Η εγκληματικότητα μαστίζει και το δόγμα «νόμος και τάξη» πάει «περίπατο»
Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει από πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για την έξαρση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα και τις πρόσφατες δολοφονίες που λαμβάνουν χώρα.

Η μετατροπή της Ελλάδας σε Κολομβία προκαλεί έντονους τριγμούς εντός ΝΔ, καθώς μην ξεχνάμε μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν πως θα πατάξει το έγκλημα.

Ήδη βουλευτές του κόμματος χτυπούν σε συνεργάτες του πρωθυπουργού το καμπανάκι «της ανασφάλειας του κόσμου, λόγω των αλλεπάλληλων αιματηρών περιστατικών». Αξιώνουν δε «την αποκατάσταση της τάξης και της ηρεμίας ενόψει της δύσκολης επανόδου στην κανονικότητα», ενώ μέλη της Κ.Ο. στηλιτεύουν «την έλλειψη αποτελεσματικότητας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».

Θυμίζουν μάλιστα με σκωπτική διάθεση την περίφημη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη -από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή- πως «η Αθήνα έγινε Καμπούλ».

Τα τελευταία 24ωρα οι σφαίρες «σφυρίζουν» και παρά τους αστείους ισχυρισμούς του Άρη Πορτοσάλτε, πως τα συμβόλαια θανάτου και οι εκτελέσεις μέσα σε καφέ δεν αφορούν τους πολίτες διότι οι μαφιόζοι ξέρουν σημάδι, οι πολίτες έχουν ένα έντονο αίσθημα ανασφάλειας, το οποίο μεταφέρεται προς τους συνεργάτες του πρωθυπουργού από τους βουλευτές της ΝΔ.
Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος προσπάθησε γενικώς τις προηγούμενες ημέρες να υποβαθμίσει τις δολοφονίες, υποστηρίζοντας μέσα σε άκρες πως αυτές αφορούν τους μαφιόζους και ανθρώπους της νύχτας, παρόλα αυτά έγινε αμέσως αντιληπτό πως δεν έπεισε τον απλό πολίτη.

Τα κυβερνητικά στελέχη σήκωσαν τα χέρια ψηλά μπροστά στην πολυπλοκότητα του οργανωμένου εγκλήματος, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να ομολογεί ότι «το βαρύ έγκλημα δεν μπορεί να τελειώσει μέσα σε μια ημέρα, ούτε καν σε ένα έτος» και τον Μάκη Βορίδη να προσθέτει ότι «εξάρσεις και υφέσεις υπάρχουν πάντα στο οργανωμένο έγκλημα. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Δε μπορεί να ασκείται κριτική στην κυβέρνηση επί αυτής της βάσης, για κάτι που έχει διεθνή και ενδημικά χαρακτηριστικά».

Υπενθυμίζουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ήταν το κόμμα του στην αντιπολίτευση εξέφραζε την «έντονη ανησυχία της ΝΔ για την εικόνα πλήρους ανομίας, που επικρατεί ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας».

Η πανεπιστημιακή αστυνομία και τα Εξάρχεια

Η κυβέρνηση προσπάθησε να αντισταθμίσει την έξαρση των δολοφονιών με τα Εξάρχεια και την πανεπιστημιακή αστυνομία, καθώς ο Γ.Γεραπετρίτης ισχυρίστηκε ότι «έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να καθαρίσουν άβατα, που δεν είχε τολμήσει να το κάνει άλλη κυβέρνηση», ενώ σε ότι αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία είπε πως σκοπός της είναι «να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλύτερο και ελεύθερο πανεπιστήμιο».

Παρόλα αυτά τα επικοινωνιακά σόου της κυβέρνησης δεν πείθουν ούτε τα «γαλάζια» στελέχη, τα οποία συνεχίζουν τα «πυρά» τους προς τον πρωθυπουργό. Χαρακτηριστικά τα σχόλια σε άρθρο του antinews, το οποίο απηχεί απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και τονίζει: «Για πόσο ακόμη θα κρατάει στις θέσεις τους αποτυχημένους Κάλαχαν ο Μητσοτάκης, προσπαθώντας μάταια να καλύψει την ανεπάρκειά τους με αχρείαστα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, όπως αυτό με την ομάδα προστασίας των πανεπιστημίων; Μέχρι να μας ζηλέψουν οι ανάλογοι εγκληματίες σε Μεξικό και Κολομβία, παίρνοντας το αεροπλάνο για Αθήνα προς αγορά τεχνογνωσίας;»

Είναι σαφέστατο πως ακόμα και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους πολίτες πως οι σφαίρες που πέφτουν δεν τους αφορούν γιατί είναι μεταξύ μαφιόζων η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Οι πολίτες δεν αισθάνονται το αίσθημα της ασφάλειας και η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντισταθμίσει τις δολοφονίες με την αστυνομία στα πανεπιστήμια κτλ. περισσότερο την πλήττει, παρά πείθει τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους στους βουλευτές του κόμματος.

Να τονίσουμε εδώ πως μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει γίνει κάποια σύλληψη, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν γυναίκα στη Ρόδο γιατί… τραγουδούσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »