Πήραν πίσω τη δήλωση ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για τη Σπυράκη και ανεστάλη η κομματική της ιδιότητα

«Είναι διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της»

Πλήρη κάλυψη, παρείχε στη Μαρία Σπυράκη η ΝΔ αναφορικά με το αίτημα άρσης ασυλίας της ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, λόγως απάτη στις αμοιβές βοηθού της στο Ευρωκοινοβούλιο

Η ΝΔ αρνούμενη να αποπέμψει τη Μ. Σπυράκη, τονίζει με ανακοίνωσή της ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate.

Η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας, με βάση την έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), ζήτησε την άρση ασυλίας της Μ. Σπυράκη καθώς υπάρχει «υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης».

Ειδικότερα η έρευνα αφορά στις αμοιβές των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »