Θα ξεκινήσουμε κάπως έτσι. Πριν το συμβάν στα Tέμπη είχαν προηγηθεί τουλάχιστο 5 ατυχήματα με τρένα (συγκρούσεις, εκτροχιασμοί,κλπ) σε διάστημα ενός μήνα στις ΗΠΑ.

Συνεχίζουμε ως εξής>

 

Πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους έχουν καεί τις τελευταίες 5 μέρες στην Ισπανική Τενερίφη.

Εδώ όπου ο Περιφερειακός Πρόεδρος των Καναρίων Νήσων Fernando Clavijo δήλωσε την Κυριακή ότι η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά που μαίνεται στο ισπανικό τουριστικό νησί Τενερίφη ξεκίνησε εσκεμμένα.

Την ίδια στιγμή στο Maui της Χαβάης αγνοούνται πάνω από 800 άτομα με αποτέλεσμα οι νεκροί να ξεπεράσουν τους 1.000. Στο μεταξύ video που κυκλοφορούν στο tik tok και το twitter εμφανίζουν drones να ξερνάνε φλόγες μέσα στο δάσος σε διαφορετικά σημεία για να ακολουθήσει στη συνέχεια το ξέσπασμα της κόλασης.

Είχαν προηγηθεί ο Καναδάς-εδώ όπου οι χρήστες του Twitter εμφανίζουν ως εμπρηστή τον Καναδό πρωθυπουργό-ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι φωτές ανθρώπινης εργαστηριακής προέλευσης στην Αλεξανδρούπολη, τη Βοιωτία, την Εύβοια, μετά τη Ρόδο και τη Κέρκυρα. Ολες από ανθρώπινο χέρι με την εξέλιξή τους να οδηγεί σε προφανή συμπεράσματα για τον επιτελικό σχεδιασμό των δραστών.

Στις ΗΠΑ ο Biden διέκοψε για λίγο τις μόνιμες διακοπές του για να κάνει δύο πράγματα. Να επισκεφθεί μέρες μετά τη κόλαση το νησί και για να παροτρύνει τους Αμερικανούς συμπολίτες του να κάνουν νέα εμβόλια COVID-19 για τις νέες εργαστηριακές μεταλλάξεις.

Στο μεταξύ πάνω από 185.000 στρέμματα έχουν καεί ήδη στην Ιταλία και την Ελλάδα.

Σε αυτό το σημείο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρακάτω απόσπασμα από το σχετικό άρθρο του ιστοτόπου anazitiseis.gr το οποίο αναφέρεται σε ένα πολύ “γρήγορο” βιβλίο το οποίο γράφτηκε και ανέβηκε στο Amazon σχεδόν ταυτόχρονα με τις φλόγες. Για την ακρίβεια ο συγγραφέας του εμφανίζεται πιο γρήγορος ακόμη και από τις φλόγες>

Βιβλίο για τις πυρκαγιές στο Maui δημοσιεύτηκε πριν καν ολοκληρωθούν τα «γεγονότα» αλλα και πριν μάθουμε τον αριθμό των νεκρών… Σας θυμίζει κάτι;

Ένα βιβλίο που εξιστορεί τα «γεγονότα της 8ης-11ης Αυγούστου 2023», στο Μάουι της Χαβάης, δημοσιεύτηκε στο Amazon αυτή την εβδομάδα στις 10 Αυγούστου, πριν ακόμα ολοκληρωθούν τα «γεγονότα» αλλα και πριν μάθουμε το ακριβές αριθμό των νεκρών.

Πώς ήξερε ο Δρ Στόουνς ο οποίος έγραψε το βιβλίο τι επρόκειτο να συμβεί στις 11 Αυγούστου απο την προηγούμενη μέρα – και το πιο σημαντικό, πώς ο Δρ Στόουνς έγραψε και δημοσίευσε το βιβλίο τόσο γρήγορα;

Αυτό που θυμίζει σε όλους μας, είναι το βιβλίο που έγραψε ο Klaus Swab «The Great Reset» παρουσιάζοντας τον Covid19 ως μια τεράστια ευκαιρία για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Και τότε, κανείς δεν ήξερε αν ο Covid θα εξελιχθεί σε πανδημία, πόσες χώρες θα επηρεάσει και πόσους θα σκοτώσει.

Ο Klaus Swab όμως το ήξερε. O ισχυρισμός του βιβλίου Δρ Στόουνς είναι ότι η «Fire and Fury: The Story of the Maui Fire 2023 and its Implications for Climate Change», που είναι και ο ολοκληρομένος τίτλος, μοιάζει με το «The Great Reset», καθώς και τα δυό βιβλία φαίνεται να γνωρίζουν απο πριν ποιος είναι ο υπεύθυνος για όλα αυτα.

 

 

 

Στη photo o Joe Βiden πριν διακόψει για λίγο τις διακοπές του στη περιοχή της λίμνης Tahoe.

“The night was very difficult but thanks to the work of the firefighters, the results have been very positive,” Tenerife governor Rosa Dávila said at a news conference.

 

 

 

Στα προηγούμενα σχετικά επεισόδια>

Kαθώς ανάμεσα στους κατοίκους της Hawaii είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι υπήρξε κρατικός σχεδιασμός (!) πίσω από τις φωτιές που έσπειραν τον όλεθρο στο Maui και την ιστορική πόλη Lahaina έρχεται ένα ρεπορτάζ της The Wall Street Journal να δείξει προς τη πλευρά των ευθυνών της εκεί ΔΕΗ, της Hawaiian Electric η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ γνώριζε την απειλή της πυρκαγιάς, αλλά περίμενε χρόνια για να δράσει.

-Δεχόμαστε τρομοκρατική επίθεση από το κράτος…,

υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Hawaii ενώ το Twitter φλέγεται από σχετικές καταγγελίες.

Πριν από τέσσερα χρόνια, η υπηρεσία κοινής ωφέλειας είπε ότι έπρεπε να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει τα ηλεκτροφόρα καλώδια από το να εκπέμπουν σπινθήρες.

Σημείωσε μικρή πρόοδο, εστιάζοντας στη στροφή προς την καθαρή ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια της εποχής των πυρκαγιών του 2019, ένα από τα χειρότερα Maui που είχε δει ποτέ, η Hawaiian Electric κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να κάνει πολύ περισσότερα για να αποτρέψει τα ηλεκτροφόρα καλώδια από το να εκπέμπουν σπινθήρες.

Η εταιρεία εξέτασε τα σχέδια της Καλιφόρνια να μειώσει τις πυρκαγιές που αναφλέγονται από ηλεκτροφόρα καλώδια, άρχισε να πετά drones (!) πάνω από την επικράτειά της και υποσχέθηκε να λάβει μέτρα για την προστασία του εξοπλισμού και των πελατών της από την απειλή πυρκαγιάς.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, η εταιρεία έχει ολοκληρώσει ελάχιστες τέτοιες εργασίες. Μεταξύ 2019 και 2022, επένδυσε λιγότερα από 245.000 δολάρια σε έργα ειδικά για τις πυρκαγιές στο νησί, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές καταθέσεις. Δεν ζήτησε κρατική έγκριση για να αυξήσει τα ποσοστά για να πληρώσει για ευρείες βελτιώσεις στην ασφάλεια των δασικών πυρκαγιών μέχρι το 2022 και δεν την έχει λάβει ακόμη.

Τώρα, η εταιρεία αντιμετωπίζει έλεγχο, δικαστικές αγωγές και οικονομική κρίση λόγω ενδείξεων ότι τα ηλεκτροφόρα καλώδιά της μπορεί να έπαιξαν ρόλο στην ανάφλεξη της πιο θανατηφόρας πυρκαγιάς στις ΗΠΑ εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει περισσότερους από 100 θανάτους, κατέστρεψε την ιστορική πόλη Lahaina και είχε ως αποτέλεσμα ζημιές περίπου δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν εξακριβωθεί, αλλά τα αυξανόμενα στοιχεία δείχνουν ότι εμπλέκεται ο εξοπλισμός της εταιρείας κοινής ωφέλειας. Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από έναν κάτοικο δείχνει ένα κατεστραμμένο ηλεκτρικό καλώδιο να προκαλεί ανάφλεξη σε ξερά χόρτα κατά μήκος ενός δρόμου κοντά στη Lahaina. Μια εταιρεία που παρακολουθεί τους αισθητήρες του δικτύου ανέφερε δεκάδες ηλεκτρικές διακοπές τις ώρες πριν από την έναρξη της πυρκαγιάς, συμπεριλαμβανομένης μιας που συνέπεσε χρονικά με πλάνα βίντεο από μια λάμψη φωτός από ηλεκτροφόρα καλώδια.

Η Hawaiian Electric είπε ότι θα διερευνήσει οποιονδήποτε ρόλο μπορεί να έπαιξε η υποδομή της και θα συνεργαστεί με μια ξεχωριστή έρευνα για τη φωτιά που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα ο γενικός εισαγγελέας της Hawaii.

«Όλοι πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι συνέβη. Και νομίζω ότι όλοι πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι δεν θα συμβεί ξανά (!)», δήλωσε η Shelee Kimura, διευθύνουσα σύμβουλος της Hawaiian Electric.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις δαπάνες της για τον μετριασμό των πυρκαγιών, ένας εκπρόσωπος της Hawaiian Electric είπε ότι η εταιρεία μειώνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς μέσω των συνηθισμένων εργασιών κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένου του κλαδέματος ή της αφαίρεσης δέντρων και της αναβάθμισης, αντικατάστασης και επιθεώρησης εξοπλισμού. Είπε ότι έχει ξοδέψει περίπου 84 εκατομμύρια δολάρια για συντήρηση και εργασίες δέντρων στην κομητεία Maui από το 2018.

 

Η μετοχή της Hawaiian Electric σημείωσε βουτιά 49% αυτή την εβδομάδα και η πιστοληπτική της ικανότητα υποβαθμίστηκε σε junk από τον S&P.

Η Hawaiian Electric είναι το πιο πρόσφατο βοηθητικό πρόγραμμα στις δυτικές ΗΠΑ που παλεύει μετά από μεγάλες δασικές πυρκαγιές, πολλές από τις οποίες έχουν πυροδοτηθεί από βοηθητικό εξοπλισμό τα τελευταία χρόνια. Η PG&E, ο γίγαντας υπηρεσιών κοινής ωφελείας στη Βόρεια Καλιφόρνια, αναζήτησε προστασία από την πτώχευση το 2019, αφού τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος πυροδότησαν μια σειρά από μεγάλες πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένης της πυρκαγιάς του 2018 στο Camp Fire που σκότωσε 84 ανθρώπους και κατέστρεψε την πόλη Paradise της Καλιφόρνια. Αυτή ήταν η πιο θανατηφόρα πυρκαγιά στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ μέχρι την πυρκαγιά του Maui.

Τις τελευταίες ημέρες, στελέχη της Hawaiian Electric έχουν συνομιλήσει με τους ομολόγους τους στην PG&E, αναζητώντας νομική καθοδήγηση για το πώς να ξεπεράσετε μια κρίση, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα. Η εταιρεία συνομιλεί με συμβουλευτικές εταιρείες αναδιάρθρωσης, διερευνώντας επιλογές για την αντιμετώπιση της οικονομικής και νομικής της πρόκλησης, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Από την πτώχευση της PG&E, η Hawaiian Electric έχει κάνει αναφορά σε ρυθμιστικές καταθέσεις στους κινδύνους πυρκαγιών στα ηλεκτρικά καλώδια, αλλά περίμενε χρόνια για να λάβει σημαντικά μέτρα, σύμφωνα με έγγραφα και συνεντεύξεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η εταιρεία αναλάμβανε μια στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με εντολή του κράτους.

 

Ο αυξανόμενος κίνδυνος πυρκαγιάς στο Μάουι ήταν γνωστός εδώ και χρόνια. Ο αριθμός των στρεμμάτων που κάηκαν στο νησί αυξήθηκε στα 39.000 το 2019, από 150 το 1999, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον Hawaii Wildfire Management Organization, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που συνεργάζεται με κυβερνητικές υπηρεσίες και το κοινό.

Αρκετές αναφορές που κυκλοφόρησαν από την ομάδα και άλλους τα τελευταία χρόνια ανέφεραν ότι ο κίνδυνος αυξάνεται, εν μέρει, λόγω των χωροκατακτητικών φυτών που έχουν ξεπεράσει πρώην φυτείες ζάχαρης και ανανά. Περίπου το ένα τέταρτο της κρατικής γης στη Hawaii καλύπτεται τώρα από χωροκατακτητικά χόρτα και θάμνους, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Hawaii και της δεξαμενής σκέψης East-West Center.

Πρώην ρυθμιστικές αρχές και στελέχη της Hawaiian Electric δήλωσαν ότι η επιχείρηση κοινής ωφέλειας επικεντρωνόταν εκείνη την εποχή στην προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το 2015, οι νομοθέτες ψήφισαν νομοθεσία που επιβάλλει στο κράτος να προμηθεύεται το 100% της ηλεκτρικής του ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2045, η πρώτη τέτοια απαίτηση στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία δήλωσε το 2017 ότι θα φτάσει στο σημείο αναφοράς πέντε χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Το 2019, υπό την πίεση να αντικαταστήσει την παραγωγή δύο συμβατικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής που πρόκειται να αποσυρθούν, η εταιρεία προσπάθησε να συνάψει σύμβαση για 900 μεγαβάτ ανανεώσιμης ενέργειας, το μέγιστο που είχε επιδιώξει κάθε φορά.

«Πρέπει να εξετάσετε το εύρος και την κλίμακα του μετασχηματισμού στη Hawaiian Electric που συνέβαινε σε όλο το σύστημα», είπε η Mina Morita, η οποία προήδρευσε της κρατικής επιτροπής υπηρεσιών κοινής ωφελείας από το 2011 έως το 2015. «Ενώ υπήρχε ανησυχία για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, πολιτικά η εστίαση ήταν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».

Η προσπάθεια επίτευξης των στόχων των ανανεώσιμων πηγών απασχόλησε επίσης τις ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας που συνεργάζονται με την Hawaiian Electric και τους κρατικούς ενεργειακούς αξιωματούχους, δήλωσε ο Doug McLeod, σύμβουλος που υπηρέτησε για αρκετά χρόνια ως επίτροπος ενέργειας της κομητείας Maui.

Ένας διαχειριστικός έλεγχος της εταιρείας το 2020 διαπίστωσε ότι η ανάλυση επιχειρηματικού κινδύνου επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στον χρηματοοικονομικό κίνδυνο, με περιορισμένη εξέταση του λειτουργικού και επιχειρηματικού κινδύνου. Και το τμήμα εντός της εταιρείας που επέβλεπε τις λειτουργίες των γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας είχε σημαντικά προβλήματα διαχείρισης, διαπίστωσε ο έλεγχος.

Τον Ιούνιο του 2022, η Hawaiian Electric αναζήτησε ρυθμιστική άδεια για να αυξήσει τα ποσοστά για να χρηματοδοτήσει ένα πιο ολοκληρωμένο σχέδιο για την προετοιμασία του δικτύου για νέες πιέσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς. Είπε ότι σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια σε ολόκληρη τη Hawaii για την αφαίρεση δυνητικά επικίνδυνων δέντρων, την αντικατάσταση και την αναβάθμιση γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος και άλλα προστατευτικά μέτρα, πολλά από τα οποία έχουν ληφθεί από άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας σε όλη τη Δύση.

Όπως σε πολλές κανονιστικές διαδικασίες, η πρόταση χρειάστηκε μήνες για να προχωρήσει. Η κρατική επιτροπή κοινής ωφελείας και άλλοι ενδιαφερόμενοι έθεσαν δεκάδες ερωτήσεις στην εταιρεία. Σε απαντήσεις που κατατέθηκαν πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά στο Maui, η Hawaiian Electric είπε ότι πιστεύει ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ολοκληρωθούν οι αναβαθμίσεις, αλλά ότι δεν θα ξεκινήσει η εργασία μέχρι να λάβει την έγκριση του κράτους για να ανακτήσει το κόστος από τους πελάτες – ένα σύνηθες φαινόμενο όταν οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας επιδιώκουν να κάνουν μεγάλες επενδύσεις.

Σε μια κατάθεση τον Ιούνιο, η επιτροπή είπε: «Υπό το φως του επείγοντος χαρακτήρα αυτών των αναβαθμίσεων ανθεκτικότητας μεταφοράς και διανομής, γιατί η Hawaiian Electric δεν άρχισε να ξεκινά ορισμένα από αυτά τα έργα νωρίτερα;»

Η εταιρεία δεν έχει απαντήσει ακόμη.

Περίπου 2.200 κτίρια καταστράφηκαν, με σχεδόν ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης Lahaina να ισοπεδώνεται.

#MauiFires
Mike is offering legal services to those who have lost their homes and are afraid of the land grabbers. https://t.co/L0WU3gMH0v pic.twitter.com/c6pldnOC19

— Edward Dowd (@DowdEdward) August 17, 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Εργαστηριακές πυρκαγιές ακολουθούν την Εργαστηριακή planδημία;

Mε παρόμοια εργαστηριακή τεχνογνωσία (βλέπε planδημία COVID-19) των πυρκαγιών της Ρόδου και του Καναδά που προηγήθηκαν “ξέσπασε” η εργαστηριακή πύρινη λαίλαπα στο Maui της Hawaii που έως τώρα (πρωί Κυριακής 13 Αυγούστου 2023) έχει στοιχίσει τη ζωή σε 89 ανθρώπους και εξαφάνισε την ιστορική πόλη Lahaina σύμφωνα με τη The Wall Street Journal. Ήδη το Twitter βοά καθώς πάρα πολλοί κάτοικοι της Hawaii υποστηρίζουν ότι οι φωτιές που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 100 και πλέον ανθρώπους είχαν κρατικό συντονισμό. (Κάτι σαν την planδημία δηλαδή ενώ οι τελευταίες εικόνες από το Maui ξυπνάνε μνήμες από το Μάτι)Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 500 και ο αριθμός θα μπορούσε να φθάσει ακόμη τους 1.000 νεκρούς.

Διεθνή ΜΜΕ, όπως η DW, μεταδίδουν πως όλα ξεκίνησαν από μια μικρή δασική πυρκαγιά, η οποία θα μπορούσε να συνδεθεί με εμπρησμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά και το βράδυ της Τετάρτης οι φλόγες άρχισαν να εξαπλώνονται πολύ γρήγορα. Πυροδοτούμενη από εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους, η φωτιά τέθηκε σύντομα εκτός ελέγχου, κατάσταση παρόμοια με τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές στο ελληνικό νησί της Ρόδου.
Και στις δύο περιπτώσεις η φωτιά εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα που πολλοί άνθρωποι πανικοβλήθηκαν και πήδηξαν στη θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες.
(Aκριβώς όπως έπρεπε να συμβεί ώστε τα ημέτερα ΜΜΕ να μεταδίδουν δραματικές εικόνες ανά το κόσμο σκορπώντας το απαραίτητο αφήγημα του τρόμου)

Το σίγουρο είναι ότι οι ισχυροί άνεμοι τροφοδότησαν τις φωτιές. «Τα βουνά του West Maui, με τη σειρά τους, επιτάχυναν αυτούς τους ανέμους περισσότερο, και ειδικά τη νύχτα», δήλωσε ο Steven Businger, καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Ατμόσφαιρας στο University of Hawaii.

«Αυτό ήταν που έπληξε τους ανθρώπους, ότι αυτή η καταιγίδα εκδηλώθηκε όταν οι άνθρωποι κοιμόντουσαν !», είπε στη DW. «Λοιπόν, ήταν μια τέλεια καταιγίδα».

(Στόχος ήταν να τους πιάσουν στον ύπνο ώστε ο τρόμος να είναι ακόμη μεγαλύτερος)

 

Οι ήπιοι άνεμοι είναι φυσιολογικοί για την περιοχή. Δημιουργούνται όταν ο αέρας μετακινείται από το σύστημα υψηλής πίεσης βόρεια της Hawaii, γνωστό ως High Pacific High, στην περιοχή χαμηλής πίεσης γύρω από τον ισημερινό στα νότια της πολιτείας. Το γεγονός ότι υπήρχαν τόσο ισχυροί εμπορικοί άνεμοι εξέπληξε (!) τους μετεωρολόγους στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στη Honolulu.

 

Η Hawaii, βιώνει αυτή τη στιγμή μια ξηρή περίοδο με πολύ χαμηλή υγρασία, γεγονός που διευκολύνει την εξάπλωση των πυρκαγιών. Το νησιωτικό αρχιπέλαγος του Ειρηνικού έχει συνήθως τροπικό κλίμα, με ζεστό και υγρό καιρό και λίγες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Η υπερβολική ζέστη και η υψηλή υγρασία αποτρέπονται από τους συνήθως ήπιους ανέμους.

Η ξηρή περίοδος ξεκινά τον Μάιο, αν όχι νωρίτερα. Η βροχή ουσιαστικά σταματά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και οι θερμοκρασίες αυξάνονται, καθιστώντας την την πιο δημοφιλή εποχή για τους επισκέπτες. Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος μπορεί να είναι ιδιαίτερα ζεστοί, με μέσες υψηλές κατά τη διάρκεια της ημέρας πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου (86 βαθμούς Fahrenheit). Αν και οι τροπικές βροχές είναι δυνατές κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, οι τυφώνες είναι σπάνιοι.

Μετεωρολόγοι, δασολόγοι και πυροσβέστες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όταν η πολιτεία αντιμετωπίζει έναν επικίνδυνο συνδυασμό ξηρής βλάστησης, ισχυρών ανέμων και πολύ ξηρού αέρα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ είχε εκδώσει προειδοποιήσεις πριν από την καταστροφή. Ακριβώς όπως η Εθνική Μετεωρλογική Υπηρεσία της Ελλάδας. Στη συνέχεια αναλαμβάνουν δράση άλλες Υπηρεσίες.

Στην εικόνα ότι απέμεινε από την ιστορική πόλη Lahaina.

Το παλιό όνομα της Lahaina ήταν Maluʻuluʻolele που σημαίνει το “άλσος με τα φρουτάκια του Lele”.

Σύμφωνα με το μύθο, ένας φαλακρός aliʻi (αρχηγός) που ζούσε στην κοιλάδα Kauaʻula περπατούσε χωρίς καπέλο και έβριζε τον καυτό ήλιο: He keu hoi keia o ka lā hainā (“Τι ανελέητος ήλιος”).

Στο ʻŌlelo Hawaiʻi (γλώσσα της Χαβάης) το όνομα Lā hainā σημαίνει “σκληρός ή ανελέητος (hainā) ήλιος (lā)”, που περιγράφει το ηλιόλουστο ξηρό κλίμα.

Το όνομα Lele υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του mōʻī ή aliʻi nui (ανώτατου ηγεμόνα) γνωστού ως Kakaʻalaneo. Κατά τη διάρκεια της κοινής διακυβέρνησης με τον αδελφό του, ζούσε σε έναν λόφο που ονομαζόταν Kekaʻa. Αυτός ο ηγεμόνας ήταν που φύτεψε πρώτος τα δέντρα αρτοκαρπίας.

Πριν από την ενοποίηση των νησιών, η πόλη κατακτήθηκε από τον Μέγα Καμεχαμέχα-Kamehameha the Great. Η Lahaina ήταν η πρωτεύουσα του Kingdom of Hawaii από το 1820 έως το 1845.

Ο βασιλιάς Kamehameha III, γιος του Kamehameha I, προτιμούσε την πόλη από την πολυσύχναστη Honolulu.

Έκτισε ένα συγκρότημα παλατιών σε ένα νησί 1 στρέμματος (0,40 εκτάρια) το Mokuʻula που περιβάλλεται από μια λίμνη που ονομάζεται Moku Hina, που λέγεται ότι είναι το σπίτι του Kiwahine, ενός πνευματικού προστάτη του Maui και της βασιλικής γραμμής Pi’ilani, κοντά στο κέντρο της πόλης.

 

Το 1824, κατόπιν αιτήματος των αρχηγών, η Betsey Stockton ξεκίνησε το πρώτο ιεραποστολικό σχολείο ανοιχτό στους απλούς ανθρώπους. Ήταν κάποτε ένας σημαντικός προορισμός για τον φαλαινοθηρικό στόλο του 19ου αιώνα, η παρουσία του οποίου στη Lahaina συχνά οδηγούσε σε συγκρούσεις με τους χριστιανούς ιεραπόστολους που ζούσαν εκεί. Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις η σύγκρουση ήταν τόσο σοβαρή που οδήγησε σε ταραχές των ναυτικών και ακόμη και στον βομβαρδισμό της Lahaina από τον Βρετανό φαλαινοθήρα John Palmer το 1827.

 

 

In this photo provided by Tiffany Kidder Winn, burned-out cars sit after a wildfire raged through Lahaina, Hawaii, on Wednesday, Aug. 9, 2023. The scene at one of Maui’s tourist hubs on Thursday looked like a wasteland, with homes and entire blocks reduced to ashes as firefighters as firefighters battled the deadliest blaze in the U.S. in recent years. (Tiffany Kidder Winn via AP)

Επηρεάζοντας το καιρό

Μπορεί οι περιβαλλοντικές καταστροφές να χειραγωγούνται τώρα από τύπους του WEF, προκειμένου να αποθαρρύνουν και να τραυματίσουν τους πληθυσμούς πριν από μεγάλες αντιδημοκρατικές ή άλλες επιθέσεις εναντίον τους;

Οι εργαστηριακές πυρκαγιές θα μπορούσαν να αποτελούν ένδειξη αφοσίωσης και από τη στιγμή που προβάλλονται στα διεθνή ΜΜΕ αξιολογείται η προθυμία των ηγετών στην υλοποίηση κεφαλαίων της ατζέντας όπως το κλίμα.

Μόλις μια κρίση τελειώσει ή απομυθοποιηθεί, μια άλλη είναι έτοιμη ακριβώς εκεί με τους ίδιους στόχους, τα ίδια επιθυμητά αποτελέσματα: μια εξατμισμένη, καταπιεσμένη ανθρωπότητα.

Καθώς οι δύο ακόμη νέοι άνθρωποι δεν μένουν πια εδώ πάμε να δούμε λοιπόν πως η Naomi Wolf, πρώην σύμβουλος στις καμπάνιες των Clinton and Gore, βίωσε τις δυστοπικές πυρκαγιές του Καναδά στο κέντρο της Νέας Υόρκης.


Όταν ξέσπασαν οι πρόσφατες εργαστηριακές φωτιές στον Καναδά, η Naomi Wolf καθώς βρισκόταν παγιδευμένη κάτω από ένα πορτοκαλί πέπλο καπνού στον ουρανό του Manhattan υποψιάζονταν τους δράστες που αυτή τη φορά φρόντισαν να κάψουν πολλαπλάσιες εκτάσεις στον Καναδά σε σύγκριση με τις ετήσιες (αναμενόμενες) πυρκαγιές αυτής της περιόδου.

Παγιδευμένη στον σουρεαλιστικό πορτοκαλί καπνό στη Νέα Υόρκη. Ξέρουμε τι πραγματικά συνέβη; Το είδος μας έχει εκπαιδευτεί τώρα ώστε να μην αντιδρά σε καταστροφικούς κινδύνους ή ακόμα και σε επιπλέον super παραξενιές; Και ξέρουμε τι πραγματικά συνέβη την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη; Την περασμένη Τετάρτη ήμουν στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, περίπου στις δέκα το πρωί. Είχα μείνει στη πόλη μια νύχτα, καθώς ετοιμαζόμουν να συναντήσω έναν δικηγόρο στο Manhattan.

Κάπως έτσι ξεκινά η αφήγησή της ενώ τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα γίνονται καταιγιστικές οι περιγραφές που θέλουν επαγγελματίες εμπρηστές (ούτε δημόσιοι υπάλληλοι να ήταν) με γκαζάκια, ακόμη και drones στη διάθεσή τους σχεδόν σε “ανοιχτή γραμμή με την ΕΜΥ” να καίνε τη χώρα τους -για τον ίδιο λόγο που φλέγονταν και ο Καναδάς;

Πάμε να δούμε λοιπόν πως η Naomi Wolf, πρώην σύμβουλος στις καμπάνιες των Clinton and Gore, βίωσε τις δυστοπικές πυρκαγιές του Καναδά στο κέντρο της Νέας Υόρκης.

(A Rhodes Scholar, former advisor to Clinton and Gore campaigns, and author of eight NYT nonfiction bestsellers, Dr. Naomi Wolf has been creating globally influential opinion for 28 years. She is CEO of DailyClout)

Η διαμονή μου είχε ήδη γίνει δυστοπική, καθώς είχα κλείσει ανόητα τον εαυτό μου στο μοντέρνο/εκπτωτικό ξενοδοχείο, Sonder the Industrialist. Αποδείχθηκε ότι η διοίκηση έχει μετατρέψει τα φυσικά ξενοδοχεία σε μια απανθρωποποιημένη επιχείρηση συλλογής δεδομένων- dehumanized data harvesting operation.

Έφτασα το βράδυ με ένα Uber για να βρεθώ μόνη σε μια βιομηχανοποιημένη περιοχή, με ένα τηλέφωνο που πεθαίνει και όλα τα εστιατόρια να κλείνουν, οπότε η εφαρμογή με ενημέρωσε ότι δεν έπρεπε να υπάρχει άνθρωπος να με δεχτεί στο lobby, έτσι έπρεπε να τηλεφωνήσω σε ένα τηλεφωνικό κέντρο στις Φιλιππίνες για να “ρυθμίσω τον λογαριασμό μου” και στη συνέχεια ότι πρέπει να παράσχω ένα μια σειρά από επεμβατικές ιδιωτικές πληροφορίες πριν μου δοθεί ο κωδικός για να μπω στο κτίριο.

Ακολούθησα άλλους εξοργισμένους τουρίστες στο lobby, ελπίζοντας να παρακάμψω τη συλλογή δεδομένων, αλλά ο γλυκός, λυπημένος «ατομικός υπάλληλος ασφαλείας» στη ρεσεψιόν μου είπε ότι δεν είχε καμία απολύτως εξουσία, ότι δεν υπήρχε κανένα κλειδί να μου δώσει και ότι έπρεπε να ολοκληρώσω την «ολοκλήρωση του λογαριασμού μου» και το «check in online» προτού μπορέσω να ελπίζω ότι θα φτάσω στο πολυπόθητο δωμάτιό μου.

Αυτή η διαδικασία περιλάμβανε μια βιομετρική σάρωση προσώπου με πλήρη λειτουργία, γυρίστε το κεφάλι σας δεξιά και αριστερά, την οποία στον Brave New World του ψηφιακού εξαναγκασμού, ήταν πολύ αργά για μένα να αρνηθώ, αν επρόκειτο να φτάσω κάπου ασφαλής για ύπνο. Το μοντέλο «lockdown» για τη βίαιη εξαγωγή ψηφιακών πληροφοριών και συμμόρφωσης συμπεριφοράς προτού επιτρέψει σε κανέναν οτιδήποτε αξιοπρεπώς ανθρώπινο είχε καταλάβει μια άλλη πρώην πολιτισμένη εμπειρία – το check in σε ξενοδοχείο μετά από ένα ταξίδι – σε έναν άλλο πρώην ανθρώπινο χώρο.

Δεν κατάφερα να «ενημερώσω τις ρυθμίσεις στην κάμερά μου» αποτελεσματικά για να επιτρέψω στην εφαρμογή να συλλέξει δεδομένα την άδεια οδήγησής μου, έτσι ένας ψηλός, εξίσου εξαντλημένος Σουηδός επιχειρηματίας εμφανίστηκε στον προσωπικό μου χώρο για να με βοηθήσει, βλέποντας έτσι άθελά μου όχι μόνο όλες τις βιομετρικές μου πληροφορίες- biometric information και τον σκοπό του ταξιδιού μου, αλλά και τον κωδικό πρόσβασης στο δωμάτιό μου και τον αριθμό του δωματίου μου. Έτσι, η εφαρμογή έθεσε σε κίνδυνο εντελώς την ασφάλειά μου, καθώς και έχοντας συγκεντρώσει σημαντικές προσωπικές πληροφορίες παρά τη θέλησή μου, έφυγα στο δωμάτιό μου επιτέλους, υπενθυμίζοντας στον εαυτό μου ανήσυχα να κλειδώσω την πόρτα.

Το επόμενο πρωί, όμως, ήταν χαρούμενο δροσερό και φωτεινό με μερική ηλιοφάνεια. Υπήρχε μια αχνή ομίχλη και μια μακρινή μυρωδιά καπνού από ξύλο, όπως όταν τα φύλλα καίγονται το φθινόπωρο.

Μπήκα σε ένα Uber για να κατευθυνθώ στο Manhattan.

Ξαφνικά —εν ριπή οφθαλμού— η σχεδόν καθαρή μέρα έγινε γκρίζα γύρω μας, με πυκνό γκρίζο-λευκό καπνό να γεμίζει τον αέρα παράξενα, αν και δεν ήταν ορατή φωτιά. Γέμιζε τον αέρα γύρω από εμάς τους ανθρώπους και γύρω από κατοικίδια και οχήματα — στο δρόμο, στις διαβάσεις πεζών, γύρω από το Uber όχι γενικά. Ήταν σαν κάποιος που έκανε την παραγωγή ενός έργου είχε σβήσει ένα φως από πάνω μας και είχε ανοίξει μια μηχανή ξηρού πάγου-dry ice machine.

«Αυτό φαίνεται παράξενο», είπα. Ο οδηγός, ένας νεαρός άνδρας, εξήγησε ότι «λένε ότι είναι οι πυρκαγιές στον Καναδά», μια φράση-βουητό που άκουγα όλο το πρωί. Ο καπνός συνέχισε να πυκνώνει από πάνω μας καθώς οδηγούσαμε, σαν να είχαμε μπει στη μέση ενός τεράστιου, καπνιστού σύννεφου. Δεν είχα δει ποτέ κάτι σαν αυτή την ξαφνική αλλαγή να εκδηλώνεται στον αέρα, αν και είχα μεγαλώσει στην Καλιφόρνια όπου υπήρχε εποχή πυρκαγιών κάθε χρόνο. «Ή κατευθυνόμενα ενεργειακά όπλα» είπα μέσα μου κάτω από την ανάσα μου.

 

 

 

Αντί να γελάσει ή να με αγνοήσει, ο νεαρός άνοιξε ένα video στην οθόνη του ταμπλό του για να το δω. Υποτίθεται ότι ήταν ένα μετεωρολογικό βίντεο της περιοχής στον Καναδά που φαινόταν να δείχνει πολλές πυρκαγιές να ξεκινούν ταυτόχρονα. Ήταν από το InfoWars, αλλά και άλλοι ιστότοποι έχουν μοιραστεί παρόμοια video.

Ο οδηγός συμφώνησε ότι το εντεινόμενο σύννεφο γύρω μας ήταν ενοχλητικό. Χωρίς καμία προτροπή από εμένα, μίλησε για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και τις παγκόσμιες συνθήκες. Ήταν οπαδός των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης. Παρόλο που δεν μπορούσα να εκτιμήσω την πηγή του video του, και παρόλο που είχα θολώσει τον χειρότερο φόβο μου αντί να είχα στοιχεία στα οποία να τον βασίσω, σκέφτηκα ότι ήταν φρόνιμο να εγκαταλείψει τη δουλειά αφού κατέβηκα, να πάει σπίτι και να ανακτήσει το παιδί του από το σχολείο, και να μην παραμείνει περισσότερο σε αυτό το μυστηριώδες σύννεφο. Αποφάσισα καθώς οδηγούσαμε να προσπαθήσω να ακυρώσω το ραντεβού μου στο κέντρο της πόλης. Θα προσπαθούσα να φύγω από την πόλη όσο πιο γρήγορα μπορούσα.

Ο δικηγόρος είπε ότι δεν υπήρχε τρόπος να ακυρωθεί η συνάντηση, έτσι ενάντια στα ένστικτά μου συνεχίσαμε να οδηγούμε προς το Manhattan.

Η οικογένειά μου βρισκόταν στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου, και παρόλο που ήμουν στο Ηνωμένο Βασίλειο εκείνη την ημέρα, είχα πετάξει αμέσως στο Τορόντο και μετά πήρα ένα ταξί για να φθάσω στη Νέα Υόρκη, όπου βρισκόταν τα παιδιά μου και ο πρώην σύζυγός μου. Ως κάποιος που είχα ζήσει τον απόηχο αυτής της επίθεσης, σε ένα διαμέρισμα λιγότερο από ένα μίλι από το Ground Zero, είχα τραυματιστεί από τον πυκνό καπνό και από την παρατεταμένη μυρωδιά χημικών και σωματιδίων που επέμενε στο κάτω Manhattan. Τραυματίστηκα από το κακό που έκανε. Τα αγαπημένα πρόσωπα μέχρι σήμερα υποφέρουν εξαιτίας αναπνευστικής βλάβης από αυτόν τον καπνό, παρόλο που η Christine Todd Whitman, τότε επικεφαλής της EPA, είχε δηλώσει περίφημα, γνωρίζοντας ότι έλεγε ψέματα, ότι «ο αέρας στο κάτω Manhattan είναι ασφαλής για την αναπνοή».

Παιδιά σε όλη την πόλη των οποίων οι οικογένειες είχαν εμπιστευτεί την κυβέρνηση υπέστησαν αναπνευστική βλάβη. Οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν, φυσικά, αργότερα ανέπτυξαν ασθένειες και πολλοί τελικά πέθαναν.

 

Δεν ήθελα να μπω σε αυτό το παράξενο σύννεφο. Δεν ήξερα τι χημικά ήταν μέσα. Δεν ήξερα αν ό,τι χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των πυρκαγιών σήμερα, αν υποθέσουμε ότι οι επίσημες αναφορές ήταν αληθινές — είναι ασφαλές να αναπνεύσω. Μπορείτε να δείτε το ταξίδι μας στη γέφυρα Williamsburg εδώ. Μπορείτε να δείτε ότι καθώς οδηγούσαμε, το σύννεφο πύκνωσε τόσο πολύ που τα κτίρια δεν ήταν πλέον ορατά στον ποταμό East River:

 

 

 

 

 

 

 

Έφτασα στο κέντρο της πόλης περίπου στις 1:15 και σταμάτησα για μεσημεριανό γεύμα σε ένα μικρό εστιατόριο με σαλάτες στο Madison and 41st. Καθώς έτρωγα, ο ουρανός άρχισε να σκοτεινιάζει. Προς έκπληξή μου, οι άνθρωποι συνέχισαν να περπατούν σχεδόν κανονικά έξω καθώς συνέβη αυτό: μπορείτε να τους δείτε. Περίπου στη 1:50 κοίταξα ψηλά καθώς ο ουρανός έγινε αμέσως ανοιχτό πορτοκαλί. «Πορτοκαλί ουρανός ταυτόχρονα στη Νέα Υόρκη. Δύσκολα αναπνέω» έγραψα στο Twitter, σίγουρη σε αυτό το σημείο ότι έβλεπα κάτι παράξενο και ανώμαλο και ευχόμουν περισσότερο από ποτέ να μπορούσα να βρεθώ κάπου αλλού.

Στο δρόμο, καθώς κινηματογραφούσα τον ουρανό και τον αέρα γύρω μας να γίνονται όλο και πιο βαθιά πορτοκαλί, οι πνεύμονές μου άρχισαν να καίγονται. Δεν είχαν καεί μέχρι εκείνο το σημείο.

Μπήκα στο κτίριο όπου επρόκειτο να γίνει το ραντεβού μου και ο θυρωρός είπε επίσης «Πυρκαγιές στον Καναδά», αλλά και για τη βαθιά κοκκινοπορτοκαλί ομίχλη έξω, «Αυτό είναι πραγματικά περίεργο. Μείνε είσαι ασφαλής.”

Πήγα στη συνάντησή μου και καθώς ο αέρας έγινε πορτοκαλί κολοκύθας και μετά ο κώνος της κυκλοφορίας πορτοκαλί και μετά κάηκε και έγινε κόκκινος, ο δικηγόρος μου είπε ήρεμα: «Είναι η αποκάλυψη εκεί έξω». Ένας υπάλληλος υποστήριξης έφτυσε: «Είναι αηδιαστικό». Όπως συμβαίνει με τόσα πολλά αυτές τις μέρες, ένιωσα ότι υπήρχαν πολλά ανείπωτα. Υπέγραψα μια σειρά εγγράφων, βγήκα από εκεί όσο πιο γρήγορα μπορούσα, έτρεξα στο σιδηροδρομικό σταθμό και πήρα ένα τρένο από την πόλη.

Κατευθύνθηκα προς τον Βορρά με το τρένο – αλλά και αυτό ήταν περίεργο. Τράβηξα ένα video από τον ουρανό.

«Και θα κάνω θαύματα στους ουρανούς και στη γη, αίμα και φωτιά και στύλους καπνού. Ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι και η σελήνη σε αίμα, πριν έρθει η μεγάλη και η φοβερή ημέρα του Κυρίου-The sun shall be turned into darkness, and the moon into blood, before the great and the terrible day of the LORD come». [https://www.kingjamesbibleonline.org/Joel-2-30/]

Μόλις βγήκαμε έξω από την πόλη, η ατμόσφαιρα άλλαξε ξανά αμέσως και δεν ήταν πια πορτοκαλί. Έγινε γκρι και μετά σε ψηλό σύννεφο που ήταν λευκό, απότομα, μόλις βρεθήκαμε βόρεια του Manhattan. Εφόσον οι πυρκαγιές βρίσκονταν στα βόρεια, γιατί το περίεργο χρώμα ήταν λιγότερο έντονο, μέχρι να εξαφανιστεί τελείως, και όχι περισσότερο καθώς πλησιάζαμε στην πηγή;

Έφτασα στο σπίτι ταραγμένη και προσπαθώντας να πείσω τους αγαπημένους μου να φύγουν από την πόλη.

Σίγουρα, με αποκαλούν «θεωρητικό συνωμοσίας», παρόλο που το 90% από αυτά για τα οποία προσπάθησα να προειδοποιήσω τους ανθρώπους, έχει πραγματοποιηθεί. Το είδος της δουλειάς μου ονομαζόταν «ανάλυση» ή ακόμα και «ανακριτικό ρεπορτάζ», έως ότου έλαβε χώρα το majick σχετικά με τη γλώσσα Newspeak, που παθολογούσε την υποβολή ερωτήσεων και την επαλήθευση γεγονότων.

Αλλά υπάρχουν ερωτήσεις που πρέπει να τεθούν – για την Αποκάλυψη το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης – προτού απλώς αποδεχθούμε αυτό που μας λένε. Ίσως η «επίσημη αφήγηση» να είναι αληθινή, αλλά υπάρχουν και άλλα ζητήματα μεταξύ πολλών που πρέπει μόνοι μας, ως εγκαταλελειμμένοι πολίτες, να αποκλείσουμε.

Πρώτα απ ‘όλα, αναφέρθηκα εκτενώς το 2017 για τη γεωμηχανική. Δυστυχώς είναι αληθινό. Με κυνηγούσαν ακατάπαυστα τα bots καθώς ανέφερα αυτή την ιστορία, η οποία με προετοίμασε καλά για το 2020-σήμερα. Οι κακόβουλοι άνθρωποι προσπαθούν πραγματικά να τα βάλουν με τον καιρό, τον ουρανό και τον ήλιο.

Οι συνήθεις ύποπτοι – ο Bill Gates και οι παράφρονες φίλοι του,- όντως θέλουν πολύ να ξεκινήσουν την ηλιακή γεωμηχανική – δηλαδή διοξείδιο του θείου που εκτοξεύεται από αεροπλάνα – γύρω από τη γη για να μπλοκάρει τον ήλιο . https://www.forbes.com/sites/davidrvetter/2022/01/20/solar-geoengineering-why-bill-gates-wants-it-but-these-experts-want-to-stop-it/?sh =23f2a0281842.

Ήδη το κάνουν σε διάφορα προγράμματα.

Πράγματι, μπορεί να βοήθησα στον εκτροχιασμό της προγραμματισμένης εκτόξευσης του Gates για το 2017 ScopEx — «Stratopheric Controlled Perturbation Experiment» — για να μπλοκάρει τον ήλιο, μια εκτόξευση που θα ήταν αντίθετη με τη νομοθεσία των ΗΠΑ (ένα κενό το οποίο οι χρηματοδότες παρέκαμψαν κλασικά σχεδιάζοντας να τον εκτοξεύσουν από έδαφος της Ινδίας) — μέσω της αναφοράς μου για αυτό το έργο, το οποίο δημοσίευσα ανελέητα στο Twitter απευθυνόμενη στους αποφοίτους του Harvard.

[https://www.boell.de/sites/default/files/etc-group_briefing_scopex.pdf]

Δεν έχουμε ξεφύγει ακόμα — οι ημερομηνίες σε αυτό το έγγραφο δείχνουν το πείραμα που διήρκεσε από το 2015 έως το 2024.

Οι γεωμηχανικοί απλώς άλλαξαν τη θέση των πειραμάτων τους.

Ο Igor Chudov ανέφερε την τελευταία προσπάθεια ανάπτυξης αυτών των σχεδίων. https://dailyclout.io/the-un-discusses-darkening-the-skies-to-combat-climate-change/.

Και προφανώς ο Gernot Wagner, ο οικονομολόγος που το σπρώχνει αυτό με τα χρήματα του Gates μέσω των Harvard και Columbia Universities από τουλάχιστον το 2017, μόλις ξεκίνησε ένα άλλο «πείραμα» αυτού του είδους στο Ηνωμένο Βασίλειο το περασμένο φθινόπωρο — η τυχερή Βρετανία: [https:/ /gwagner.com/techreview-satan/] (Σημειώστε τη διεύθυνση url! Κάποιοι τεχνικοί έχουν αίσθηση του χιούμορ).

Αυτοί οι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν τα άθλια σχέδιά τους. Η Team Geoengineering δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρό της για έναν τεράστιο στόχο «λευκών ουρανών». Οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στον Καναδά — ή στην Αυστραλία, βλέπε 2019-2020 — θα μπορούσαν να είναι το τέλειο κάλυμμα για να ξεκινήσει ένα τέτοιο πείραμα και να ρίξει σωματίδια στον αέρα. (Ο Wagner είναι οικονομολόγος. Σκεφτείτε τον έλεγχο των οικονομιών που μπορούν να επιτύχουν λίγοι ολιγάρχες, κρατώντας τα μέσα για να μπλοκάρουν επιλεκτικά τον ήλιο.)

Οι επιθέσεις από τους εχθρούς μας είναι επίσης αληθινά πράγματα. Ο Justin Trudeau είναι στην τσέπη του ΚΚ της Κίνας και μετά του WEF, φυσικά. [https://torontosun.com/opinion/columnists/goldstein-trudeau-said-he-admired-chinas-dictatorship-believe-him].

Ο Brian O’Shea και άλλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά εξηγώντας μας ότι ήδη δεχόμαστε επίθεση από το ΚΚΚ μέσω του ΠΟΥ και ότι οι μέθοδοί τους είναι αντισυμβατικές.

Γιατί μια επίθεση στον εταίρο μας προς τον Βορρά (Καναδά) μέσω μιας περιβαλλοντικής καταστροφής δεν θα ήταν ένα γεγονός που πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω ή αλλιώς θα έπρεπε να σταματήσει από την άποψη ότι ήταν δυνητικά μια πράξη πολέμου; Και αν είχε γίνει μια επίθεση κάποιου άλλου εχθρικού είδους από τον ουρανό – η δική μας είναι μια διοίκηση που επέτρεψε σε ένα κατασκοπευτικό μπαλόνι του ΚΚΚ να διασχίσει ολόκληρη την ήπειρό μας, δυνητικά χαρτογραφώντας την, θυμάστε; — τότε οι πυρκαγιές, ή μια ιστορία πυρκαγιών, θα ήταν ένα ιδανικό κάλυμμα για την αποφυγή πανικού ή ίσως ακόμη και για την αποτροπή της κινητοποίησης.

Το θέατρο κρίσης είναι επίσης πραγματικό πράγμα, όπως μάθαμε προς λύπη μας τα τελευταία τρία χρόνια. Η Αυστραλία και ο Καναδάς είναι τα πιάτα Petri για να πειραματιστούν αυτοί οι κακοί ηθοποιοί σε πληθυσμούς.

Αυτό ίσχυε με τα «κλειδώματα» και με τις αναγκαστικές ενέσεις Covid-19. Γιατί δεν θα έπρεπε να συμβαίνει με τον εμπρησμό ή με μια θεατρική καταστροφή της κλιματικής αλλαγής, που οδηγεί (αναμενόμενα) σε εκκλήσεις για «μάσκα» ξανά, για αποστασιοποίηση, για συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση;

Μόλις μια κρίση τελειώσει ή απομυθοποιηθεί, μια άλλη είναι έτοιμη ακριβώς εκεί με τους ίδιους στόχους, τα ίδια επιθυμητά αποτελέσματα: μια εξατμισμένη, καταπιεσμένη ανθρωπότητα.

Το να αφήνουμε τις πυρκαγιές να καίνε χωρίς λόγο παρά μόνο για να προκαλέσουν καταστροφές—είναι πραγματικό πράγμα. Το καλοκαίρι του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020, υπήρξαν καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία. Και αυτά ξεκίνησαν μυστηριωδώς, μέσω εμπρησμού. Έκαψαν πολλά σπίτια και κατέστρεψαν χιλιάδες ζώα, συμπεριλαμβανομένων ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση. Οι δημοσιογράφοι του DailyClout διαπίστωσαν ότι η προγραμματισμένη ανάπτυξη συνέπεσε με τις προηγουμένως προστατευμένες περιοχές που είχαν καεί. Δεν έχει απομείνει κανένα είδος υπό εξαφάνιση, δεν χρειάζεται να το προστατεύσουμε. [https://dailyclout.io/the-summer-of-2019-2020-australian-koala-are-catch-between-a-firestorm-and-political-expediency/].

Έτσι έμοιαζαν οι πυρκαγιές στην Αυστραλία: επίσης αυτό το οξύ πορτοκαλί:

Τα Energy weapons, δυστυχώς, επίσης, είναι πραγματικά πράγματα. Δεν είναι τρελό να αναρωτιόμαστε αν έχουν αναπτυχθεί όταν υπάρχει μια δραματική έκρηξη στη γη. Όπως παρατηρώ συχνά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια για να φτιάξει πράγματα (ή να συντάξει νομοθεσία) που δεν έχει σχέδια να χρησιμοποιήσει.

Το DailyClout ήταν επίσης το μόνο ειδησεογραφικό μέσο που ρώτησε γιατί ο τότε πρωθυπουργός Scott Morrison επέτρεπε να κάψουν οι πυρκαγιές: ανακαλύψαμε ότι η Αυστραλία είχε μια συνθήκη αμοιβαίας πυροσβεστικής βοήθειας με τις ΗΠΑ, έτσι ώστε τα ισχυρά πυροσβεστικά αεροπλάνα/βομβαρδιστικά μας θα μπορούσαν να αναπτυχθούν από την Αμερική στην Αυστραλία εάν ζητηθεί. [ https://dailyclout.io/opinion-renknown-australian-environmentalist-confirms-w-us-forestry-svc-australian-govt-had-not-sought-maffs-water-bomber-help-with-catastrophic-wildfires /].

Αυτό θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί με μία μόνο κλήση προς τη δασική υπηρεσία των ΗΠΑ. Mια κλήση που επιβεβαιώσαμε, μέσω της Δασικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν έκανε ποτέ.

Με άλλα λόγια, αυτή η καταστροφική αμέλεια ήταν σκόπιμη.

Γιατί ένας ηγέτης ενός άλλοτε ελεύθερου έθνους θα επέτρεπε απλώς να μαίνονται καταστροφικές πυρκαγιές; Λοιπόν, υπάρχει αυτή η αναπτυξιακή πίεση. Αλλά, επίσης, δείτε το χρονοδιάγραμμα. Μόλις τρεις μήνες αργότερα, ξεκίνησε το «lockdown», με την φτωχή καμένη και τραυματισμένη Αυστραλία στο πιο άγριο σταυροδρόμι της.

Μπορεί οι περιβαλλοντικές καταστροφές να χειραγωγούνται τώρα από τύπους του WEF, προκειμένου να αποθαρρύνουν και να τραυματίσουν τους πληθυσμούς πριν από μεγάλες αντιδημοκρατικές ή άλλες επιθέσεις εναντίον τους; ”

Η κρίση δεν ήταν μόνο στον Καναδά αλλά και στη Νέα Υόρκη; Πρέπει να κάνουμε ερωτήσεις. Γιατί οι πυρκαγιές δεν έκαναν τον αέρα πορτοκαλί στα παιδικά μου χρόνια, όταν κάθε χρόνο στην Καλιφόρνια είχε εποχή πυρκαγιών. Αυτό ξεκίνησε μόλις μετά το 2017 περίπου.

Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας λόγος: αυτή η εικόνα είναι χημικά επιβραδυντικά φωτιάς.

[https://ask.usda.gov/s/article/What-is-fire-retardant-and-how-does-it-work#:~:text=Information&text=Long%20term%20retardants%2C%20mixed% 20για,%2C%20σταθεροποιητές%2C%20και%20βακτηριοκτόνα).]

Λοιπόν, αυτό με οδηγεί να αναρωτιέμαι: έτυχε να φυσήξει πορτοκαλί καπνός από την καταπολέμηση των μακρινών πυρκαγιών πάνω από τη Νέα Υόρκη την Τετάρτη το μεσημέρι; Ή — είναι δυνατόν — να μας έπεσαν χημικά επιβραδυντικά φωτιάς ή κάποιο άλλο είδος χημικών ουσιών που είχαν χρωστικές ουσίες για να δείξουν πού πήγαιναν;

Γιατί αυτός ο χρωματιστός καπνός έπεσε απότομα, όπως φάνηκε σε κάποιον που τον είδε από πρώτο χέρι, σαν κώνος πάνω από το Manhattan— όντας, φαινόταν, πιο έντονος στη καρδιά της πόλης της Νέας Υόρκης;

Γιατί δεν σάρωνε όλη την πόλη με τους ανέμους, όπως θα έπρεπε αν συμπεριφερόταν πιο οργανικά;

Γαζώσαμε κάτι, εσκεμμένα σε αυτό το σημείο ή όχι;

Γιατί κάηκαν οι πνεύμονές μου, ακριβώς όταν χτύπησαν οι πορτοκαλί χρωστικές; Γιατί η πιο έντονη θέση της χρωστικής ήταν ακριβώς πάνω από τη Νέα Υόρκη;

Είναι τρελό να θέλεις να το αποκλείσεις αυτό; Τρελός να θέλεις ανεξάρτητες δοκιμές αέρα;

Τρελός να μην αποδεχτείς ξανά «την αφήγηση»;

Δεν είναι τρελό να ανησυχούμε ότι η δική μας κυβέρνηση, ή μια γειτονική κυβέρνηση, μπορεί να λάβει κάποια επιζήμια δράση μέσω μιας αφήγησης πυρκαγιών, εναντίον ενός αμερικανικού ή καναδικού πληθυσμού;

Δεν είναι καθησυχαστικό, αν και ελπίζουμε εντελώς άσχετο, να μαθαίνουμε ότι τα εναέρια χημικά όπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός που χρησιμοποιήθηκε περίφημα στο Βιετνάμ, φαίνονται ακριβώς το ίδιο:

Τώρα που ανακαλύφθηκαν αυτοί οι κακοποιοί, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι οι ίδιοι άνθρωποι που προσπάθησαν να μας τραυματίσουν, να μας στειρώσουν και να μας σκοτώσουν μια φορά, θα ξανασκεφτούν τους θανατηφόρους τρόπους τους και θα επιστρέψουν στην κοινότητα των αξιοπρεπών και πολιτισμένων;

Είμαστε σε μια εποχή που πρέπει να ρωτήσουμε αν κάποιος σχεδιάζει να μας κάνει κακό. Βρισκόμαστε σε μια εποχή στην οποία αυτό το αστείο αλλά κάπως σκοτεινό βίντεο, “Toxic Forgiveness” — έχει νόημα: “You tried to eat us!”

Δεν είμαστε τρελοί να αναρωτιόμαστε αυτές τις μέρες αν ένα γεγονός έχει αρνητική πρόθεση απέναντί ​​μας και να βεβαιωθούμε ότι δεν πρόκειται για άλλη μια γενοκτονική επίθεση.

Θα ήμασταν τρελοί να επιβιώσουμε από αυτό που έχουμε και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι η περασμένη Τετάρτη δεν ήταν άλλη μια επίθεση εναντίον μας.

Ελπίζω ότι αυτός ο παράξενος κοκκινοπορτοκαλί καπνός που τύλιξε την καρδιά του μεγάλου μας έθνους – που έκαψε ξαφνικά τους πνεύμονές μου και που δεν ανέβηκε στον Βορρά – ήταν πράγματι απλώς «καπνός από πυρκαγιές».

Αλλά μας είπαν ψέματα στο παρελθόν για τον αέρα στο Manhattan και χιλιάδες παιδιά, που είναι τώρα ενήλικες, έχουν ουλές στους πνεύμονες ως αποτέλεσμα. Κάποιοι πέθαναν.

Συγχωρέστε με αν θέλω ανεξάρτητη επαλήθευση για το τι πραγματικά συνέβη εκεί κάτω.

Κάτι ήταν πράγματι στον αέρα τα τελευταία χρόνια. Γενοκτονικές προθέσεις.

Αυτό λοιπόν με φέρνει στον βαθύτερο φόβο μου. Οτιδήποτε μπορεί να προκάλεσε αυτόν τον τρελό καπνό — είτε είναι οργανικός είτε η κλιματική αλλαγή. Ή αν πρόκειται για εμπρησμό, ή για κάτι χειρότερο και πιο σκόπιμα και πιο εστιασμένο στη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής – ο πιο σοβαρός τραυματισμός της ανθρωπότητας, η μεγαλύτερη ζημιά, δεν είναι φυσική. Είναι το γεγονός ότι όταν οι ουρανοί έγιναν πορτοκαλί και τους περικύκλωσε καπνός, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που βλέπετε στις εικόνες στο κέντρο του Manhattan απλώς συνέχισαν τις δουλειές τους.

Τρυπημένοι, τραυματισμένοι, εγκλωβισμένοι στα ψέμματα, απογοητευμένοι, φαίνεται ότι έχουν χάσει τα ζωώδη ένστικτά τους γύρω από τις ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες και έχουν χάσει την ικανότητά τους να σαρώνουν και να ερευνούν το περιβάλλον για τον εαυτό τους, για κίνδυνο.

Οι περισσότεροι δεν σταμάτησαν να κοιτάξουν τον ουρανό ή να προσπαθήσουν να εκτιμήσουν μόνοι τους τι πραγματικά συνέβαινε.

Σχεδόν κανένας – εκτός από άτομα όπως ο οδηγός μου στο Uber και ο θυρωρός στο κτίριο, οι σιωπηλοί – δεν έκαναν ερωτήσεις. Σχεδόν όλοι οι άλλοι που συνάντησα, ειδικά εκείνοι των επαγγελματικών τάξεων, ήταν σαν υπνωτισμένοι με το single soundbite:

«Είναι απλώς οι πυρκαγιές από τον Καναδά. Ο καπνός θα είναι κακός σήμερα και αύριο και μετά θα ελαφρύνει».

Αυτό ήταν ακριβώς όπως η μαζική ύπνωση μπροστά στον κίνδυνο, του πρόσφατου παρελθόντος.

«Μην είσαι ανόητος.

Ασφαλές και αποτελεσματικό.

Ασφαλές και αποτελεσματικό.”

“Don’t be silly.

Safe and effective.

Safe and effective.”

ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ> ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Καθώς η ζέστη εκεί έξω είναι αποπνικτική με την σχετική τρομοπροπαγάνδα των θαλασσοδανεισμένων εγχώριων εκδοτών οι οποίοι υπηρετούν το σχετικό αφήγημα με την ίδια βουλιμία που υπηρέτησαν το αφήγημα της κατασκευσμένης εργαστηριακής planδημίας και των “ασφαλών και αποτελεσματικών” εμβολίων COVID-19 ξεκινάμε το ταξίδι μας στη Γεωμηχανική με ένα άρθρο του Guardian που φέρει την υπογραφή του Peter Moore, δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2015 και επικαιροποιήθηκε τον Αύγουστο του 2021.

Το άρθρο έχει τίτλο> Company offers rain-free wedding days for £100,000. A luxury holiday company is offering to use geo-engineering to guarantee ‘fair weather and clear skies’ – for a starting price tag of £100,000

Θα πληρώνατε 100.000 £ για να κρατήσετε μακριά τη βροχή την ημέρα του γάμου σας; Η εταιρεία πολυτελών διακοπών Oliver’s Travels ελπίζει ότι κάποια ζευγάρια θα το κάνουν. Από τον Ιανουάριο, έχει προσφέρει μια εντυπωσιακή νέα υπηρεσία. Για 100.000 £ – ή περισσότερο – προσφέρεται να εκμεταλλευτεί τις δυνάμεις της επιστήμης που εκπέμπουν σύννεφα για να εγγυηθεί «καλό καιρό και καθαρό ουρανό για την ημέρα του γάμου σας».

«Είναι μια ιδέα που προέρχεται από τα σχόλια των πελατών», λέει η Natasja Rasmussen, επικεφαλής εμπειρίας πελατών στο Oliver’s Travel. «Συνεργαζόμαστε με έναν σύμβουλο γάμου τα τελευταία 10 χρόνια, στέλνοντας ζευγάρια σε πολυτελείς βίλες και πύργους στη Γαλλία και την Καραϊβική. Είχαμε πολλά σχόλια και ένα από τα αρνητικά ήταν η κακοκαιρία. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε κάτι γι’ αυτό».

Για να εκπληρώσει την «εγγυημένη» δέσμευσή τους για καλό καιρό, η οποία ακυρώνεται μόνο σε περίπτωση φυσικής καταστροφής όπως ο τυφώνας, το Oliver’s Travel συνεργάστηκε με τους Τεξανούς μετεωρολογικούς εργολάβους Just Clouds που ειδικεύονται στην αβέβαιη τέχνη της σποράς νεφών. Αυτό περιλαμβάνει το πέταγμα μέσα από σύννεφα σε ένα αεροπλάνο και το δέσιμο τους με μια ένωση που ονομάζεται ιωδιούχο άργυρο. Το ιωδιούχο άργυρο δρα ως πυρήνες κατάψυξης, βασικό συστατικό στο σχηματισμό της καθίζησης. Τα μόρια υδρατμών συγκρούονται μαζί του και μετατρέπονται σε κρυστάλλους πάγου που πέφτουν στη γη ως βροχή. Η θεωρία είναι ότι με τη διαχείριση των συγκεντρώσεων των πυρήνων κατάψυξης σε ένα τμήμα της ατμόσφαιρας, οι μετεωρολόγοι μπορούν να ελέγξουν τα επίπεδα βροχοπτώσεων στο παρακάτω τοπίο. H συγκεκριμένη επιστήμη-τεχνολογία ονομάζεται Γεωμηχανική.

Η προσαρμογή της ατμόσφαιρας για να φέρει σε τάξη τη βροχή μπορεί να φαίνεται τόσο περίεργο που ανήκει σε κάποιο δυστοπικό μέλλον, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι καινούργιο. Η επιστήμη της σποράς σύννεφων χρονολογείται από τη δεκαετία του σαράντα και το έργο του Αμερικανού χημικού Vincent Schaefer. Στα μεταπολεμικά χρόνια, τα πειράματα για τη δημιουργία βροχής ήταν γεμάτα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Έφτασαν στο ζενίθ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να διεξήγαγε την εξαιρετικά διαβαθμισμένη επιχείρηση Popeye, μια προσπάθεια να παρατείνει την εποχή των μουσώνων με τη σπορά των νεφών με την ελπίδα να εξοντωθούν οι Viet Cong.

Ο John Thornes, ομότιμος καθηγητής εφαρμοσμένης μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, θυμάται αυτά τα πειράματα βροχής της δεκαετίας του 1960. «Υπήρχαν πολλές εταιρείες στη Βόρεια Αμερική», λέει, «και πρόθεσή τους ήταν να κάνουν βροχή. Συχνά κατέληγε με τους αγρότες να μηνύουν εταιρείες – τους είχαν υποσχεθεί βροχή και δεν ήρθε ποτέ. Τελικά η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει τις κατάλληλες δοκιμές. Διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα υπήρχε μεγαλύτερη πιθανότητα να μειωθούν οι βροχοπτώσεις παρά να τις αυξήσουν».

Αποδείχθηκε ότι οι επιστήμονες είχαν παρεξηγήσει την επίδραση του ιωδιούχου αργύρου. Ενώ όντως προκάλεσε τους κρυστάλλους πάγου, οι σταγόνες νερού που έπεφταν από τα σπαρμένα σύννεφα ήταν συχνά τόσο μικρές που εξατμίζονταν πριν φτάσουν στη γη. Αντί για τον αναμενόμενο κατακλυσμό, το ιωδιούχο άργυρο διασκόρπισε τις σταγόνες της βροχής ή, με την ορολογία που χρησιμοποιείται τώρα από το Oliver’s Travel, το «έσκαζε».

Αν και δεν ήταν αυτό που προοριζόταν αρχικά στη δεκαετία του 1940, οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι αυτή η διαδικασία –η ικανότητα αποτροπής της βροχής– ήταν εξίσου χρήσιμη. Για χρόνια η ρωσική κυβέρνηση έχει κάνει χρήση αυτής της επιστήμης ως μέρος του γνωστού προγράμματος ελέγχου του καιρού. Οι Ρώσοι σπέρνουν σύννεφα για να εξασφαλίσουν φωτεινούς ουρανούς για τις τρεις μεγάλες γιορτές του έτους: Ημέρα της Νίκης, Ημέρα της Πόλης και Ημέρα της Ρωσίας. Το κάνουν και οι Κινέζοι. Εκτόξευσαν 21 ρουκέτες ιωδιούχου αργύρου στον ουρανό του Πεκίνου στις 8 Αυγούστου 2008, τέσσερις ώρες πριν από την τελετή έναρξης των , κάτι που το Oliver’s Travel θέλει να εκμεταλλευτεί.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, Τρίτη 18 Ιουλίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Αυτά τα προηγούμενα είναι που δίνουν στη Natasja Rasmussen στο Oliver’s Travel ελπίδα για τη νέα υπηρεσία της εταιρείας, η οποία για λογιστικούς λόγους περιορίζεται σε ζευγάρια που προγραμματίζουν γάμους στη Γαλλία. «Όταν είχαμε για πρώτη φορά την ιδέα, κάναμε έρευνα», λέει, «και δεν είδαμε κανένα αρνητικό αντίκτυπο. Μερικοί άνθρωποι μας κατηγόρησαν ότι προσπαθούμε να παίξουμε θεό, αλλά από τη δική μας οπτική γωνία είναι μια δοκιμασμένη τεχνολογία. Χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο Paul McCartney το είχε σε μια συναυλία στη Ρωσία και ακούσαμε μια φήμη ότι χρησιμοποιήθηκε και για τον γάμο του William και της Kate. Είχαμε μερικές ερωτήσεις από ανθρώπους που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες, αλλά συνειδητοποιούμε ότι είναι πολλά χρήματα».

Για τη Sarah Haywood, μια διοργανώτρια γάμων πολυτελείας, η τιμή των 100.000 λιρών είναι υπερβολική. «Ο αριθμός των ανθρώπων που θα είχαν αυτό το ποσό μετρητών είναι ελάχιστοι», λέει. «Θα χρειαστεί να έχετε έναν προϋπολογισμό £1 εκατομμυρίου ή παραπάνω και μπορώ να σκεφτώ πολλές άλλες ιδέες για να ξοδέψω τέτοιου είδους χρήματα».

Για την Haywood, το απρόβλεπτο του καιρού είναι μέρος του DNA μιας ημέρας γάμου, ειδικά για τα ζευγάρια που παντρεύονται στη Βρετανία. «Αν επιλέξετε το Ηνωμένο Βασίλειο», λέει, «δεν το κάνετε με την ελπίδα μιας ένδοξης μπλε ημέρας. Οι άνθρωποι αναζητούν κομψές, όμορφες, ουσιαστικές γιορτές. Δεν ανησυχούν για ένα κόλπο. Υπάρχουν και ανησυχίες για την ασφάλεια. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για εσάς και τους καλεσμένους σας από αυτές τις χημικές ουσίες; Τι γίνεται με τη διακόσμηση; Θα χαλάσουν τα λουλούδια;»

Οι ανησυχίες της Haywood δεν είναι εντελώς αβάσιμες. Στη Βρετανία η σπορά σύννεφων είναι μια βιομηχανία που δεν υπόκειται σε ρύθμιση. Ένα αίτημα για ελευθερία πληροφόρησης το 2013 έδειξε ότι η κυβέρνηση είχε ελάχιστη γνώση της φύσης, της έκτασης ή της ιστορικής εφαρμογής της πρακτικής. Και όπως συμβαίνει με την τρέχουσα συζήτηση για την τεχνολογία των drone, η σπορά του cloud υπάρχει σε ένα διφορούμενο νομικό πλαίσιο. Σε ποιον ανήκει ο ουρανός; Σε ποιον ανήκουν τα σύννεφα; Ποιες χημικές ουσίες μπορούν να εγχυθούν με ασφάλεια σε αυτά και ποιες όχι; Προς το παρόν, αυτά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και εταιρείες όπως η Just Clouds μπορούν να λειτουργήσουν με ελάχιστο έλεγχο.

Ο Thornes είναι χαλαρός σχετικά με τη χρήση του ιωδιούχου αργύρου, που είναι μια καλοήθης ουσία, αλλά παραμένει δύσπιστος για την επιστήμη. «Επιμελήθηκα ένα μετεωρολογικό περιοδικό για 10 χρόνια και ποτέ δεν δεχθήκαμε μια εργασία που να αποδεικνύει ότι υπήρχε μείωση των βροχοπτώσεων λόγω της σποράς των νεφών», λέει. «Είναι σχεδόν αδύνατο να αποδειχθεί στατιστικά και παραμένει πολύ αμφιλεγόμενο».

Ωστόσο, η Rasmussen υποστηρίζει ότι η υπηρεσία 100.000 λιρών του Oliver’s Travel είναι «μια απόλυτη γνήσια προσφορά». «Ελπίζουμε ότι θα απογειωθεί και θα θέλαμε πολύ να το προσφέρουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία καθώς και στη Γαλλία. Απλώς περιμένουμε την πρώτη μας πώληση», λέει.

Εάν η αισιοδοξία της Rasmussen είναι σωστή, θα μπορούσαμε να είμαστε στα πρόθυρα μιας νέας εποχής ατμοσφαιρικής γεωμηχανικής; Ένα φωτεινό Glastonbury; Ένα Wimbledon στεγνό; Σειρά Ashes χωρίς βροχή; Όμως, όπως συμβαίνει με άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις στη φύση, μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες συνέπειες; Μπορεί οι δραστηριότητες σποράς σύννεφων ενός γάμου να καταστρέψουν τα σχέδια ενός άλλου;

Ενώ ο Thornes είναι δύσπιστος ότι αυτό θα συμβεί ποτέ – «η ατμόσφαιρα είναι πολύ χαοτική για να το διαχειριστούμε» – προς το παρόν ο μη ρυθμισμένος χώρος cloud παραμένει ανοιχτός στις δυνάμεις της αγοράς, κάτι που το Oliver’s Travel θέλει να εκμεταλλευτεί.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του University of Alaska το High-frequency Active Auroral Research Program, ή HAARP, είναι μια επιστημονική προσπάθεια που στοχεύει στη μελέτη των ιδιοτήτων και της συμπεριφοράς της ιονόσφαιρας. “Η ιονόσφαιρα εκτείνεται περίπου 50 έως 400 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης, ακριβώς στην άκρη του διαστήματος. Μαζί με την ουδέτερη ανώτερη ατμόσφαιρα, η ιονόσφαιρα αποτελεί το όριο μεταξύ της κατώτερης ατμόσφαιρας της Γης – όπου ζούμε και αναπνέουμε – και του κενού του διαστήματος.” (NASA)

Η λειτουργία της ερευνητικής εγκατάστασης μεταφέρθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκας Fairbanks στις 11 Αυγούστου 2015, επιτρέποντας στο HAARP να συνεχίσει την εξερεύνηση της φαινομενολογίας της ιονόσφαιρας μέσω μιας συμφωνίας συνεργασίας έρευνας και ανάπτυξης χρήσης γης.

Το HAARP είναι ο πιο ικανός πομπός υψηλής ισχύος και υψηλής συχνότητας στον κόσμο για μελέτη της ιονόσφαιρας. Το πρόγραμμα HAARP έχει δεσμευτεί να αναπτύξει μια παγκόσμιας κλάσης ερευνητική εγκατάσταση ιονόσφαιρας που αποτελείται από:

Το Ionospheric Research Instrument, μια εγκατάσταση πομπού υψηλής ισχύος που λειτουργεί στην περιοχή υψηλών συχνοτήτων. Το IRI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διεγείρει προσωρινά μια περιορισμένη περιοχή της ιονόσφαιρας για επιστημονική μελέτη.

Μια εξελιγμένη σουίτα επιστημονικών ή διαγνωστικών οργάνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρατήρηση των φυσικών διεργασιών που συμβαίνουν στη διεγερμένη περιοχή.

Η παρατήρηση των διαδικασιών που προκύπτουν από τη χρήση του IRI με ελεγχόμενο τρόπο θα επιτρέψει στους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τις διαδικασίες που συμβαίνουν συνεχώς υπό τη φυσική διέγερση του ήλιου.

Τα επιστημονικά όργανα που είναι εγκατεστημένα στο Παρατηρητήριο HAARP μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία συνεχών ερευνητικών προσπαθειών που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση του IRI αλλά είναι αυστηρά παθητικές. Αυτά περιλαμβάνουν χαρακτηρισμό ιονόσφαιρας με χρήση δορυφορικών φάρων, τηλεσκοπική παρατήρηση της λεπτής δομής στο σέλας και τεκμηρίωση μακροπρόθεσμων διακυμάνσεων στο στρώμα του όζοντος.
Ευκαιρίες συνεργασίας

Δεν συμφωνούν όμως όλοι για τις καλές προθέσεις του Haarp. Αντίθετα η διαδεδομένη εντύπωση είναι ότι το σύστημα μπορεί να προκαλέσει αλλαγές του καιρού, ακόμη και σεισμούς και πολλά ακόμη στη κατεύθυνση μείωσης και ελέγχου του οξυδερκούς πληθυσμού-διά μέσω του ελέγχου του καιρού.

Τελικά οι Haarpistas έχουν βάλει σαν στόχο το ελληνικό σατυροβαρκάρικο καλοκαίρι και επιχειρούν να το αποτρέψουν;

Ηδη στη Κέρκυρα έξαλλοι οι τουρίστες ζητούν πίσω τα χρήματά τους από τους ξενοδόχους λόγω του καιρού που δεν τους επιτρέπει στο καλοκαίρι να κάνει την εμφάνισή του!

 

Ως το κεντρικό όργανο το Subauroral Geophysical Observatory (SAGO) και ο πιο ισχυρός και ευέλικτος θερμαντήρας ιονόσφαιρας στον κόσμο, το HAARP είναι σε θέση να προωθήσει το περίβλημα της θεωρίας θέρμανσης πλάσματος ραδιοσυχνοτήτων. Το IRI μπορεί να ανιχνεύσει ενεργά την ιονόσφαιρα της υποαυστηριακής περιοχής D και E, ενώ πολλαπλά όργανα υποστήριξης χαρακτηρίζουν τις προκύπτουσες διεργασίες που συμβαίνουν τόσο στην ουδέτερη όσο και στην ιονισμένη ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιώντας μια σταδιακή συστοιχία κεραιών, μπορούν να σχηματιστούν δέσμες σε πολλαπλές συχνότητες και να περάσουν γρήγορα στον ουρανό. Η εγκατάσταση έχει επαρκή ισχύ για να εξερευνήσει μη γραμμικά φαινόμενα στο πλάσμα – κάτι που καμία άλλη ενεργή εγκατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Η εγκατάσταση HAARP κατασκευάστηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) ξεκινώντας το 1990, με στόχο να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με το Υπουργείο Άμυνας. Όταν ολοκληρώθηκαν αυτές οι έρευνες, η διαχείριση της εγκατάστασης μεταβιβάστηκε στο UAF το 2015, με σκοπό να επιτραπεί στην ευρύτερη ερευνητική κοινότητα να επωφεληθεί από τις εξαιρετικές δυνατότητές της. Όπως συνέβη με άλλες εγκαταστάσεις Γεωδιαστημικής Κατηγορίας 1 και 2 (όπως τα Incoherent Scatter Radars), οι ισχυρές δυνατότητες του ιονόσφαιρου θερμαντήρα HAARP αναμένεται να τροφοδοτήσουν πρωτοποριακές νέες ανακαλύψεις για πιθανώς τις επόμενες δεκαετίες. Το PARS θα ενισχύσει την ερευνητική υποδομή των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζοντας το πρώτο κύμα αυτών των ερευνών εντός της ανοιχτής ερευνητικής κοινότητας NSF, δημιουργώντας μια κρίσιμη μάζα ερευνητών και ιδεών που θα δημιουργήσουν μελλοντικές εφαρμογές και νέες περιοχές εστίασης στην έρευνα.

Το θερινό σχολείο PARS 2023 χρηματοδοτείται από το NSF μέσω του Προγράμματος Γεωδιαστημικών Εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της Διεύθυνσης Γεωεπιστημών και διοργανώνεται από το Γεωφυσικό Ινστιτούτο Fairbanks του Πανεπιστημίου της Αλάσκας. Για περισσότερες πληροφορίες τόσο για το SAGO όσο και για το HAARP, ανατρέξτε στη δημόσια ιστοσελίδα του HAARP στη διεύθυνση https://haarp.gi.alaska.edu/.

 

Πόλεμος: η συνέχιση της πολιτικής με τα μέσα του εμπρησμού

Εμπρηστικές σκέψεις με αφορμή ένα κείμενο γραμμένο πριν από 23 χρόνια!

 

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης


– «Oι εμπρησμοί αποτελούν ένα οργανωμένο σχέδιο των υπερεθνικών ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων, πολλαπλών στόχων. Οικονομικός στόχος: η καταστροφή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Κοινωνικός: η λαϊκή εξαθλίωση. Πολιτικός: η τρομοκρατία (εδώ αποκαλυπτική είναι και η ιστορική συνιστώσα: το φαινόμενο της τρομοκρατίας και το φαινόμενο των εμπρησμών, ως πάγια και σταθερά φαινόμενα, έχουν την ίδια ιστορική αφετηρία…)»
– «Οι εμπρησμοί είναι η πιο μακάβρια μορφή τρομοκρατίας του πολυεθνικού κεφαλαίου, η θηριώδης υλοποίηση των στόχων του. Είναι η επιβολή, μέσω της οικονομικής καταστροφής, της κοινωνικής εξαθλίωσης και τρομοκρατίας όλων αυτών που προωθεί πολιτικά η Νέα Τάξη και ο εγχώριος υπηρέτης της: η κυβέρνηση [Χ]. Μόνο όσοι δεν θέλουν να σκεφτούν δεν το βλέπουν…»
– «Ο πόλεμος σήμερα δεν γίνεται ανάμεσα στις γνωστές μεγάλες δυνάμεις, αλλά γίνεται από τον πλανητικό ιμπεριαλισμό (ένωση των ιμπεριαλιστών-ληστών) ενάντια στους λαούς ολόκληρου του πλανήτη. Η αναμέτρηση αυτή […] είναι η μεγαλύτερη και η κρισιμότερη στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Η νέα εποχή δεν είναι μια εποχή αρμονίας, ανάπτυξης, προόδου και ειρήνης, όπως προπαγανδίζεται από τα φερέφωνα της πλανητικής λεηλασίας. Είναι μια εποχή καταστροφών και πολέμων. Μια εποχή εφιαλτική για τον άνθρωπο, αν δεν αναχαιτιστούν και συντριβούν οι δυνάμεις του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού»
– Η πλανητική ιδεολογία είναι η ιδεολογία της «μιας σκέψης, της μιας πλανητικής εξουσίας: της “Νέας Τάξης”. Δηλαδή, ολοκληρωτικός φασισμός!»
– «Η Νέα Τάξη επιδιώκει την αγελοποίηση του κόσμου, δηλαδή τη μετατροπή της ανθρώπινης κοινωνίας σε αγέλη ατόμων, σε ένα “μοναχικό πλήθος” πρόθυμο να δέχεται διαταγές, να κάνει ό,τι απαιτούν από αυτό, να εφαρμόζει καλά στην παγκόσμια μηχανή, χωρίς τριβή»

Η «συνήθεια», η «προσαρμογή» και η «υποταγή» αποτελούν συστατικά στοιχεία της φιλοσοφίας του οικονομικού, πολιτικού και πνευματικού κατεστημένου. Τα συστατικά αυτά επιβάλλουν τον αποκλεισμό της διαφορετικότητας και της πολυπλοκότητας της σκέψης. Όσο πιο βάρβαρο είναι ένα καθεστώς τόσο πιο επίπεδη, σχηματική και ρουτινιάρικη είναι η σκέψη του, τόσο πιο εχθρικό γίνεται στη διαφορετικότητα και πολυπλοκότητα της σκέψης.

Στην Ελλάδα της νεοταξικής «εκσυγχρονιστικής» παραφροσύνης, ο σχηματικός, επίπεδος και τυποποιημένος λόγος έχει πάρει ακραίες μορφές. Η πολύπλοκη σκέψη έχει εξοριστεί. Και έχει εξοριστεί γιατί είναι μια σκέψη οργανωτική που προσπαθεί να συνδέσει τις ιστορικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές αρθρώσεις της γνώσης. Τέτοιες συνθέσεις της σκέψης δεν είναι προσαρμόσιμες στην «εκσυγχρονιστική» ομοιομορφία, είναι επικίνδυνες για το πολιτικό και πνευματικό κατεστημένο.

Έτσι βλέπουμε να αποθεώνονται τα γεγονότα της καθημερινής ρουτίνας και να συγκαλύπτονται τα ουσιαστικά ή, στην καλύτερη περίπτωση, να φωτογραφίζονται κάποιες εξωτερικές τους όψεις. Όσο πιο σοβαρό είναι ένα γεγονός τόσο περισσότερο σιδερώνεται και αφυδατώνεται από τα πολιτικά και πνευματικά ιερατεία της εξουσίας. Ο ρόλος αυτών των ιερατείων συνίσταται ακριβώς στη συγκάλυψη του ουσιώδους. Στην ισοπέδωση, δηλαδή, της πολυπλοκότητας της σκέψης.

Αυτή η πολιτική στειρότητα και πνευματική κενότητα αποτυπώνεται πιο καθαρά και έντονα στις κοινωνικές συγκρούσεις και τα κοινωνικά δράματα. Πρόσφατο παράδειγμα το πελώριο κοινωνικό δράμα που προκλήθηκε από τους εμπρησμούς.

Όλοι θρηνολογούν γοερά για τις πυρκαγιές και αποκαλύπτουν τις τρομακτικές συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αλλά, όταν πρέπει να διαβούν το κατώφλι της σχεδιασμένης και οργανωμένης εμπρηστικής πράξης, η σκέψη και η διερεύνηση σταματά. Το κενό καλύπτεται με δαιμονολογίες του τύπου των «ακραίων καιρικών συνθηκών» ή με παραμύθια περί οικοπεδοφάγων

Μπροστά σε μια οφθαλμοφανώς οργανωμένη εμπρηστική μοχθηρία, το πολιτικό και πνευματικό ιερατείο της εξουσίας δεν τολμά ούτε να ψελλίσει τη λέξη «εμπρησμός», πόσο μάλλον να αναδείξει τους κοινωνικούς και πολιτικούς στόχους των εμπρηστικών σχεδίων και την πολιτική ταυτότητα των εμπρηστών.

Και όμως, αν εξέταζε κανείς την πραγματικότητα ως όλο και συνέδεε τις αρθρώσεις της, αν δηλαδή δεν είχε εξορίσει την πολυπλοκότητα της σκέψης, θα κατέληγε κατηγορηματικά σε τούτο: οι εμπρησμοί αποτελούν ένα οργανωμένο σχέδιο των υπερεθνικών ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων, πολλαπλών στόχων. Οικονομικός στόχος: η καταστροφή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Κοινωνικός: η λαϊκή εξαθλίωση. Πολιτικός: η τρομοκρατία (εδώ αποκαλυπτική είναι και η ιστορική συνιστώσα: το φαινόμενο της τρομοκρατίας και το φαινόμενο των εμπρησμών, ως πάγια και σταθερά φαινόμενα, έχουν την ίδια ιστορική αφετηρία…).

Οι εμπρησμοί είναι η πιο μακάβρια μορφή τρομοκρατίας του πολυεθνικού κεφαλαίου, η θηριώδης υλοποίηση των στόχων του. Είναι η επιβολή, μέσω της οικονομικής καταστροφής, της κοινωνικής εξαθλίωσης και τρομοκρατίας, όλων αυτών που προωθεί πολιτικά η Νέα Τάξη και ο εγχώριος υπηρέτης της: η κυβέρνηση [Χ]. Μόνο όσοι δεν θέλουν να σκεφτούν δεν το βλέπουν…


Αν το παραπάνω κείμενο των οκτώ παραγράφων διαβαζόταν σε μια ομήγυρη τζογαδόρων και άρχιζαν να πέφτουν τα στοιχήματα αφ’ ενός για το έτος της συγγραφής του, αφ’ ετέρου για την ταυτότητα του συντάκτη του, το πιθανότερο είναι ότι οι τζογαδόροι θα έχαναν τα χρήματά τους, κάνοντας λάθος μαντεψιά.

Μολονότι το περιεχόμενο του κειμένου περιέχει αλήθειες που ταιριάζουν γάντι στα τρία τελευταία καλοκαίρια των ετών 2021-2023, κατά τα οποία κυβερνά η Νέα Δικτατορία και ο χαζοχαρούμενος βασιλιάς του Θαυμαστού Ανάποδου Κόσμου, η νοερά ομήγυρη των τζογαδόρων θα έμενε άφωνη μόλις θα πληροφορείτο ότι το κείμενο γράφτηκε τον Αύγουστο του έτους 2000, το οποίο μοιάζει να κυοφορούσε τα σατανικά συμβάντα που θα έφθαναν στην κορύφωσή τους στο πρώτο ήμισυ της διαβολοδεκαετίας 2020-2030.

Επομένως, η «κυβέρνηση [X]» που αναφέρεται στην ακροτελεύτια παράγραφο (το σημείο [X] ετέθη από τον γράφοντα για να κινηθεί η περιέργεια του αναγνώστη και να καταστεί δυνατή η έκπληξή του), δεν είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά η κυβέρνηση Σημίτη!

 

Συντάκτης του κειμένου είναι ο δημοσιογράφος Θύμιος Παπανικολάου, ο οποίος το συμπεριέλαβε σε μια συλλογή από είκοσι δύο «πολεμικά κείμενα» («πολεμικά», επειδή «αντικαθρεφτίζουν τη δυναμική των πολιτικών και πνευματικών εντάσεων που δημιουργήθηκε από τα ίδια τα καταλυτικά γεγονότα της περιόδου που ζούμε»), δημοσιευμένα το 2001 υπό τον τίτλο «Η Νέα Τάξη και οι χρήσιμοι ηλίθιοι» (εκδ. Παραβάσεις/Κάκτος).

 

Το εδώ αναπαραχθέν κείμενο, το οποίο αρχικώς είχε γραφτεί τον Αύγουστο 2000, είναι το δέκατο έβδομο και έχει τίτλο «Εμπρησμοί: Πολιτική με άλλα μέσα», προφανώς εμπνευσμένος από την περίφημη φράση του Κλαούζεβιτς «ο πόλεμος είναι απλώς η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα», άρα εν προκειμένω ο πόλεμος, τον οποίο οι απανταχού της γης τρομολάγνοι Νεοταξίτες επικαλούνται «διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν», είναι η συνέχιση της πολιτικής με τα μέσα του εμπρησμού.

 

Η συγκλονιστική διαχρονικότητα του κειμένου που είχε γράψει για τους εμπρησμούς ο Θύμιος Παπανικολάου, ο οποίος, μάλιστα, είχε φυλακισθεί στην διάρκεια της Χούντας λόγω αντιδικτατορικής δράσης, μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε ότι επί 23 ολόκληρα χρόνια δεν έχει αλλάξει το παραμικρό:

Ούτε από την πλευρά της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η οποία, διά των αντιπροσώπων της στην Ελλάδα, εξακολουθεί να κατακαίει, πλέον με λυσσαλέο τρόπο, όποια δάση έχουν απομείνει στην κατακα(η)μένη χώρα μας, ούτε από την πλευρά του λαού, ο οποίος στρογγυλοκάθεται μπροστά στο διαβολόκουτο της τηλεόρασης και, όπως παρακολουθεί κάποιες αθλητικές αναμετρήσεις, έτσι παρακολουθεί και την αναμέτρηση των πυροσβεστών ή των κατοίκων με την περιώνυμη «μανία της πύρινης λαίλαπας» σε περιγραφή αργυρώνητων και τηλεσαδιστών δημοσιογράφων. Στην πρώτη περίπτωση, οι μαζάνθρωποι ψυχαγωγούνται βλέποντας κάτι ευχάριστο, στην δεύτερη ψυχορραγούν βλέποντας κάτι απάνθρωπο.

Χωρίς να έχει εξαναγκασθεί από κανέναν, η συμπαγής πλειοψηφία βγάζει τα μάτια της με τα ίδια της τα χέρια, αφού επιλέγει αυτοβούλως να κοιτά την οθόνη με καρφωμένα τα μάτια της στις αδηφάγες φλόγες, που φυσικά δεν άναψε η Φύση για να εκδικηθεί τον άνθρωπο, αλλά το επιτελείο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, το οποίο φαίνεται πως έχει δαιμονισθεί τόσο πολύ, ώστε δεν θα αφήσει ούτε ένα αληθινό δέντρο, απαραίτητο για να ανασαίνει και να ευφραίνεται το πλάσμα του Θεού που ως γνωστόν μισείται παράφορα από τον διάβολο και τους υπηρέτες του (δεν αποκλείεται το νεοταξίτικο σχέδιο να περιλαμβάνει καθολική αντικατάσταση των αληθινών από έξυπνα-συνθετικά δέντρα ανάμεσα σε άφθονες ανεμογεννήτριες!).

Έτσι, παράγεται το εξής αλλόκοτο φαινόμενο: Οι πολίτες σκοτώνουν τον χρόνο τους μπροστά στην τηλεόραση, σκοτώνοντας ταυτοχρόνως το μυαλό και την ψυχή τους.

 

Ο τηλεμηχανισμός της παγκόσμιας δικτατορίας ευνουχίζει και υπνωτίζει την συμπαγή πλειοψηφία εμβολιάζοντάς την νυχθημερόν από την μια πλευρά με την τρομολαγνεία της νεοταξίτικης προπαγάνδας και από την άλλη πλευρά με τις αποχαυνωτικές-ψυχαγωγικές εκπομπές, ώστε να επέρχεται, όπως έξοχα σημειώνει ο Παπανικολάου, η ισοπέδωση της πολυπλοκότητας της σκέψης, η πολιτική στειρότητα, η πνευματική κενότητα και, εν τέλει, η «εκσυγχρονιστική» (διάβαζε ορθά: οπισθοδρομική) ομοιομορφία, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε υπερεθνικό επίπεδο.

 

Έτσι, ο κόσμος μοιάζει αποκαμωμένος σαν κακοποιημένο βρέφος και, ταυτοχρόνως, μαστουρωμένος εξαιτίας της ακατάπαυστης χρήσης τηλεναρκωτικών ουσιών, ανήμπορος γι’ αυτό να αντιληφθεί το σατανικό παιχνίδι που παίζουν σε βάρος του οι δήθεν υπερπροστατευτικές κυβερνήσεις, αποτελούμενες από αξιοθρήνητες μαριονέτες, οι οποίες, αν δεν ασκούσαν το σαδιστικό επάγγελμα του πολιτικού, θα ήταν καταδικασμένες σε ισόβια ανεργία, αν όχι σε ισόβια κάθειρξη λόγω των μαζικών εγκλημάτων που, με την καθοδήγηση του αόρατου μαριονετίστα, συνεχίζουν να τελούν εναντίον των ανυποψίαστων πολιτών.

 

Και πάλι με τα λόγια του Παπανικολάου από το προαναφερθέν βιβλίο του (σελ. 33):

«Σήμερα, λοιπόν, με τους μύθους του “εθνικού συμφέροντος” και της “νομιμότητας”, όλοι αυτοί οι καταχθόνιοι προπαγανδιστές και πασίδηλοι αριβίστες δεν εξωραΐζουν απλώς την πλανητική βαρβαρότητα, αλλά μας διδάσκουν και την παθητικότητα του θύματος, τη μοιρολατρία και την υποταγή. […] Επιχειρούν να αποκοιμίσουν, να θαμπώσουν και να τρομοκρατήσουν τους πολίτες με το μύθο της “Τάξης”. […] Για τούτο κανείς από όλο αυτό το κοσμικό ιερατείο της καθεστωτικής προπαγάνδας δεν αναφέρεται στη φιλοσοφία, την πολιτική πρακτική και τα ήθη της “Νέας Τάξης”. Παρασιωπάται επιμελώς ότι η “Νέα Τάξη” είναι η συνήθεια του αίσχους: μια δικτατορία που “καθιστά τον άνθρωπο κωφάλαλο, ανίκανο να ακούσει, ανήμπορο να μιλήσει και τυφλό σε ό,τι είναι απαγορευμένο να κοιτάξει”».

Ο ίδιος καταλήγει :

«Ο πόλεμος σήμερα δεν γίνεται ανάμεσα στις γνωστές μεγάλες δυνάμεις, αλλά γίνεται από τον πλανητικό ιμπεριαλισμό (ένωση των ιμπεριαλιστών-ληστών) ενάντια στους λαούς ολόκληρου του πλανήτη. Η αναμέτρηση αυτή […] είναι η μεγαλύτερη και η κρισιμότερη στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Η νέα εποχή δεν είναι μια εποχή αρμονίας, ανάπτυξης, προόδου και ειρήνης, όπως προπαγανδίζεται από τα φερέφωνα της πλανητικής λεηλασίας. Είναι μια εποχή καταστροφών και πολέμων. Μια εποχή εφιαλτική για τον άνθρωπο, αν δεν αναχαιτιστούν και συντριβούν οι δυνάμεις του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού» (σελ. 39).

«Η ιδεολογία της νέας εποχής είναι η ιδεολογία του Ολοκληρωτισμού της αγοράς: της γενικευμένης και αχαλίνωτης εμπορευματοποίησης της φύσης και των πραγμάτων, των σωμάτων και των πνευμάτων, των λέξεων και του πολιτισμού. Είναι μια ιδεολογία που δεν ισοπεδώνει μόνο τις ταξικές οριοθετήσεις, αλλά και την πολυεθνικότητα, τις πολιτισμικές κληρονομιές, τη διαφορετικότητα. Η πλανητική ιδεολογία είναι η ιδεολογία της «μιας σκέψης, της μιας πλανητικής εξουσίας: της “Νέας Τάξης”. Δηλαδή, ολοκληρωτικός φασισμός!» (σελ. 41).

«Οι πολυεθνικές μορφές κεφαλαίου δεν έχουν πλέον ανάγκη τα παλιά ιδεολογήματα του εθνικισμού και ρατσισμού. Η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και η υπονόμευση των εθνικών κρατών δεν μπορεί να στηριχτεί σε ιδεολογήματα των εθνικών ιμπεριαλισμών. Σήμερα απαιτούνται ακριβώς αντίθετοι ιδεολογικοί μύθοι για την ισοπέδωση των εθνικών αντιστάσεων: η απάτη των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και της “πολυπολιτισμικότητας”. Γι’ αυτό βλέπουμε ότι η ιδεολογία της νέας εποχής παράγει αντιεθνικιστικούς και αντιρατσιστικούς μύθους. Ξαφνικά οι δυνάμεις της πλανητικής λεηλασίας και τρομοκρατίας μεταβλήθηκαν σε διεθνιστές και άσπονδους εχθρούς του ρατσισμού και του εθνικισμού… […] Οι έννοιες “εθνικισμός”, “ρατσισμός” κ.λπ. έχουν μετατραπεί σήμερα σε σκιάχτρα της πλανητικής ιδεολογίας, σε μυθολογίες ακρωτηριασμού του πνεύματος» (σελ. 41/42).

«Η Νέα Τάξη επιδιώκει την αγελοποίηση του κόσμου, δηλαδή τη μετατροπή της ανθρώπινης κοινωνίας σε αγέλη ατόμων, σε ένα “μοναχικό πλήθος” πρόθυμο να δέχεται διαταγές, να κάνει ό,τι απαιτούν από αυτό, να εφαρμόζει καλά στην παγκόσμια μηχανή, χωρίς τριβή. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι εχθρικά ασυμφιλίωτη με κάθε συλλογικότητα, με καθετί που ενώνει τους ανθρώπους. Θέλει την κοινωνία διαιρεμένη όχι σε συλλογικές οντότητες που αντιστέκονται και αναπτύσσουν τη σκέψη και τη συνείδηση μέσω της διαπάλης των ιδεών και των οργανωμένων αγώνων, αλλά διαιρεμένη σε ανίσχυρα μεμονωμένα άτομα που να μπορούν να καθοδηγούνται χωρίς βία, να ποδηγετούνται χωρίς ηγέτες, να παρακινούνται χωρίς σκοπό. Η Νέα Τάξη είναι ασυμφιλίωτα εχθρική προς κάθε μορφή συλλογικής συνείδησης. Γι’ αυτό επιδιώκει την κατεδάφιση του έθνους-κράτους, των πολιτικών κομμάτων, των συνδικάτων, της Εκκλησίας…» (σελ. 50).

Τέλος, δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστη η υπερχειλίζουσα αλαζονεία των λύκων που είναι ντυμένοι γιαγιάδες και λιγουρεύονται τις αμέτρητες κοκκινοσκουφίτσες:

Των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς άδετε και χορεύετε στις πίστες. Αλλά το ίδιο ακριβώς κάνει και η αγέλη των προβάτων: προέχουν τα μπάνια του λαού κατά τον παγκοσμίως καθιερωμένο διακοπομήνα Αύγουστο.

 

Ένας λαός, όμως, που έχει στο τιμόνι της εκάστοτε κυβέρνησης εναλλασσόμενους Νέρωνες δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι ο ίδιος αποτελείται από πυρομανείς:

«κατὰ τὸν ἡγούμενον τῆς πόλεως πάντες οἱ κατοικοῦντες αὐτήν» (Σοφία Σειράχ).

Μέχρι τώρα εξασκούμαστε σταθερά στην αριθμητική των συμφορών, προσπαθώντας να καταλάβουμε ποια είναι η μέχρι στιγμής μεγαλύτερη, αλλά και επιμένοντας να δείχνουμε παροιμιώδη απάθεια. Γι’ αυτό, η γενικευμένη αφύπνισή μας απαιτεί ένα πολύ ισχυρό σοκ. Εκτός κι αν κοντοζυγώνει η καταστροφή της «ελληνικής Ρώμης», οπότε το μενού της ιστορίας είναι λογικό να μην προβλέπει ενδιάμεση παιδαγωγία.

 

 

 

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »