Valery Gerasimov Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας: Μέσω Ουκρανίας διεξάγεται υβριδικός πόλεμος κατά της Ρωσίας…
Εδώ και πολύ καιρό η προπαγάνδα της Δύσης αναφέρει ότι η Ουκρανία κερδίζει και η Ρωσία χάνει… ωστόσο στο μεσοδιάστημα οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το Soledar, περικυκλώσει το Bakhmut και επιτεθεί εκ νέου στην Zaporizhia όπου μάλιστα κέρδισαν κάποιες θέσεις…
Οι βρετανοί υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία δεν κερδίζει… και θεωρούν ότι το καλύτερο σενάριο είναι να παραμείνει ως έχει η κατάσταση στο μέτωπο…
Ο ρωσικός στρατός αλλάζει δομή στο μεσοδιάστημα για να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ… ενώ προετοιμάζει μεγάλη επίθεση… όπως διαρρέουν οι μυστικές υπηρεσίες των Ουκρανών ενώ και οι αμερικανοί προβλέπουν ότι η νέα επίθεση θα αποτελείται από 500.000 ρώσους στρατιώτες… 

Valery Gerasimov Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας: Μέσω Ουκρανίας διεξάγεται υβριδικός πόλεμος κατά της Ρωσίας…

Νέο σχέδιο ανάπτυξης του Στρατού για να εγγυηθεί την κυριαρχία της Ρωσίας, εκπονείται ανέφερε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov.
Το πρόσφατα εγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων θα εγγυηθεί την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ρωσικού στρατού.
«Ο κύριος στόχος πίσω από αυτό το έργο είναι να διασφαλιστεί η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για πρόοδο στην κοινωνική και οικονομική της ανάπτυξη».

Σύμφωνα με το σχέδιο, που εγκρίθηκε από τον Ανώτατο Γενικό Διοικητή σε διευρυμένη συνεδρίαση του συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας, θα δημιουργηθούν οι στρατιωτικές περιφέρειες της Μόσχας και του Λένινγκραντ.
Επίσης, θα δημιουργηθούν τρία τμήματα μηχανοκίνητων τυφεκίων στις περιοχές Kherson και Zaporozhye και ένα σώμα στρατού θα δημιουργηθεί στη βορειοδυτική περιοχή της Καρελίας, ανέφερε ο Gerasimov.
Επίσης τόνισε ότι η Ουκρανία χρησιμοποιείται για έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας και αποτελεί μία από τις κύριες απειλές.
Η επιθυμία του ΝΑΤΟ να επεκταθεί, καθώς και η χρήση της Ουκρανίας σε ένα εν εξελίξει υβριδικό πόλεμο, αποτελούν απειλές για τη στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι Βρετανοί θεωρούν ότι το καλό σενάριο για την Ουκρανία είναι να παγώσει η σύγκρουση

Το ευνοϊκό σενάριο για την Ουκρανία είναι να παγώσει η σύγκρουση αναφέρει η Telegraph…
Πιστεύει ότι ένα εναλλακτικό σενάριο για την πορεία της σύγκρουσης είναι μια αποφασιστική διάσπαση της αμυντικής γραμμής των Ουκρανών από τις ρωσικές δυνάμεις την Άνοιξη…. Οι δυτικές ελίτ ζουν με την αίσθηση ότι μια ουκρανική νίκη είναι «προ των πυλών», αλλά στην πραγματικότητα η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ λιγότερο ενθαρρυντική.
Οι δυτικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να υπονομεύσουν τη ρωσική οικονομία, με αποτέλεσμα οι εχθροπραξίες να συνεχιστούν για χρόνια, δεδομένης της αποφασιστικότητας και των δύο πλευρών. Την ίδια στιγμή, οι ίδιες οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες που μπορεί να αναγκάσουν τις κυβερνήσεις να στραφούν στα εσωτερικά τους προβλήματα.

Οι Wagner περιμένουν απάντηση από τις ΗΠΑ…ματαίως… 

Ο ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner Yevgeny Prigozhin εξέφρασε τη λύπη του που ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε στην ανοιχτή επιστολή του που ζητούσε να εξηγήσει γιατί θεωρούν τους Wagner εγκληματική οργάνωση…
«Δυστυχώς, ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε ποτέ στην επιστολή μου, αντιθέτως επιλέγουν μεθόδους αποσταθεροποίησης» ανέφεραν οι Wagner…
«Ένας πόλεμος διεξάγεται στην Ουκρανία.
Και πολεμώ σε αυτόν τον πόλεμο για τη Ρωσία, για την πατρίδα μου, της οποίας τα συμφέροντα υπερασπίζομαι και θα υπερασπιστώ» ανέφερε ο Yevgeny Prigozhin
Η υπηρεσία Τύπου του Prigozhin δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς τον John Kirby, Συντονιστή Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ρωτώντας τι έγκλημα είχε διαπράξει η ομάδα Wagner PMC.
Ο Kirby είχε αναφέρει ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να χαρακτηρίσουν την Wagner PMC ως διεθνική εγκληματική οργάνωση και σύντομα θα της επιβάλουν περισσότερες κυρώσεις.

Σοκάρει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας… η Πολωνία ήθελε τον διαμελισμό της Ουκρανίας

Το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) της Πολωνίας σκεφτόταν το ενδεχόμενο διαίρεσης της Ουκρανίας στις πρώτες ημέρες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης των ρώσων, αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας (2007-2014), ευρωβουλευτής Radoslaw Sikorski.
«Νομίζω ότι τις πρώτες 10 ημέρες του πολέμου υπήρξε μια στιγμή δισταγμού, όταν όλοι δεν ξέραμε τι θα συμβεί, η Ουκρανία θα μπορούσε να πέσει», απαντώντας σε ερώτηση εάν η πολωνική κυβέρνηση σχεδίαζε την διχοτόμηση της Ουκρανίας
Τα λόγια του Sikorsky επικρίθηκαν από τον Πολωνό πρωθυπουργό Mateusz Morawiecki.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών πρέπει να ζυγίσει τα λόγια του. Περιμένω τη διάψευση αυτών των επαίσχυντων δηλώσεων.
Καλώ την αντιπολίτευση να αποστασιοποιηθεί από αυτές τις δηλώσεις…

Η Rheinmetall μπορεί να στείλει 139 άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία… εν καιρώ…

Η γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall δήλωσε ότι ενδέχεται να στείλει έως και 139 άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία.
Έχουμε 22 άρματα μάχης τύπου Leopard 2A4 που θα μπορούσαμε να ετοιμάσουμε για αποστολή στην Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας Rheinmetall.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επισκευή αυτών των τεθωρακισμένων θα διαρκέσει έως και ένα χρόνο, επομένως τυχόν προμήθειες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στα τέλη του 2023 – αρχές του 2024.
Και υπάρχουν άλλα 29 άρματα μάχης Leopard 2A4 που θα είναι έτοιμα για αποστολή τον Απρίλιο-Μάιο του 2023.
«Θα μπορούσαμε επίσης να διαθέσουμε 88 άρματα μάχης Leopard 1».
Συνολικό άθροισμα 139 άρματα μάχης Leopard 1 και Leopard 2A4…
Τα 88 άρματα μάχης Leopard 1 ωστόσο θεωρούνται πολύ παλιάς τεχνολογίας και μάλλον θα καταλήξουν παλιοσίδερα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »