ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ! Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΗΝΗΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο μητροπολίτης Δράμας κυρός Παύλος.
Το βράδυ της Κυριακής ο μακαριστός μητροπολίτης Δράμας επισκέφθηκε τη Βέροια όπου ένιωσε αδιαθεσία και αρχικά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και άφησε την τελευταία του πνοή συνέπειας εμφράγματος του μυοκαρδίου που υπέστη.
Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τοποτηρητής της χηρεύουσας μητρόπολης Δράμας ορίστηκε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.
Από νωρίς το πρωί οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Δράμας χτυπούν πένθιμα, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του δραστήριου και αγαπητού ποιμενάρχη της πόλης.
Ποιος όμως ήταν ο Μητροπολίτης; Ποια η σχέση του με τα εμβόλια, τον εκφοβισμό και τις … επιθέσεις εναντίον των ανεμβολίαστων;
Ας θυμηθούμε παλαιότερα δημοσιεύματα
Μητροπολίτης Δράμας: Εμβολιάστηκε και καταγγέλλει στον εισαγγελέα «αντάρτες» ιερείς
Ο Μητροπολίτης Δράμας αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τον εμβολιασμό του για να στείλει μήνυμα αντιμετώπισης της πανδημίας. Την ίδια στιγμή στάθηκε ιδιαίτερα επικριτικός σε ιερείς της περιφέρειάς του κάνοντας λόγο για «ανταρσία», καθώς δεν ακολούθησαν τα οριζόμενα για την τελετή της Ανάστασης.
Επίσης, αναφέρθηκε και σε ιερέα, ο οποίος κάλεσε όσους πιστούς φοράνε μάσκα να μην πλησιάσουν τον Επιτάφιο. Για όλα αυτά τα παραπτώματα, ο Σεβασμιότατος κ. Παύλος ανέφερε ότι θα επισκεφτεί την Εισαγγελία Δράμας και δώσει τη μαρτυρία του.
Δράμας Παύλος: να κοπούν οι μισθοί των ανεμβολίαστων ιερέων και να δοθούν στους υγειονομικούς
Την ώρα που κάποιοι κληρικοί υψώνουν τη σημαία κατά των εμβολίων υπάρχουν αρχιερείς σηκώνουν την δική τους σημαία της λογικής προκειμένου να προστατέψουν τη ζωή και την υγεία των πιστών.
Μεταξύ αυτών και ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος , ο οποίος από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ των εμβολίων και των μέτρων. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τοπικό σταθμό Startvfm της πρότεινε να κοπούν οι μισθοί των ανεμβολίαστων ιερέων και τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν να διατεθούν ως επίδομα στους υγειονομικούς «οι οποίοι νυχθημερόν εργάζονται και καταπονούνται για να αποτρέψουν τους θανάτους από την βλακεία των ιερέων αυτών που έχουν ευθύνη που στέλνουν ανθρώπους στα νοσοκομεία» . «Έχουμε, να το πω έτσι, απηυδήσει και βγει από τα ρούχα μας με αυτές τις νοσηρές καταστάσεις» λέει .Την ίδια στιγμή καταγγέλλει οτι δέχεται απειλητικές επιστολές από υποστηρικτές των κληρικών που έχει τιμωρήσει, οι οποίες καταλήγουν με την φράση “πως δεν θα κάνει Χριστούγεννα στην Δράμα, αν δεν πάρει πίσω τις αποφάσεις του“.
«Δηλαδή θα με δολοφονήσουν αυτοί οι άνθρωποι;» αναρωτιέται ο μητροπολίτης που ξεκαθαρίζει πως «εάν κάτι συμβεί ή στην Μητρόπολη ή σε χώρο δικό μας, ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί και οι πάτρωνές τους, οι ιερείς που τους υποθάλπουν ή αν δεν τους υποθάλπουν οφείλουν δημόσια να αποδοκιμάσουν τέτοιες πράξεις και ενέργειες».
Ο κ.Παύλος μίλησε και για την παθογένεια που έχει αναπτυχθεί και στον χώρο της Εκκλησίας: «Στην Εκκλησία έχουμε εγκληματίες μετανοημένους αλλά Εκκλησία που να καλλιεργεί το έγκλημα και την παραβατική συμφορά εγώ δεν μπορώ να δεχτώ.Χριστιανισμός τέτοιου τύπου δεν υπάρχει κι αν θέλουν να τον βρουν, να πάνε εκτός της τοπικής εκκλησίας της Δράμας, είτε είναι παπάδες είτε λαϊκοί».
Μητροπολίτης Δράμας: Στον εισαγγελέα για το αντάρτικο ιερέων
Την πρόθεσή του να μεταβεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας, προκειμένου να αναφερθεί σε ενέργειες ιερέων που έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία την περίοδο του Πάσχα, εξέφρασε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δράμας Παύλος, σε δηλώσεις που έκανε κατά την έξοδό του από το εμβολιαστικό κέντρο κατά του κορονοϊού.
Ο κ. Παύλος έκανε λόγο για ανταρσία τεσσάρων- πέντε ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, οι οποίοι δεν ακολούθησαν τα οριζόμενα για την τελετή της Ανάστασης από την Ιερά Σύνοδο, με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε, να δημιουργηθεί ένας διχασμός στους πιστούς και να ταλαιπωρηθούν οι άνθρωποι ψυχικά, πνευματικά.
«Θεωρώ ότι κάποιοι το έκαναν τελείως υποκριτικά. Διότι, δεν μπορεί ένας ιερεύς, το καλοκαίρι στην αυλή της εκκλησίας, να περιδιαβαίνει όλη την ημέρα με σορτσάκι και να ενοχλείται η συνείδησή του αν θα κάνει την Ανάσταση δύο ώρες ενωρίτερα. Και διότι δεν είναι δική μας δουλειά, των ιερωμένων, να ασχολούμεθα με ιατρικά ζητήματα. Και να λέμε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα ή το χειρότερο ακόμη που συνέβη, να λέει ο ιερεύς δεν θα πλησιάσετε τον Επιτάφιο όσοι φοράτε μάσκα. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα».