Η Τουρκία “αγκαλιάζει” το ΝΑΤΟ και η Μόσχα είναι έτοιμη να πατήσει το “κουμπί” για βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ.

Πραγματικά ευρισκόμαστε σε μια πολύ λεπτή ισορροπία στη Βόρεια Συρία για τους Τούρκους και το ΝΑΤΟ, ενώ τα ρωσικά βομβαρδιστικά “φουλάρουν” για μια εναέρια επιχείρηση βομβαρδισμού στην περιοχή.   

Οι Ρώσοι περικυκλώνουν την Τουρκία: Δεσμεύουν περιοχή της Α. Μεσογείου

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι ο τουρκικός στρατός απέκλεισε θέσεις της συριακής κυβέρνησης κοντά στην πόλη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία, τραυματίζοντας δύο Σύρους υψηλόβαθμους αξιωματικούς σε ένα χωριό δυτικά της πόλης

Οι επιθέσεις ήρθαν λίγες μέρες αφού φιλότουρκοι αντάρτες κτύπησαν τις ίδιες περιοχές, σκοτώνοντας μια νεαρή κοπέλα και τραυματίζοντας τον πατέρα της.

Οι τουρκικές δυνάμεις έρχονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ γύρω από το Μάνμπιτζ, μια σημαντική πόλη που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο M4 δυτικά του ποταμού Ευφράτη.

Νέα αμερικανική αντίδραση για την Συρία

“Οι ΗΠΑ δηλώνουν έτοιμες να παράσχουν ένα “πακέτο βοήθειας” στην Τουρκία για το Ιντλίμπ, εάν η Άγκυρα δεν ενεργοποιήσει τα συστήματα πυραύλων S-400”, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Kay Bailey Hutchison.

Ο Hutchison, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, δήλωσε: “Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα πακέτο που θα βοηθήσει την Τουρκία και ελπίζω ότι η χώρα αυτή δεν θα αναπτύξει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που εμποδίζει κάποια πιθανή υποστήριξη που μπορούμε να παράσχουμε για την καταπολέμηση των συριακών επιθέσεων”.

Ενώ ο  Hutchison δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του πακέτου, αλλά τόνισε: “Θέλουμε η περιοχή στο Ιντλίμπ, να γίνει ασφαλής. Οι Τούρκοι στρατιώτες θέλουν επίσης να το κάνουν αυτό. Το καθεστώς Άσαντ σκοτώνει αθώους ανθρώπους και πολίτες με την υποστήριξη της Ρωσίας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Τουρκία είναι θύμα της επιθετικότητας της Ρωσίας και της Συρίας. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία δεν θα ενεργοποιήσει το σύστημα πυραυλικής άμυνας που βρίσκεται στην Άγκυρα, και θα μας δώσει την ελευθερία να τους βοηθήσουμε να προστατεύσουν τη Συρία και τους πολίτες της”.

Μαζικές απώλειες Τούρκων σε Συρία-Λιβύη: Xάνουν παντού άνδρες & υλικό

Η ρωσική αντίδραση σε όλα αυτά αυτά είναι η συγκέντρωση βομβαρδιστικών αεροσκαφών στη Συρία, έτοιμα να ισοπεδώσουν τους πάντες.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες και το πρακτορείο ειδήσεων Arab News, δεν αναμένεται μαζική χερσαία στρατιωτική επίθεση, εν μέρει λόγω των δυνητικών κινδύνων στο πλαίσιο της τρέχουσας πανδημίας του COVID-19, αλλά ισχυρούς βομβαρδισμούς. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ρωσικά βομβαρδιστικά Su-24 προσγειώνονται συνεχώς στην αεροπορική βάση Khmeimim, χωρίς καμία επίσημη ειδοποίηση.

Ο Αμάρ Χάμου, Σύριος δημοσιογράφος με έδρα την Ιορδανία, δήλωσε ότι οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν και το συριακό καθεστώς παραβιάζουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τις τελευταίες 27 ημέρες.

Το Ιράν, μία από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του COVID-1, είναι και κύριος περιφερειακός σύμμαχος της Συρίας, ενώ οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη πολεμούν μαζί με τις δυνάμεις του Συριακού καθεστώτος.

“Υπάρχουν αναφορές για στρατιωτική συσσώρευση ιρανικών πολιτοφυλακών στην ύπαιθρο (κοντά) στο Χαλέπι. Επίσημα, η κατάπαυση του πυρός δεν έχει λήξει, αλλά δεν πιστεύω ότι θα συνεχιστεί καθώς ρωσικά αεροσκάφη πετούν στον εναέριο χώρο του Ιντλίμπ συνεχώς”, δήλωσε ο ίδιος στο Arab News.

Αν ο Πούτιν εντοπίσει οποιαδήποτε αλλαγή στάσης της Άγκυρας σε σχέση με το ΝΑΤΟ, θα κτυπήσει τις τουρκικές δυνάμεις με ορμή για να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα, έχοντας κατά νου την ολοκληρωτική εκδίωξη των Τούρκων από το συριακό έδαφος μια για πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »