Σε νεκροταφείο ΝΑΤΟϊκού εξοπλισμού έχει μετατραπεί η Χερσώνα με τις ουκρανικές δυνάμεις να μετρούν πάνω από 320 νεκρούς και κατεστραμμένα δεκάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα.

Οι Ουκρανοί έχουν εξαπολύσει σειρά λυσσαλέων αντεπιθέσεων οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν αποκρουστεί πλήρως από τον ρωσικό Στρατό.

Τις τελευταίες 48 ώρες, τα ρωσικά στρατεύματα απέτρεψαν δύο απόπειρες αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Davydov Brod και Sukhoi Stavok στην περιοχή Χερσώνα.

Κατά τη διάρκεια των μαχών, περισσότεροι από 200 Ουκρανοί σκοτώθηκαν ενώ καταστράφηκαν 14 άρματα μάχης, 16 τεθωρακισμένα οχήματα και 7 άλλα ειδικά οχήματα σε μια ημέρα.

Αργότερα, οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσπάθησαν να σπάσουν την άμυνα των ρωσικών στρατευμάτων προς την κατεύθυνση Novaya Kamenka – Chervony Yar στην Χερσώνα. Οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν επίθεση με τρία Τάγματα, συμπεριλαμβανομένου ενός Τάγματος αρμάτων μάχης.

Τα συγκεντρωμένα πυρά του ρωσικού πυροβολικού και οι ενέργειες των ρωσικών στρατευμάτων σκότωσαν περισσότερους από 120 Ουκρανούς στρατιωτικούς ενώ καταστράφηκαν έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 13 άλλα οχήματα.

Πάνω από 10 Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν μαζί με με τον Διοικητή του Λόχου της 28ης ουκρανικής Ταξιαρχίας και τον Διοικητή του Τάγματος αρμάτων μάχης της 4ης Ταξιαρχίας.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν προσπάθειες διείσδυσης έως και 20 ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Δείτε βίντεο από τους βομβαρδισμούς ουκρανικών δυνάμεων στην Χερσώνα

Βίντεο από τις μάχες

Ρωσική ενέδρα: Συντριβή ουκρανικής αντεπίθεσης – Πολύωρη μάχη πυροβολικού

Έως και δύο τακτικές ομάδες Τάγματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων και υπό την κάλυψη του πυροβολικού προχώρησαν κοντά στη περιοχή Novaya Kamenka στο Sukhanovo.

Οι Ουκρανοί είχαν δημιουργήσει τέσσερις ομάδες τεθωρακισμένων και προσπάθησαν να διεισδύσουν βαθιά στην ρωσική άμυνα περνώντας ανάμεσα από τις οχυρές θέσεις δύο ρωσικών αερομεταφερόμενων ταξιαρχιών.

Οι αλεξιπτωτιστές τους έστησαν παγίδα, παρασύροντας τους λίγο πιο βαθιά στο έδαφός ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσαν τις δυνάμεις με εφεδρείες. Αμέσως μετά άρχισε να τους χτυπά το πυροβολικό.

Τα ATGM χτυπούσαν από τα πλάγια, τα οβιδοβόλα δούλευαν από τα βάθη των ρωσικών θέσεων και από την άλλη πλευρά τα ρωσικά MLRS.

Στην συνέχεια οι Ουκρανοί μετέφεραν εφεδρείες στη μάχη, τις οποίες αντιμετώπισε το ρωσικό πυροβολικό.

Σε λίγες ώρες καταστράφηκαν περίπου 15 άρματα μάχης, σημαντικός αριθμός οχημάτων μάχης πεζικού / τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, pickups και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων

Η μάχη ουκρανικού και ρωσικού πυροβολικού συνεχίστηκε για πολλές ώρες.

Αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης Su-25 και επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων χτύπησαν βαθιά στο μέτωπο, εμποδίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να υποχωρήσουν και να συγκεντρώσουν δυνάμεις για ένα νέο χτύπημα.

Δείτε βίντεο – Mεταφορά τραυματιών

Ουκρανικές δυνάμεις παραδόθηκαν στην Χερσώνα

Κατά τη διάρκεια της ανεπιτυχούς επίθεσης των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή Χερσώνα, παραδόθηκαν δύο διμοιρίες στρατιωτών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου άμυνας, οι Ουκρανοί κατάφεραν να διαπεράσουν την αμυντική γραμμή στην περιοχή του οικισμού Σουχάνοβο, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τις θέσεις τους και επέστρεψαν στις προηγούμενες γραμμές τους.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 18 Ουκρανοί στρατιωτικοί αποφάσισαν να καταθέσουν τα όπλα και να παραδοθούν.

Οι απώλειες προσωπικού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι εξαιρετικά σοβαρές τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε βίντεο από την αιχμαλωσία ουκρανικών στρατιωτών

Νεκροταφείο ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στον ποταμό Ingulets

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής οποιαδήποτε προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να διασχίσουν τον ποταμό Ingulets έχει οδηγήσει σε πολυάριθμες απώλειες στρατιωτικού εξοπλισμού.

Βίντεο δείχνουν ένα πραγματικό νεκροταφείο στρατιωτικού εξοπλισμού στον ποταμό Ingulets. Κυρίως πρόκειται για ΝΑΤΟϊκό στρατιωτικό εξοπλισμό

Σύμφωνα με επίσημους εκπροσώπους της διοίκησης της περιοχής Χερσώνας, σε μόλις ενάμιση μήνα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερες από 1.500 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού”

Λάφυρα M113 και YPR-765

Από τις συγκρούσεις, ένα αμερικανικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113 πέρασε στα χέρια του ρωσικού Στρατού.

Ο εξοπλισμός του τελευταίου, αν και υπέστη αρκετές ζημιές, λειτουργεί πλήρως. Είναι το πρώτο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού που έχει γίνει τρόπαιο του ρωσικού στρατού.

Νωρίτερα, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να αποκτήσει και ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού YPR-765.

Από τις συγκρούσεις καταστράφηκε και ένα τουρκικό Kirpi.

Δείτε βίντεο

Δείτε εικόνες

Image

Image

Image

ImageImage

 

Image

Image

Image

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »