Για την ενεργειακή κρίση ευθύνεται η Δύση και η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 

Για την ενεργειακή κρίση ευθύνεται η Ευρώπη που αποφάσισε να εγκαταλείψει τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας και να πειραματιστεί με τις νέες πηγές ενέργειας όπως οι ανανεώσιμες πηγές ανέφερε ο ρώσος Πρόεδρος Putin.
Εν τω μεταξύ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και εξέχουσα προσωπικότητα της αμερικανικής διπλωματίας στο παρελθόν H. Kissinger προειδοποίησε ότι υπάρχει ξεκάθαρο έλλειμμα ηγεσίας στην Δύση.

Η Ουκρανία δεν τηρεί τις συμφωνίες

Η Ρωσία θεωρεί ότι η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να εκπληρώσει τις συμφωνίες, αν και τα μέρη κατέληξαν σε ένα πλαίσιο στις συνομιλίες στα τέλη Μαρτίου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
Από την Τεχεράνη την πρωτεύουσα του Ιράν, επεσήμανε την ετοιμότητα της Ρωσίας να διευκολύνει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, με την επιφύλαξη της άρσης των περιορισμών στις εξαγωγές τροφίμων από τη Ρωσία, μίλησε για προβλήματα με την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 2, και χαρακτήρισε ανυπόστατα σενάρια τον περιορισμό της τιμής του ρωσικού πετρελαίου.
Για την Συρία ανέφερε ότι χάρη στην Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία πάνω από το 90% του συριακού εδάφους ελέγχεται από τις νόμιμες αρχές και στη χώρα «η ραχοκοκαλιά της διεθνούς τρομοκρατίας έχει καταστραφεί»

Δεν μπορεί να υπάρχει συμφωνία με την Ουκρανία

Το αποτέλεσμα οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης εξαρτάται από την επιθυμία των μερών να εκπληρώσουν τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί:

«Βλέπουμε σήμερα ότι οι αρχές της Ουκρανίας δεν έχουν τέτοια επιθυμία».
Στις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Μαρτίου, Ρωσία και Ουκρανία «κατέληξαν στην πραγματικότητα σε συμφωνία, το μόνο που απομένει είναι να τη υπογράψουν», αλλά μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τις κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας, το καθεστώς της Ουκρανίας αρνήθηκε να εφαρμόσει τις συμφωνίες, επισήμανε ο Putin.

Τα ουκρανικά σιτηρά

Η Ρωσία επιμένει σε μια συμφωνία πακέτο για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία:
«Αρχικά, θέσαμε το θέμα με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουμε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, υπό τον όρο όμως ότι όλοι οι περιορισμοί που αφορούν τις εξαγωγές σιτηρών από την Ρωσία θα αρθούν»
Η αντίστοιχη συμφωνία συζητήθηκε με διεθνείς οργανισμούς και μέχρι στιγμής κανείς, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν έχει αντιταχθεί.
Ταυτόχρονα, οι Αμερικανοί ουσιαστικά άρουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές ρωσικών λιπασμάτων:
«Εάν θέλουν ειλικρινά να βελτιώσουν την κατάσταση στις διεθνείς αγορές τροφίμων, ελπίζω ότι το ίδιο θα συμβεί και με την εξαγωγή ρωσικών σιτηρών» τόνισε ο Putin.

Για την ενεργειακή κρίση ευθύνεται η Δύση και η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 

Η Δύση προσπαθεί αβάσιμα να μεταθέσει την ευθύνη για τις συνέπειες των δικών της λαθών στον ενεργειακό τομέα στη Ρωσία: «Δεν ξέρω αν αξίζει να μπω σε λεπτομέρειες για την ενεργειακή πολιτική των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν παραμελήσει τη σημασία των παραδοσιακών τύπων της ενέργειας και έχουν βασιστεί σε μη παραδοσιακές μορφές.
Είναι ειδικοί στον τομέα των μη παραδοσιακών σχέσεων, και στον τομέα της ενέργειας, αποφάσισαν να βασιστούν σε μη παραδοσιακούς τύπους ενέργειας» επισήμανε επικριτικά ο Putin αναφερόμενος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Gazprom πάντα εκπληρώνει και σκοπεύει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», αλλά αντιμετωπίζει εμπόδια – για παράδειγμα, η Ουκρανία «χωρίς λόγο» έκλεισε μια από τις οδούς παροχής φυσικού αερίου που διέρχονται από το έδαφός της.
Επιπλέον, η Gazprom δεν έχει λάβει ακόμη στοιχεία για την τουρμπίνα για το Nord Stream 1, χωρίς τον οποίο ο όγκος των προμηθειών μέσω αυτού του αγωγού φυσικού αερίου θα μειωθεί κατά 50%.
Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει το Nord Stream 2, αλλά τώρα υπάρχουν προβλήματα και με αυτή τη διαδρομή – το 50% του όγκου του φυσικού αερίου που προοριζόταν για αυτήν την διαδρομή έπρεπε να αποσυρθεί «για εσωτερική κατανάλωση».

Kissinger: Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στην Δύση

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών (1973-1977) και Βοηθός του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για την Εθνική Ασφάλεια (1969-1975) Kissinger πιστεύει ότι οι σημερινοί Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν έχουν κατευθυντήριες γραμμές και δεν κατανοούν τα καθήκοντα που αντιμετωπίζουν.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, οι σημερινοί «Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν έχουν κατευθυντήριες γραμμές και δεν κατανοούν τα καθήκοντα που αντιμετωπίζουν».
Ο Kissinger ειδικότερα, επέκρινε τον Γάλλο Πρόεδρο Macron και τον Γερμανό Καγκελάριο Scholz και τους συνέκρινε με τον πρώτο Ομοσπονδιακό Καγκελάριο της Γερμανίας (1949-1963) Adenauer και τον στρατηγό Charles de Gaulle, ο οποίος ηγήθηκε του γαλλικού κινήματος αντίστασης κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και μετά ποιος έγινε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος (1959-1969) της Πέμπτης Δημοκρατίας.

Ο Kissinger εξέφρασε την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κόσμος ως σύνολο χρειάζονται περισσότερο ικανούς πολιτικούς ηγέτες. 
Σε συνέντευξή του στο USA Today , απάντησε αν ανησυχεί ότι οι ηγέτες που είπε ότι χρειάζονται οι ΗΠΑ και ο κόσμος «δεν θα εμφανιστούν έγκαιρα».
Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι πεπεισμένος ότι οι νέοι ηγέτες θα ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν, όπως συνέβη στο παρελθόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »