Επειδή μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με τα φούμαρά τους οι υποστηριχτές του Μητσοτάκη, αποφάσισα να γράψω τα παρακάτω:

Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος η ανταλλαγή των ΒΜΡ1 με MARDER, όταν μάλιστα δεν ξεκαθαρίστηκε αν κα πόση διαφορά θα πληρώσουμε για τα MARDER αφού μας πουλάνε φούμαρα ότι είναι οι σαβούρες των 50 ετών κάτι το σύγχρονο, που σαν πολύ καλύτερο δήθεν από τα ΒΜΡ1 θα απαιτήσουν και την καταβολή κάποιας διαφοράς από μέρους της Ελλάδος.

Τα MARDER σχεδιάστηκαν την δεκαετία του 60 και κατασκευάστηκαν συνολικά μεταξύ 1970 και 1977.

Χώρες που έχουν MARDER

Χιλή: 280

Γερμανία: 390

Ινδονησία: 50

Ιορδανία: 75

Τα 100 που θα δοθούν στην Ελλάδα, δεν είναι από τα αναβαθμισμένα της Γερμανίας, αλλά από τα εδώ και δεκάδες χρόνια, αποθηκευμένα και που δεν ξέρουμε το επίπεδο λειτουργικότητάς τους.

Από την άλλη μεριά, τα BMP1 που έχει η Ελλάδα, τα πήρε από την Αν. Γερμανία, επομένως ήταν από τα πιό εκσυγχρονισμένα της γενιάς τους, αφού η Σοβιετική Ένωση τα είχε στην πρώτη γραμμή.

Το ΒΜΡ1 έχει πυροβόλο 70mm και πολυβόλο 30mm, ενώ το MARDER έχει μόνο πολυβόλο 20mm.

Ο ελληνικός στρατός χρησιμοποιεί το ΒΜΡ1 σαν ελαφρύ άρμα για το πυροβόλο του των 70 mm.

Επομένως το MARDER δεν κάνει για την δουλειά που το θέλουμε.

Όσον αφορά την καλύτερη θωράκιση του MARDER και την προστασία που προσφέρει στους στρατιώτες που μεταφέρει, δεν μας ενδιαφέρει διότι ούτε BMΡ1 ούτε το MARDER θα χρησιμοποιηθεί στα νησιά σαν τεθωρακισμένο μεταφοράς προσωπικού.

Γενικά το ΜΑRDER όπως και το BMP 1, είναι 50 ετών και δεν έχουν ανταλλακτικά.

Ωστόσο, το ελληνικό προσωπικό είναι εξοικειωμένο, ακόμη και οι έφεδροι με το συγκεκριμένο όχημα, ενώ το MARDER είναι ο άγνωστος Χ και μάλιστα αποτυχημένος, αφού δεν ήταν και κάποιο πετυχημένο ΤΟΜΑ, σύμφωνα με τις αναφορές του Αμερικανικού στρατού που τυχαίνει να τις είχα διαβάσει, όταν υπηρετούσα στο ΝΑΤΟ.

Και τα δύο οχήματα για την εποχή μας και την ισχύ των σύγχρονων αντιαρματικών είναι σαβούρες 50 ετών.

Ωστόσο το ρωσικό, έχει κανόνι 70 mm και το γερμανικό έχει πολυβόλο των 20mm, άρα προτιμούμε το ρωσικό σαν αποτροπέα τουρκικών αποβατικών ενεργειών στα νησιά.

Η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Οι Αμερικάνοι θέλουν να εξαφανίσουν κάθε ρωσικό οπλικό σύστημα από τα κράτη του ΝΑΤΟ με το έτσι θέλω.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίς άδεια της βουλής μειώνει την αποτρεπτική ισχύ του ελληνικού στρατού στα νησιά, διώχνοντας ρουκέτες και ελαφρά άρματα μάχης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς έγκριση, όχι απλά της βουλής αλλά του λαού, αποστρατικοποιεί σιγά σιγά τα νησιά αφού μετά τις ρωσικές ρουκέτες, διώχνει και τα ρωσικά άρματα στη μαύρη τρύπα του Ζελένσκυ, για να τα καταστρέψουν οι Ρώσοι πατώντας ένα κουμπί και εκτοξεύοντας 4 ΚΑΛΙΜΠΡ. Λένε ότι έδωσαν ρουκέτες από τα αποθέματα. Πόσο ηλίθιος και άσχετος είναι κάποιος όταν με το όρο αποθέματα υπονοεί ότι κάτι είναι άχρηστο. Όταν ο αγών διαρκεί πολύ, δεν υπάρχει τίποτε άχρηστο κύριοι “υπεύθυνοι” του ΥΠΕΘΑ.

Να μας πουν ποιος πήρε την απόφαση να δοθούν τα BMP1;;; Κανείς. Απλά έλαβαν εντολή και την εκτελούν.

Ακολουθούν λογικά οι S 300.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »