Για πρώτη φορά στην Ευρώπη από το 1945!

Του Βασίλη Καπούλα

Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 80 χρόνια οι ΗΠΑ μετακίνησαν και ανέπτυξαν στην Ευρώπη την επίλεκτη 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία “Screaming Eagles”, που αποτελείται από 4.700 στρατιώτες.

Με πηχυαίους τίτλους, αμερικανικά ΜΜΕ μιλούν ευθέως για επικείμενη είσοδο των αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία!

Η Μεραρχία αναπτύχθηκε στη Ρουμανία μόλις 3 μίλια από τα σύνορα με την Ουκρανία. Πιθανότατα ο στόχος είναι η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία να αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων Πολωνίας-Ουκρανίας με στόχο να παρέμβει σε οποιαδήποτε πιθανή επίθεση Λευκορωσίας και Ρωσίας προς το Λβιβ για να κοπούν οι οδοί ανεφοδιασμού της Ουκρανίας.

Όλα δείχνουν πως η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία θα αποτελέσει την “ασπίδα” για να εισέλθουν ΝΑΤΟϊκές “ανθρωπιστικές δυνάμεις” στην Δυτική Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Θα “καταπιεί” την Ουκρανία!- Ο Σουροβίκιν άλλαξε τα επιχειρησιακά σχέδια: Ξεκινά “τανάλια” από Δυτικά με πυρηνική “ομπρέλα” – Oι Ρώσοι θα μπουν κατευθείαν Λβιβ!

Εκτός και αν οι Αμερικανοί σκοπεύουν να εισέλθουν σε Οδησσό και Νικολάεφ σε περίπτωση “ανθρωπιστικής καταστροφής” στην Χερσώνα όπως έχουν αναφέρει τις τελευταίες ημέρες ρωσικά ΜΜΕ.

Το CBS αναφέρει όπως μπορείτε να δείτε και σε βίντεο παρακάτω:

“Η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ εξασκείται για πόλεμο με τη Ρωσία λίγα μόλις μίλια από τα σύνορα της Ουκρανίας”

«Δεν πρόκειται μόνο για την υπεράσπιση του εδάφους του ΝΑΤΟ», ανταποκριτής

«Είναι πλήρως έτοιμοι να περάσουν στο ουκρανικό έδαφος»

Είναι η πρώτη ανάπτυξη αυτού του επίλεκτου τμήματος στην Ευρώπη από το 1945.

Δείτε βίντεο

Στα 300 χλμ από Νικολάεφ-Χερσώνα οι Αμερικανικές δυνάμεις!

4.700 Αμερικανοί στρατιώτες της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας (οι θρυλικοί Screaming Eagles) έφτασαν στην Ανατολική Ρουμανία, μόλις 300 χλμ. από το Νικολάεφ και τη Χερσώνα μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία αναπτύχθηκε στην Ευρώπη για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 80 χρόνια, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η μονάδα αυτή, με το παρατσούκλι «Screaming Eagles», μπορεί να αναπτυχθεί και να πολεμήσει σε οποιοδήποτε πεδίο μάχης στον κόσμο μέσα σε λίγες ώρες.

Το CBS News πήρε συνέντευξη από τον αναπληρωτή διοικητή της Μεραρχίας, Ταξίαρχο John Lubas, και τον Συνταγματάρχη Edwin Matthaidess, Διοικητή της Ομάδας Μάχης της 2ης Ταξιαρχίας.

Πέταξαν με ένα ελικόπτερο Black Hawk για μια ωριαία διαδρομή μόλις τρία μίλια από τα σύνορα της Ρουμανίας με την Ουκρανία.

Ο Αμερικανός ανταποκριτής του CBS αναφέρει:

“Από τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε την πλήρη εισβολή του στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, οι δυνάμεις του προέλασαν βόρεια από τη χερσόνησο της Κριμαίας, μια ουκρανική περιοχή που η Μόσχα κατέλαβε παράνομα τον έλεγχο το 2014. Για περισσότερους από επτά μήνες, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προσπάθησε να προωθηθούν κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας στην περιοχή Χερσώνα, με στόχο να καταλάβουν τα βασικά λιμάνια της Ουκρανίας, το Νικολάεφ και την Οδησσό.

Στόχος τους είναι να κόψουν κάθε πρόσβαση της Ουκρανίας στη θάλασσα, δημιουργώντας μια περίκλειστη χώρα.

Αυτή η απειλή είναι τόσο κοντά στο έδαφος του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχει σταλεί ένα από τα πιο ελίτ τμήματα της Αμερικής, με βαρύ εξοπλισμό.

Έτοιμη για εμπλοκή η 101η μεραρχία των ΗΠΑ

Η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του Αμερικανικού Στρατού είναι έτοιμη να εισέλθει στην Ουκρανία σε περίπτωση περαιτέρω εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ή επίθεσης σε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, ανέφερε το CBS News, επικαλούμενο την διοίκηση της Μεραρχίας.

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υποδιοικητής της μεραρχίας.

Ο Διοικητής της Ομάδας Μάχης 2ης Ταξιαρχίας, συνταγματάρχης Edwin Matthaidess, σημείωσε με τη σειρά του ότι τα στρατεύματά του, που αναπτύχθηκαν στη Ρουμανία, «παρακολουθούν στενά» τις ρωσικές δυνάμεις, «χτίζουν στόχους για να εξασκηθούν» και διεξάγουν ασκήσεις που «αναπαράγουν ακριβώς αυτό που συμβαίνει «στον πόλεμο.

«Συνολικά, περίπου 4.700 στρατιώτες από την βάση της 101ης Αερομεταφερόμενης μονάδας στο Κεντάκι των ΗΠΑ, έχουν αναπτυχθεί για να ενισχύσουν την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ», σημείωσε το CBS News.

Προχωρώντας προς τα βόρεια κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας της Ρουμανίας, το Black Hawk βρέθηκε σε μια άσκηση όπου τα στρατεύματα των ΗΠΑ και της Ρουμανίας χτυπούσαν στόχους κατά τη διάρκεια μιας κοινής επίγειας και αεροπορικής επίθεσης.

Οι βολές των αρμάτων μάχης και τα πυρά του πυροβολικού ήταν αληθινά. Η άσκηση είχε σκοπό να αναδημιουργήσει τις μάχες που δίνουν καθημερινά οι δυνάμεις της Ουκρανίας ενάντια στα ρωσικά στρατεύματα, ακριβώς απέναντι από τα σύνορα.

Τα πολεμικά παιχνίδια τόσο κοντά σε αυτά τα σύνορα είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία και τους συμμάχους της Αμερικής στο ΝΑΤΟ, ότι ο στρατός των ΗΠΑ είναι εδώ.

«Οι διοικητές είπαν στο CBS News επανειλημμένα ότι είναι πάντα «έτοιμοι να πολεμήσουν άμεσα» και θα είναι εκεί για να υπερασπιστούν το έδαφος του ΝΑΤΟ, εάν οι μάχες κλιμακωθούν ή υπάρξει οποιαδήποτε επίθεση στο ΝΑΤΟ, θα είναι έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα της Ουκρανίας».

Δείτε βίντεο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »