Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε ότι «θα αναγκάσουμε τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας ακόμα και με νόμο»

To γερμανικό περιοδικό Spiegel παρομοίασε τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Ρόμπερτ Χάμπεκ με τον πρώην Ρουμάνο δικτάτορα Νικολάι Τσαουσέσκου καθώς σε πρόσφατη δήλωσή του είπε ότι «σε περίπτωση έλλειψης φυσικού αερίου, τα νοικοκυριά θα πρέπει επίσης να πληρώσουν το μερίδιό τους»!

Το Spiegel σημειώνει χαρακτηριστικά «Ο δικτάτορας της Ρουμανίας έκανε κάποτε τον λαό του να τρέμει σε θερμοκρασία δωματίου δώδεκα βαθμών».

Το ειδησεογραφικό περιοδικό αναφέρει: «Θα περιπολεί σύντομα η αστυνομία θερμοκρασίας στη Γερμανία;»

Το άρθρο ασχολείται με το ερώτημα εάν ο πληθυσμός μπορεί να υποχρεωθεί νομικά να χρησιμοποιεί λιγότερο φυσικό αέριο και λιγότερη θέρμανση το χειμώνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Der Spiegel κάνει μια σύγκριση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) και του Ρουμάνου δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου.

Ο Χάμπεκ είπε πρόσφατα: «Εάν οι όγκοι αποθήκευσης δεν αυξηθούν, τότε θα πρέπει να λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να εξοικονομήσουμε ενέργεια. Αν χρειαστεί και με νόμο».

Ο κομμουνιστής δικτάτορας Τσαουσέσκου ήταν σεβαστός από τον πληθυσμό του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τότε το κύμα γύρισε, υπήρξαν διαμαρτυρίες και το 1989 έγινε επανάσταση. Ήταν αιματηρή. Πάνω από 1.100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ταραχές και περισσότεροι από 3.000 τραυματίστηκαν.

Το ζεύγος Τσαουσέσκου αρχικά τράπηκε σε φυγή με ελικόπτερο, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα. Στις 25 Δεκεμβρίου 1989, ο Τσαουσέσκου καταδικάστηκε συνοπτικά σε θάνατο και εκτελέστηκε.

Το Spiegel αναρωτιέται: «Θα αποσυνδεθούν προσωρινά τα νοικοκυριά από την παροχή στα μέσα του χειμώνα; Ο Χάμπεκ, από το γραφείο του στην οδό Scharnhorststraße του Βερολίνου, εκδίδει μέτρα καταναγκασμού για τους πολίτες που χρησιμοποίησε ο Ρουμάνος δικτάτορας Νικολάε Τσαουσέσκου για να ελέγξει τον λαό του;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »