Δεν υπάρχει αμφιβολία μεταξύ των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων ότι, το ΝΑΤΟ βρίσκεται επί του παρόντος, σε πόλεμο με τη Ρωσία  χρησιμοποιώντας απλώς το Κίεβο ως πληρεξούσιο.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του Foreign Policy, Αμερικανοί νομοθέτες πιέζουν τους αξιωματούχους του Πενταγώνου να στείλουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία. Ο στόχος θα ήταν να διατεθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός πολεμικού εξοπλισμού στο Κίεβο, επιτρέποντας στις τοπικές δυνάμεις να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τους Ρώσους και πιθανώς να «κερδίσουν τον πόλεμο» αφού, σύμφωνα με την αφήγηση των αμερικανικών ΜΜΕ, η Ρωσία θα φοβόταν κάτι που προφανώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα του πεδίου της μάχης.

Αυτή η αφήγηση, δεν φαίνεται να συνάδει με την πραγματικότητα, καθώς έγινε γνωστό ότι, Ουκρανικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν περισσότερα από δώδεκα  μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι που έστειλε η Ρωσία στις 14 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Όλεθρος και αιματοχυσία! Η Ουκρανία ξεμένει από εκτοξευτές πυραύλων

Σε μια δήλωση σήμερα Τετάρτη, ο Ζελένσκι είπε ότι «τρομοκράτες εκτόξευσαν 13 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed. Οι προκαταρκτικές πληροφορίες έδειξαν ότι, όλα τα drones καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας».

Επιπρόσθετα, ο  Serhiy Popkom, επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της πόλης του Κιέβου, είπε ότι τα συντρίμμια ενός από τα drones έπληξαν ένα διοικητικό κτίριο στην πρωτεύουσα. Τέσσερα κτίρια κατοικιών υπέστησαν επίσης ζημιές.

Drones καμικάζι στον Δνείπερο

Μετά την σημερινή  επίθεση στο Κίεβο  από πλήθος drones καμικάζι, έγινε γνωστό ότι  μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μπόρεσαν να αποφύγουν τον εντοπισμό, πετώντας κατά μήκος του Δνείπερου, που είναι κάτω από το επίπεδο των ουκρανικών δυνατοτήτων αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρέχονται από τη Δύση.

Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι τουλάχιστον δύο αντικείμενα χτυπήθηκαν ως αποτέλεσμα των επιθέσεων στο Κίεβο σήμερα, η ουκρανική πλευρά ισχυρίζεται ότι η ζημιά στα αντικείμενα προκλήθηκε λόγω ισχυρής έκρηξης ενός drone. Τουλάχιστον 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν εκτοξευθεί στο Κίεβο, αλλά εκρήξεις σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, υποδηλώνοντας επανάληψη των μαζικών επιθέσεων με χρήση αυτών των drones.

Είναι γνωστό ότι, ορισμένα από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν, όπως αποδεικνύεται από τη φύση της ζημιάς, καθώς και συντρίμμια που βρίσκονται σε περιοχή απομακρυσμένη από κάθε αντικείμενο, ωστόσο, ο ακριβής αριθμός των UAV που χτυπήθηκαν από συστήματα αεράμυνας, όπως καθώς και ο αριθμός των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εμπλέκονται σε χτυπήματα κατά της Ουκρανίας, δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ως αποτέλεσμα των σημερινών επιθέσεων στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, κανείς δεν τραυματίστηκε.

Αεροπορικός συναγερμός στην Ουκρανία

Η Ρωσική Ομοσπονδία επέστρεψε στη Λευκορωσία τα αεροσκάφη MiG-31K, των λεγόμενων Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, τα αεροσκάφη κατευθύνθηκαν προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Machulyshchy, όπου βρίσκονταν στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι το πρώτο αεροσκάφος (RF-95194) εισήλθε στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας στις 15:06, το δεύτερο (RF-92445) στις 15:11 και το τρίτο (RF-92215) στις 15:20.

Θυμίζουμε ότι για κάποιο διάστημα τα αεροπλάνα αυτά, βρίσκονταν στη Ρωσική Ομοσπονδία. Πέταξαν από τη Λευκορωσία την 1η Δεκεμβρίου και, προφανώς, έμειναν εκεί για λιγότερο από δύο εβδομάδες, προσγειώνοντας πιθανώς στο αεροδρόμιο “Savasleika”, όπου βρίσκεται ένα αεροδρόμιο του 4ου Κέντρου Εκπαίδευσης και Στρατιωτικών Δοκιμών Προσωπικού Κρατικής Αεροπορίας, του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Τα ρωσικά υπερηχητικά αεροσκάφη MiG-31K, είναι φορείς των λεγόμενων «υπερηχητικών» ρωσικών πυραύλων Kh-47M2 «Kinzhal». Τρία τέτοια αεροσκάφη αναπτύχθηκαν από τη Ρωσική Ομοσπονδία στη Λευκορωσία περίπου στα μέσα Οκτωβρίου, όταν εντοπίστηκαν για πρώτη φορά κοντά στο Μινσκ.

Λευκορωσικά  στρατεύματα  8 χιλιόμετρα από την Ουκρανία

Εν τω μεταξύ, ο στρατός της Λευκορωσίας ανακοίνωσε έκτακτες ασκήσεις ετοιμότητας μάχης, με εντολή να μετακινηθούν στρατεύματα σε καθορισμένες περιοχές και να δημιουργηθούν γέφυρες πέρα ​​από δύο μεγάλα ποτάμια.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, δεν αποκάλυψε πόσο χρόνο θα διαρκέσουν οι ασκήσεις ετοιμότητας ή τις πιθανές επιπτώσεις τους στη γειτονική Ουκρανία, η οποία αμύνεται κατά της εισβολής της Ρωσίας για σχεδόν 10 μήνες.

Επίσης, δεν διευκρίνισε πόσα στρατεύματα και ποιος τύπος στρατιωτικού υλικού θα μετακινηθούν, προσδιορίζοντας μόνο τους ποταμούς Berezina και Nemana για διέλευση γεφυρών.

Μια τεράστια αυτοκινητοπομπή λευκορωσικών στρατευμάτων εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα από την Ουκρανία.

 

Ο Λευκορωσικός στρατός, δημοσίευσε βίντεο από την κίνηση μιας μεγάλης στήλης στρατευμάτων της 38ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου, η οποία θεωρείται μια από τις πιο επίλεκτες μονάδες στη Λευκορωσία. Όπως κατάφεραν να ανακαλύψουν οι ειδικοί της OSINT, η αυτοκινητοπομπή των Λευκορωσικών στρατευμάτων κινούνταν προς τα ουκρανικά σύνορα και την τελευταία φορά,  η θέση της καταγράφηκε μόλις 8 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι η κίνηση μιας τεράστιας συνοδείας στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτικών φορτηγών, συνδέεται με έλεγχο της πολεμικής ετοιμότητας του λευκορωσικού στρατού, ωστόσο, η εμφάνιση του λευκορωσικού στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία, μπορεί να οδηγήσει σε αρκετά σοβαρές προκλήσεις, ειδικά δεδομένου του γεγονότος ότι τα ουκρανικά συστήματα διαθέτουν στην περιοχή HIMARS.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »