Ινδία, Ιράν και Βιετνάμ: Εγκαταλείψτε αμέσως την Ουκρανία!

Είδηση σοκ έρχεται από την Ρωσία καθώς δόθηκε εντολή να ετοιμαστούν τα καταφύγια στην ρωσική πρωτεύουσα, κάτι που ξεπερνά ακόμη και τον Ψυχρό Πόλεμο. Ήδη ξεκίνησαν να τοποθετούνται πινακίδες και να μεταφέρονται χειρουργικές αίθουσες νοσοκομείων σε καταφύγια βομβών.

Η ρωσική ηγεσία προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο: Για τρίτη ημέρα βρίσκεται ψηλά στα ρωσικά ΜΜΕ η ανατίναξη του φράγματος του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya.

Αν αυτό συμβεί, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να υπάρξει είτε άμεσα είτε έμμεσα πυρηνική καταστροφή καθώς θα απειληθεί σοβαρά το σύστημα ψύξης του πυρηνικού σταθμού NPP Zaporizhzhya.

Υπενθυμίζουμε ότι χτες, για πρώτη φορά στα ρωσικά ΜΜΕ και στην κρατική τηλεόραση εμφανίστηκαν πληροφορίες για πυροδότηση πυρηνικής βόμβας από τους Ουκρανούς στο Νικολάεφ που θα οδηγήσει στην εμπλοκή των ΗΠΑ.

Συνεπώς τυχόν ανατίναξη του φράγματος θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε πυρηνικό πλήγμα.

Λογικά, καταφύγια θα αρχίσουν να ετοιμάζονται και σε άλλες ρωσικές πόλεις ενώ θα ανέβει το επίπεδο πυρηνικής ετοιμότητας των στρατηγικών δυνάμεων αποτροπής.

Ουσιαστικά μιλάμε για κατάσταση DEFCON 2 στην Ρωσία καθώς η ρωσική ηγεσία δείχνει να προετοιμάζεται για τυχόν κτύπημα ακόμη και στην ρωσική πρωτεύουσα από ΗΠΑ/ΝΑΤΟ.

Η διαβάθμιση της Defense readiness condition (DEFCON) είναι: 1 ) Πυρηνικός η συμβατικός πόλεμος 2) Ένα βήμα πριν τον πόλεμο, 3) Αυξημένη ετοιμότητα Μονάδων, 4) Επαγρύπνηση και αύξηση μέτρων ασφαλείας και παρακολούθησης 5) Κανονική κατάσταση ετοιμότητας.

Ετοιμάζονται τα καταφύγια στην Μόσχα

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, τα νοσοκομεία της Μόσχας εξοπλίζουν χειρουργικές αίθουσες σε καταφύγια βομβών, είπε μια «πηγή από τον ιατρικό τομέα της ρωσικής πρωτεύουσας».

Ταμπέλες με την επιγραφή «Καταφύγιο» εμφανίστηκαν στην παιδική πολυκλινική της πόλης Νο. 110.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τέτοια καταφύγια ετοιμάζονται στο Νοσοκομείο Yudin, καθώς και στο City Clinical Hospital Νο. 31.

“Παλαιότερα υπήρχαν γραφεία για τους υπαλλήλους, όπου οι γιατροί μπορούσαν να τρώνε ή να αλλάζουν. Τώρα στο υπόγειο θα είναι δυνατό να κρυφτείς από κάτι άγνωστο.

Τακτοποιούν τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στο υπόγειο. Επιπλέον, παρέχουν φως και επικοινωνίες στα καταφύγια και μεταφέρουν νερό, φανάρια και επιτραπέζια σκεύη μιας χρήσης” γράφει ρωσικό ΜΜΕ.

Παράλληλα, και το Υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας, ακολουθώντας το Υπουργείο Υγείας, έλαβε εντολή να εξοπλίσει καταφύγια βομβών σε ιδρύματα που υπάγονται σε αυτό.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίας 24 ώρες, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν συμβούλευσε τους πολίτες του να απόσχουν από τα ταξίδια στην Ουκρανία και ζήτησε από τους Ιρανούς που βρίσκονται εκεί να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα

Ακολούθησε η Ινδία και το Βιετνάμ ζητώντας από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Αρμαγεδδών: Ανατινάζουν το μεγαλύτερο φράγμα της Ουκρανίας θάβοντας την Χερσώνα! – Ρωσική ΤV: Θα πυροδοτηθεί πυρηνική βόμβα στο Νικολάεφ (vid)

Aνατίναξη του φράγματος Kakhovskaya: Σενάρια για την εξέλιξη της καταστροφής

Ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για επικείμενη καταστροφή του φράγματος Kakhovskaya. Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Ο υδροηλεκτρικός σταθμός Kakhovskaya είναι ένα από τα ένδοξα έργα των μεγάλων κομμουνιστικών κατασκευαστικών έργων της Σοβιετικής Ένωσης. Η πόλη Novaya Kakhovka δημιουργήθηκε μόνο για την εξυπηρέτηση του προσωπικού του υδροηλεκτρικού σταθμού και των μελών της οικογένειας.

Το υδροηλεκτρικό συγκρότημα τέθηκε σε λειτουργία ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της έκτης υδροηλεκτρικής μονάδας του σταθμού το 1956. Πρόκειται για έναν τυπικό πεδινό υδροηλεκτρικό σταθμό, τον χαμηλότερο από τον καταρράκτη των φραγμάτων του Δνείπερου. Το συνολικό μήκος του φράγματος είναι πάνω από 3,8 χιλιόμετρα και συγκρατεί τη δεξαμενή Kakhovka με όγκο 18,2 κυβικά χιλιόμετρα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή στον Δνείπερο και ταυτόχρονα η κύρια πηγή ύδρευσης για ολόκληρο το νότο.

Μόνο ένα φράγμα 16,5 μέτρων, το οποίο οι Ουκρανοί εθνικιστές απειλούν να ανατινάξουν, εμποδίζει τη γιγάντια μάζα νερού να διαρρεύσει. Η τρομοκρατική ενέργεια εξυπηρετεί πολλούς Ουκρανικούς στόχους ταυτόχρονα.

Ο πρώτος στόχος είναι η φυσική καταστροφή του άμαχου πληθυσμού που ήθελε να περάσει κάτω από τον έλεγχο της Ρωσίας. Το έδαφος κατάντη του Δνείπερου είναι πλέον μέρος του ρωσικού εδάφους.

Ο δεύτερος λόγος είναι η καταστροφή των πλωτών περασμάτων στην περιοχή Χερσώνα. Χρησιμοποιούνται τόσο για τον εφοδιασμό της ομάδας των ρωσικών στρατευμάτων στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, όσο και ως ανθρωπιστικό διάδρομο μεταξύ των περιοχών της Χερσώνας.

Πώς θα χτυπήσουν οι Ουκρανοί

Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία από το Κίεβο μιας μαζικής πυραυλικής επίθεσης στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya εμφανίστηκαν στις 18 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον διοικητή των ρωσικών στρατευμάτων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, Στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν, «αυτές οι ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν στην καταστροφή της υποδομής ενός μεγάλου βιομηχανικού κέντρου και μεγάλες απώλειες αμάχων».

Μπορούμε να πούμε ότι ένας υδροηλεκτρικός σταθμός είναι ένας καλός στόχος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Ουκρανικές ρουκέτες και οβίδες καταστρέφουν τις σιδηροδρομικές και οδικές γέφυρες στο φράγμα από το καλοκαίρι.

Ο στόχος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση τόσο από πυροβολικό όσο και από κατευθυνόμενους πυραύλους HIMARS. Φυσικά η καταστροφή μιας ισχυρής υδραυλικής κατασκευής δεν θα επιτευχθεί αμέσως. Οι Ουκρανοί δεν έχουν πυρομαχικά διάτρησης σκυροδέματος. Οι πύραυλοι GMLRS επικεντρώνονται περισσότερο στην καταστροφή ανθρώπινου δυναμικού και ελαφρού εξοπλισμού.

Αλλά τα μεθοδικά και σκόπιμα χτυπήματα στο σώμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya μπορούν να προκαλέσουν μια σημαντική ρωγμή στο φράγμα. Φυσικά, οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν όχι μόνο κατευθυνόμενους πυραύλους, αλλά το «έξυπνο» βλήμα Excalibur των 152 χλστ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συγκέντρωση πυρών με τα μέσα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο του φράγματος ήδη από τη δεύτερη ή την τρίτη ημέρα ανάλογα από την αντίδραση της τοπικής αεράμυνας. Και εδώ όλα θα εξαρτηθούν από το επίπεδο που βρίσκεται τώρα η δεξαμενή Kakhovka.

Διαβάστε επίσης: Β.Πούτιν σε Σ.Σουροβίκιν: Θάψε τους Ουκρανούς στην Χερσώνα αν χτυπηθεί το φράγμα Kakhovskaya – Οι μελέτες δείχνουν εξαΰλωση της περιφέρειας!

Πώς μπορεί να αποτραπεί η τρομοκρατική ουκρανική επίθεση;

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνήτη της περιφέρειας Χερσώνας, Βολοντίμιρ Σάλντο, οργανώθηκε η εντατική απόρριψη νερού μέσω του φράγματος και ο πληθυσμός απομακρύνεται από την αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Ταυτόχρονα, η απόρριψη νερού από τη δεξαμενή Kakhovka μπορεί να αυξηθεί μέσω του καναλιού της Βόρειας Κριμαίας, που βρίσκεται ανάντη.

Οι συνέπειες – Τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή

Η μοντελοποίηση των συνεπειών της καταστροφής του υδροηλεκτρικού φράγματος δείχνει εικόνες Αποκάλυψης για την περιοχή Χερσώνα. Στο πιο αρνητικό σενάριο της εξέλιξης των γεγονότων, οι εθνικιστές καταφέρνουν να καταστρέψουν το φράγμα.

Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιούν τόσο τους προαναφερθέντες κατευθυνόμενους πυραύλους όσο και νάρκες ποταμού, που έχουν ήδη εισαχθεί κοντά στον οικισμό Gavrilovka. Μην αποκλείετε το σαμποτάζ. Και παρόλο που το μέσο βάθος της δεξαμενής Kakhovka δεν είναι τόσο μεγάλο – μόνο οκτώ μέτρα, είναι αρκετά για να φτάσετε στο ανάντη του φράγματος.

Πίστευε κανείς ότι το φθινόπωρο του 2022, οι αγωγοί φυσικού αερίου στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας και ένα φορτηγό γεμάτο με εκρηκτικά θα ανατινάσσονταν στη γέφυρα της Κριμαίας;

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση θα γίνει καταστροφική όταν ένα από τα τμήματα του φράγματος καταστραφεί ολοσχερώς. Χιλιόμετρα νερού που έχει συσσωρευτεί στη δεξαμενή θα εξισώσει τη στάθμη πριν και μετά τον υδροηλεκτρικό σταθμό σε λίγες μόνο μέρες.

Το κύμα θα παρασύρει το περιφερειακό κέντρο Golaya Pristan, καθώς και αρκετούς μικρούς οικισμούς. Στην αριστερή όχθη της Χερσώνας, το νερό θα ανέβει κατά 2 – 2,5 μέτρα – τα πράγματα δεν θα οδηγήσουν σε απόλυτο χάος, αλλά είναι εγγυημένη μια υγειονομική καταστροφή.

Οι τοπικές αρχές θα πρέπει είτε να εκκενώσουν έως και πενήντα χιλιάδες του τοπικού πληθυσμού, είτε να καταπολεμήσουν τις μολύνσεις και άλλες πλημμύρες για μήνες. Για να μην αναφέρουμε τις δυσκολίες του χειμώνα που πλησιάζει.

Οι πιο γρήγορες και καταστροφικές συνέπειες περιμένουν τους κατοίκους των περιοχών κατάντη του HPP Kakhovskaya. Η ταχεία ροή του νερού θα εκθέσει τις υδατολήψεις των περισσότερων οικισμών στην ακτή. Πρώτα απ ‘όλα, το Energodar. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν γρήγορα τις συνέπειες της καταστροφής σε συνθήκες εχθροπραξιών, αυτό θα διαρκέσει μήνες.

Εάν, κατάντη του Δνείπερου, το νερό υποχωρήσει τελικά, επιτρέποντας την ελπίδα για σταθεροποίηση της υγειονομικής κατάστασης, τότε στην κορυφή του υδροηλεκτρικού σταθμού θα πρέπει να ξεχάσουμε το προηγούμενο επίπεδο της δεξαμενής για χρόνια. Ακόμα κι αν το φράγμα αποκατασταθεί άμεσα.

Πυρηνικός κίνδυνος

Εκτός από προβλήματα υγιεινής, υπάρχουν και σοβαροί τεχνικοί κίνδυνοι. Έτσι, το σύστημα ψύξης του NPP Zaporizhzhya τροφοδοτείται από τα νερά της δεξαμενής. Εδώ η ανάγκη είναι τόσο μεγάλη που κανένα πηγάδι με άμεση διάνοιξη δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Επιπλέον, η γεώτρηση θα πρέπει να είναι βαθύτερη από το συνηθισμένο, με την απώλεια νερού η στάθμη των υπόγειων υδάτων θα μειωθεί.

Είναι περιττό να σχολιάσουμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν υπάρξει υπερθέρμανση των πυρήνων του αντιδραστήρα του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού στην Ευρώπη. Σημειώνουμε μόνο ότι η διασπορά αρκετών δεκάδων τόνων καυσίμου ουρανίου ως αποτέλεσμα ατυχήματος είναι πολύ πιο σοβαρή από τις συνέπειες ενός πυρηνικού χτυπήματος. Φυσικά, χωρίς να ληφθεί υπόψη η καταστροφή από το ωστικό κύμα.

Το κανάλι της Βόρειας Κριμαίας, που ξεμπλοκάρεται από τα ρωσικά στρατεύματα, τροφοδοτείται από τη δεξαμενή Kakhovka. Μέσω αυτού η χερσόνησος δέχεται νερό. Η μείωση της στάθμης του νερού κατά 5-8 μέτρα είναι εγγυημένο ότι θα αφήσει πολλά εκατομμύρια ανθρώπων χωρίς γλυκό νερό.

Μην ξεχνάτε τις καθυστερημένες συνέπειες της αφυδάτωσης της περιοχής. Το νότιο τμήμα της Ουκρανίας εξαρτάται πολύ από την άρδευση από τα νερά της δεξαμενής Kakhovka. Εδώ ζει η γεωργία μιας ουσιαστικά άνυδρης περιοχής. Το κανάλι Kakhovka μήκους 130 χιλιομέτρων είναι το κλειδί για το σύστημα άρδευσης στα νότια της περιοχής Χερσώνας. Το αρνητικό αποτέλεσμα της αποστράγγισης του θα το νιώσουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι το επόμενο φθινόπωρο, όταν θα λείπει η σοδειά.

Δείτε εικόνες με τις πινακίδες για τα καταφύγια στην Μόσχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »