Φρικτές ώρες! Τύφλα να ΄χουν τα “αμελέ ταμπουρού” (τάγματα εργασίας)
Ανώτερος επικεφαλής του τουρκικού τομέα των πληροφοριών που έκανε εκστρατεία εναντίον των τουρκικών κυβερνητικών δυνάμεων για πολιτικοποίηση της αστυνομικής δύναμης υπέστη σοβαρά βασανιστήρια σύμφωνα με την νέα υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας στην γειτονική χώρα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Gürsel Aktepe εξέδωσε δήλωση ενώπιον του δικαστηρίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση Ερντογάν ότι πολιτικοποίησε την αστυνομική δύναμη με μαζικές απολύσεις και επανατοποθετήσεις το 2015.
Ο ανώτερος αρχηγός της αστυνομίας που είχε κάνει εκστρατεία εκ μέρους αστυνομικής ένωσης κατά της μετατροπής της κύριας υπηρεσίας επιβολής του νόμου της Τουρκίας σε πολιτικό εργαλείο στα χέρια της αυταρχικής κυβέρνησης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βασανίστηκε βάναυσα και στη συνέχεια φυλακίστηκε.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου που αποκαλύπτει το Nordic Monitor, ο Gürsel Aktepe, αναπληρωτής επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας (Emniyet), έπεσε θύμα βασανιστηρίων και κακοποίησης για πολλές μέρες και αναγκάστηκε να υπογράψει μια ψευδή δήλωση ενοχοποιώντας τον εαυτό του για ψευδείς κατηγορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »