Ο ίδιος θα αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε πηγή στο Bloomberg, αν και μπορεί να είναι μόνο ένας προσωρινός ρόλος

ΟElon Musk ανέλαβε και επίσημα το Twitter εδώ και λίγες ώρες, δημοσιεύοντας νωρίτερα θριαμβευτικά τη φράση «το πουλί ελευθερώθηκε» και απολύοντας αμέσως πολλά κορυφαία στελέχη της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Η επόμενη κίνησή του θα είναι να επαναφέρει τους χρήστες στους οποίους έχουν επιβληθεί ισόβιες απαγορεύσεις από την πλατφόρμα -συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, ο οικονομικός διευθυντής Ned Segal και η επικεφαλής δικηγόρος της εταιρείας, Vijaya Gadde, απολύθηκαν λίγες ώρες αφότου ο Musk οριστικοποίησε την εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα).

Από το Twiiter, επίσης εκδιώχθηκαν ο Sean Edgett, ο γενικός σύμβουλος της εταιρείας, και η διευθύντρια πελατών Sarah Personette καθώς το αφεντικό της Tesla έμελλε να αφήσει το στίγμα του στη νέα του θέση. Ο ίδιος ο Musk θα αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε πηγή στο Bloomberg αν και μπορεί να είναι μόνο ένας προσωρινός ρόλος.

Τα απολυμένα στελέχη του Twitter απομακρύνθηκαν βιαστικά από το κτίριο, ανέφεραν πηγές στην Washington Post. Ο δισεκατομμυριούχος Musk πρόκειται να πραγματοποιήσει συνεδρίαση που θα αφορά όλη την εταιρεία σήμερα.

Ήδη, οι προγραμματιστές του Twitter δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν αλλαγές στον κώδικα από χθες το μεσημέρι στο Σαν Φρανσίσκο, μέρος μιας προσπάθειας να διασφαλίσουν ότι τίποτα σχετικά με το προϊόν δεν θα άλλαζε πριν από το κλείσιμο της συμφωνίας.

Ο Agrawal, ο οποίος είχε επανειλημμένα συγκρουστεί με τον Musk για τον αριθμό των χρηστών που έχει το Twitter, θα αποχωρήσει από την εταιρεία με 42 εκατομμύρια δολάρια, αφού ήταν διευθύνων σύμβουλος για λίγο λιγότερο από ένα χρόνο. Η συνολική του αποζημίωση για το 2021 ήταν 30,4 εκατομμύρια δολάρια -σε μεγάλο βαθμό από την αξία των μετοχών που κατείχε- αφού είχε αναλάβει επικεφαλής μετά την παραίτηση του Jack Dorsey τον περασμένο Νοέμβριο.

Η πρώην επικεφαλής δικηγόρος του Twitter, Vijaya Gadde, η οποία κέρδισε 17 εκατομμύρια δολάρια το 2021, φέρεται να παίρνει αποζημίωση 12,5 εκατομμύρια δολάρια. Ο πρώην οικονομικός διευθυντής Segal -ο οποίος ήταν ο άνθρωπος πίσω από την απαγόρευση του Trump στο Twitter- θα λάβει επίσης το ποσό των 25,4 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την απόλυσή του από τον Musk το βράδυ της Πέμπτης.

Παρά την προφανή χαρά του Musk με την συμφωνία που θα μείνει στην ιστορία, ορισμένοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι ο ιδιοκτήτης της Tesla «υπερπλήρωσε» για την πλατφόρμα.

Ο Elon Musk έχει περιγράψει, μεταξύ άλλων, τον εαυτό του ως έναν απόλυτο οπαδό της ελευθερίας του λόγου. Ο ίδιος πιστεύει ότι ο έλεγχος του περιεχομένου είναι πολύ αυστηρή και έχει επικρίνει τον αποκλεισμό χρηστών όπως ο Donald Trump.

Ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η χαλαρή στάση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο απέναντι στον έλεγχο περιεχομένου θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για να θριαμβεύσουν τα χειρότερα τρολς μετατρέποντας το Twitter σε μια «Άγρια Δύση» όπου όλα επιτρέπονται.

Ο Musk έχει υποστηρίξει ότι η προσέγγιση του ζητήματος της ελευθερίας της έκφρασης θα βασιστεί στους νόμους των ανεξάρτητων κρατών με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι αυτό θα δώσει περισσότερη δύναμη σε απολυταρχικά καθεστώτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »