόρευσε την κυκλοφορία πολιτών, ο οποίος επέβαλε σύνταξη εντύπου για να βγει ο πολίτης από το σπίτι του, ακόμη και για να πετάξει τα σκουπίδια, ο οποίος επέβαλε το φασιστικό μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ο οποίος οδήγησε στην αναστολή χιλιάδες  υγειονομικούς σε καιρό υγειονομικής κρίσεως, ο οποίος εφάρμοσε το αντισυνταγματικό διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, ο οποίος αύξησε δραματικά τους λογαριασμούς των λογαριασμών της ΔΕΗ, που εκατοντάδες – χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν, εγκατέλειψε το κυβερνητικό αφήγημα για εκλογές στην λήξη της τετραετίας, στρογγυλεύοντας τα δεδομένα περί πρόωρων εκλογών και λέγοντας:

«…έχω πει ότι, ναι, μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος σε μεγάλη ένταση αντιπαράθεσης σίγουρα είναι κάτι το οποίο η χώρα δεν χρειάζεται. Αλλά αυτό είναι μία έκκληση προς την αντιπολίτευση, να μπορούμε να συζητήσουμε με λογική και με μέτρο και με αντιπαράθεση, όποτε αυτή χρειάζεται, τις πολιτικές μας διαφωνίες! Άρα, θα επαναλάβω αυτό το οποίο έχω πει πολλές φορές: ναι, θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας, αλλά κάνω και μία έκκληση προς όλους να μην οξύνουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης, η οποία το μόνο που θα κάνει είναι να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση σε τέτοιο βαθμό που τελικά θα οδηγήσει πολίτες να μην ασχολούνται και να μην ενδιαφέρονται για τα πολιτικά τεκταινόμενα»!

Άρα για να μην έχουμε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ας οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές!

Μετεκλογική συνεργασία Μητσοτάκη – Βελόπουλου;

Αλλά πλέον είναι συχνές οι αναφορές Βουλευτών της ΝΔ για πρόωρες εκλογές, όπως πρόσφατα του Βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα, αλλά και του Γιάννη Λοβέρδου, ο οποίος ισχυρίστηκε πως θα γίνουν σίγουρα πρόωρες εκλογές, προσδιορίζοντας αυτές κατά 70% στις 2 Οκτωβρίου!

Από την άλλη μεριά, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, που πρόσφατα διαγράφηκε από την Ομάδα ευρωβουλευτών της ΝΔ, μίλησε για κυβερνητικό αδιέξοδο, προβλέποντας μετεκλογική συνεργασία της ΝΔ με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου (σ.σ. αν μπει εκ νέου στη Βουλή)!

Βέβαια, στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ! Όμως εκτιμώ, πως δεν θα αρκεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια μετεκλογική συνεργασία με το κόμμα Βελόπουλου, για να σχηματιστεί ο μαγικός αριθμός Βουλευτών 150+!

Θα απαιτηθεί λοιπόν σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – που φαντάζει πολύ πιθανό σενάριο – είτε χρειάζεται ή όχι και το κόμμα Βελόπουλου!

Σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός Βουλευτών, άνω των 150+!

Άλλωστε αυτό δεν συνέβη με την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, όπου συνέπλευσε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, πολιτικός μέντορας του Βελόπουλου, διαλύοντας από κοινού αυτό το πατριωτικό κόμμα αρχών;

Γιάννης Σγουρός:   Η αυτοδιοικητική μας παράταξη βάζει την κοινωνία πάνω από τα κόμματα…

Ωστόσο προχθές συνέβη ένα πολιτικό γεγονός, που ουδείς αυτήν την στιγμή, μπορεί να εκτιμήσει την σεισμική πολιτική του έκταση!

Άσχετα αν συνέβη σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και ομιλώ για την Περιφέρεια Αττικής, που είναι η μισή εκλογική Ελλάδα και ο Περιφερειάρχης της λογίζεται ως μικρός Πρωθυπουργός!

Θα καταλάβατε, πως κάνω αναφορά στην εξαγγελία του πρώην Νομάρχη και Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, να διεκδικήσει ανεξάρτητος την μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023!

Τι να σημαίνει άραγε αυτή η ανεξάρτητη πρόωρη κάθοδος;

Αντιλήφθηκε ο κ. Σγουρός πώς δεν υπάρχει δυνατότητα στήριξης από τις “προοδευτικές δυνάμεις” του τόπου μας στο πρόσωπό του και την αυτοδιοικητική παράταξη “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”, που συμπληρώνει 20 χρόνια ύπαρξης, όπως ο ίδιος διακήρυττε πως επιθυμούσε;

Γιατί στα μάτια μου, αυτό φαντάζει ως πιθανότερο σενάριο της ανεξάρτητης διεκδίκησης της Περιφέρειας Αττικής!

Μια συγκλονιστική απόφαση, που βρίσκει μπετόν αρμέ την αυτοδιοικητική παράταξη Σγουρού!

Που δεν έκανε την 20ετή θητεία του στην αυτοδιοίκηση, εφαλτήριο για βουλευτικά και υπουργικά αξιώματα! Που δεν τα λιγουρεύτηκε αυτά, παρ΄ ότι θα εκλεγόταν αν αποδεχόταν τις προτάσεις των κομμάτων Εξουσίας!

Παρέμεινε “ρομαντικός εραστής” της αυτοδιοίκησης στην Αττική, παραμένοντας πιστός σε αυτήν, παρ΄ ότι Θεσσαλονικιός!

Με μια τεράστια σταδιοδρομία στον αθλητισμό και στην πολιτική, με χιλιάδες ένσημα εργασίας, που όλο το υπουργικό συμβούλιο Μητσοτάκη δεν έχει περισσότερα!

Που μετά από 12 χρόνια ως Νομάρχης και Περιφερειάρχης, παρέμεινε στην αντιπολίτευση ασκώντας σοβαρό και ουσιαστικό έλεγχο, τόσο στη διοίκηση της Ρένας Δούρου, όσο και σε αυτήν του Γιώργου Πατούλη!

Τονίζοντας ο ίδιος, πως:

«Η παράταξή μας παρέδωσε γεμάτα ταμεία και τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο παρόλες τις δυσκολίες και τα οικονομικά προβλήματα εκείνης της περιόδου. Δημιουργήσαμε οικονομικό πλεόνασμα 350 εκ. ευρώ και επιστρέψαμε στα Ταμεία του Κράτους 800 εκ. ευρώ ΦΠΑ.»!

Όπως επίσης:

«Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε την Αυτοδιοίκηση σαν σκαλοπάτι για προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες. Δεν είμαστε αναλώσιμη παράταξη,  που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες μιας συγκεκριμένης περιόδου. Η  διοίκησή μας άφησε ορατό έργο, μετρήσιμο και διαφανές καθώς υλοποιήσαμε περισσότερα από 1.000 έργα, ύψους 3,5 δισ. ευρώ και δημιουργήσαμε 100.000 θέσεις εργασίας.

Διαχειριστήκαμε το δημόσιο χρήμα με σεβασμό και διαφανείς διαδικασίες.

Με κόπους και συλλογικές προσπάθειες αναλάβαμε  πρωτοβουλίες και υλοποιήσαμε  δράσεις σε όλα τα επίπεδα: υποδομές, κοινωνία, απασχόληση, καθημερινότητα, περιβάλλον, αθλητισμό, παιδεία, πολιτισμός, υγεία, ασφάλεια, πολιτική προστασία.»!

https://www.youtube.com/watch?v=7V1Pk6j4LaQ

Προβληματισμός στα κόμματα Εξουσίας…

Έκανα αυτήν την αναφορά στην νέα προσπάθεια του Γιάννη Σγουρού και είμαι σίγουρος, ότι όλοι εισέπραξαν τα μηνύματά του! Στην ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Αυτήν την ώρα, που η ΝΔ πέφτει, πέφτει, πέφτει, δημοσκοπικά!

Αυτήν την ώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ των αντεθνικών επιλογών δεν μπορεί να ανακάμψει, παρ΄ ότι απέναντί του έχει μια τραγική κυβέρνηση!

Αυτήν την ώρα θα φάνταζε ως εξαιρετικά καλή λύση η συνεργασία τους με τον Γιάννη Σγουρό στην μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδος!

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που ο Γιάννης Σγουρός ποτέ δεν στρατολογήθηκε στις κομματικές αντικοινωνικές επιλογές του, θα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα!

Αφού το δίλημμα που προκύπτει για το Κίνημα είναι κορυφαίο!

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κ. Ανδρουλάκης, τι θα κάνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές!

Δηλαδή θα στηρίξει την υποψηφιότητα Σγουρού , μια απόφαση που πρέπει να πάρει πριν από τις εθνικές εκλογές, αφού διαφορετικά κινδυνεύει να συνθλιβεί σε αυτές.

Με εκτίμηση πολλών επαϊόντων του χώρου του Κινήματος, να πιστεύουν πως στηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τον Γιάννη Σγουρό, θα βρεθεί σε ποσοστά 15+, ενώ εάν υποστηρίξει άλλον υποψήφιο στην Περιφέρεια Αττικής, μπορεί να βρεθεί σε μονοψήφιο ποσοστό!

Αναζητείται η Ελπίδα…

Με τούτα και με τα άλλα, ελπίδα στον λαό μας δεν υπάρχει! Τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα βυθίζονται στα λασπόνερά τους!

Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου εξακολουθεί και κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας! Τρία χρόνια τώρα, δεν έπεισε πλατιά στρώματα της κοινωνίας μας γιατί είναι εξόχως αρχηγικό και ιδεοληπτικό κόμμα!

Κόμμα χωρίς Συνέδριο, κόμμα χωρίς θεσμικά όργανα, δεν πάει πουθενά!

Είναι μακριά από τα προβλήματα της Κοινωνίας!

Το νέο κόμμα του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου κινείται σε χαμηλές ταχύτητες, καθαρά ερασιτεχνικές!

Στο κόμμα των “γαλάζιων” κάτι λείπει για να γίνει αποδεκτό από την Κοινωνία μας!

Το κόμμα Κασιδιάρη, ως συνέχεια και μετεξέλιξη της “Χρυσής Αυγής”, κάηκε από μόνο του και εάν καταφέρει να μπει στη Βουλή, θα είναι με ένα ποσοστό 3-4%! Ποσοστό που δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το Συστημικό φθαρμένο κράτος!

Μόνο το κόμμα του Φαίδωνα Βόβολη φαίνεται να κινείται σε αρχές δομημένου κόμματος!, προσεγγίζοντας τα ουσιαστικά προβλήματα του λαού!

Πρόσφατα μάλιστα έκανε Συνέδριο και δημιουργεί θεσμικά όργανα!

Είναι όμως αυτό αρκετό, όταν υπάρχει ολοσχερής αποκλεισμός από τα Συστημικά ΜΜΕ των λιστών Πέτσα;

Μπορούν τα φτάσουν τα μηνύματα αλληλεγγύης στην ελληνική Κοινωνία;

Είναι αρκετό να οδηγήσει στην κάλπη 50-60% πολιτών που θα απέχουν, αηδιασμένοι από το υπάρχον πολιτικό σύστημα και τα εξαπτέρυγά τους;

Αναζητείται δυστυχώς ακόμη Ελπίς!!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »