Εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ
Χιλιάδες βρετανικοί τραπεζικοί λογαριασμοί πρόκειται να κλείσουν εξαιτίας του Brexit, σύμφωνα με πληροφορίες από τον βρετανικό τύπο και καταγγελίες κατόχων λογαριασμών που έλαβαν σχετικό μήνυμα από τις τράπεζες.

Βρετανοί υπήκοοι που ζουν εκτός Βρετανίας σε χώρες της Ευρώπης θα χάσουν τους λογαριασμούς τους μέχρι το τέλος του έτους, καθώς η χώρα πλησιάζει στην έξοδο από την ΕΕ.

Οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Lloyds Banking Group Plc και Barclays Plc, σύμφωνα με το Bloomberg, έχουν στείλει επιστολές στους πελάτες τους, στις οποίες αναφέρουν ότι οι λογαριασμοί τους θα κλείσουν.

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ, οι βρετανικές τράπεζες θα χάσουν τα δικαιώματα διαβατηρίου τους για να προσφέρουν τραπεζικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι ενέργειες αυτές αναφέρθηκαν αρχικά από τους Sunday Times.

«Οι λογαριασμοί θα κλείσουν και θα ακυρωθούν οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες», δήλωσε ο Nigel Green, ιδρυτής του ομίλου deVere, σημειώνοντας ότι χωρίς εμπορική συμφωνία καθίσταται παράνομο για τις βρετανικές τράπεζες να εξυπηρετούν βρετανούς πελάτες που ζουν στην ΕΕ χωρίς να υποβάλουν αίτηση για νέες τραπεζικές άδειες.

Η Lloyds έχει επικοινωνήσει με τους πελάτες της σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία και η Πορτογαλία, σημειώνοντας ότι η τράπεζα δεν επιτρέπεται πλέον να τους προσφέρει υπηρεσίες και ότι πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές ρυθμίσεις.

«Έχουμε σημειώσει σε έναν μικρό αριθμό πελατών που ζουν σε πληγείσες χώρες της ΕΕ για να τους ενημερώσουμε ότι λόγω της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, δυστυχώς δεν θα είμαστε πλέον σε θέση να τους παρέχουμε ορισμένες τραπεζικές υπηρεσίες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε σε δήλωση της η Lloyds, ενώ ένας εκπρόσωπος της Barclays αρνήθηκε να σχολιάσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »