“Άνανδρος εάν υποχωρήσεις μετά την πίεση των ΗΠΑ”
ΟΑντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ενγκίν Αλτάι, συμφωνεί σε όλα τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας με τον Ερντογάν! Και μάλιστα τον προειδοποιεί να μην κάνει πίσω…

Αφορμή για να προβεί στην παραπάνω δήλωση στάθηκε η επιστολή των 54 Αμερικανών γερουσιαστών πρός τον Μπάϊντεν με θέμα την Τουρκία.

 

Αναλυτικά η δήλωση του Αλτάι έχει ως ακολούθως:

“Ως κόμμα CHP δεν αποδεχόμαστε από καμία χώρα να απειλεί να προσβάλει και να ταπεινώνει την Τουρκία.
54 Αμερικανοί γερουσιαστές έγραψαν επιστολή προς τον νέο πρόεδρο Μπάιντεν.

Και σε αυτή την επιστολή ταπεινώνουν την Τουρκία. Ακόμη από το κόμμα ΑΚΡ δεν ακούστηκε ούτε “κιχ”. Και σε αυτή την επιστολή η Τουρκία δικάζεται για την συμβολή της και την παρακίνηση της στο θέμα της επίλυσης δια των όπλων του προβλήματος του Καραμπάχ.

Σε μία περιοχή που κάναμε σωστή δουλειά και πάλι αν υπήρχε τέτοιο ζήτημα, πάλι τα ίδια θα κάναμε. Στην επιστολή αυτή δικάζεται η Τουρκία σχετικά με τους S-400. Εμείς στο εσωτερικό μιλάμε για τα λάθη σχετικά με τους S-400, αλλά δεν πρόκειται να λογοδοτήσουμε στην Αμερική. Στην επιστολή αυτή δικάζεται η Τουρκία σχετικά με το θέμα του YPG, σχετικά με τον ISIS κλπ. Στην επιστολή αυτή η Τουρκία δικάζεται για περιορισμό του δικαίου και της δημοκρατίας. Μάλιστα, στην Τουρκία υπάρχει ένας περιορισμός στα πεδία του δικαίου και της δημοκρατίας, αλλά Αμερική εσύ κοίτα τη δουλειά σου. Μην ρίχνεις τη σκιά σου, δεν θέλουμε άλλες παραχωρήσεις. Η Αμερική δεν είναι σε θέση να δώσει μαθήματα δικαίου και δημοκρατίας στην Τουρκία.

Παρέθεσαν πέντε άρθρα, ενώ το παρασκήνιο πίσω από αυτό, αξιότιμοι φίλοι και πολύτιμοι πολίτες είναι ότι η Αμερική θέλει να πει στην Τουρκία το εξής:

Δες στην Ανατολική Μεσόγειο, δες στο Αιγαίο, δες στην Κύπρο, δες στην Συρία, πρόσεχε τις κινήσεις σου και κάνε υποχωρήσεις, για να μη σε δυσκολέψω. Τώρα απευθύνομαι στον Ερντογάν. Αν μετά από αυτή την επιστολή των 54 γερουσιαστών ή από τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, επηρεαστείς από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και υποχωρήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο Κύπρο, Αιγαίο, Συρία και Λιβύη, είσαι άνανδρος. Δεν θα υποχωρήσεις, εμείς σε στηρίζουμε. Αν η Αμερική δια μέσω αυτών, σου ζητά να κάνεις πίσω στο θέμα των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στην Ανατολική Μεσόγειο εσύ θα σταθείς όρθιος. Κάνω έκκληση. Και σε κανέναν να μην επιτρέπεις και να μην επιτρέπουμε να προσβάλει την Τουρκική Δημοκρατία.”
Συμπέρασμα
Μετά την παραπάνω τοποθέτηση του Αντιπρόεδρου του CHP υπάρχει καμία αμφιβολία ότι Τουρκία και Ελλάδα θα βρεθούν σε συγκρουσιακή πορεία το προσεχές μέλλον;

Η Τουρκία με ή χωρίς τον Ερντογάν, επιθυμεί τη σύγκρουση με τη χώρα μας. Κάκιστα πίστευαν και ίσως ακόμη κάποιοι πιστεύουν στη χώρα μας, ότι η Τουρκία χωρίς τον Ερντογάν θα αποποιηθεί τα επεκτατικά και επιθετικά της σχέδια σε Ελλάδα-Κύπρο και Α. Μεσόγειο. Όπως έχει γραφτεί κατ’ επανάληψη η περίοδος της “επίθεσης φιλίας” από τον Ερντογάν πέρασε.

Οι τουρκικοί στόχοι έναντι του Ελληνισμού είναι μακρόπνοοι και χαίρουν της υποστήριξης όλου του πολιτικού κόσμου στην Τουρκία. Μπορεί τα πολιτικά κόμματα να διαφωνούν σε πολλά θέματα μεταξύ τους, αλλά για θέματα κατά του Ελληνισμού ομονοούν.

 

Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίζει να εξοπλίζεται, αυξάνοντας συνεχώς την αποτρεπτική της ισχύ.

Μεγάλος πολλαπλασιαστής ισχύος για την πολεμική μας αεροπορία θα είναι η απόκτηση αεροσκαφών ανεφοδιασμού καυσίμων (ιπτάμενα τάνκερ), αφού ολόκληρη η τουρκική επικράτεια θα είναι εντός βεληνεκούς των όπλων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, γεγονός που θα είναι εξαιρετικά επωφελές σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία, αφού όλα τα εργοστάσια και οι εταιρείες πολεμικής βιομηχανίας, καθώς και στρατηγικοί στόχοι της Ανατολίας θα μπορούν να καταστραφούν από εμάς. Αυτό θα κάνει τους Τούρκους να σκεφθούν πολύ περισσότερο το ενδεχόμενο να μας επιτεθούν.

Πληροφορίες θέλουν η Γερμανική Αεροπορία να έχει αρχίσει τη διαδικασία παροπλισμού των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού A310 MRTT.

Η Γερμανική Αεροπορία χρησιμοποιούσε τα προηγούμενα χρόνια μέχρι επτά A310, τέσσερα από τα οποία ως αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, για Eurofighter και Tornado.

Τα γερμανικά A310 MRTT δεν μπορούν να ανεφοδιάσουν μαχητικά σαν το F-15, το F-16 ή το F-35A, αλλά αεροσκάφη όπως το Mirage 2000, το Rafale, το Gripen, το F/A-18 και το F-35B/C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »