“Για επικείμενη σύρραξη πολωνικών και ρωσικών/λευκορωσικών δυνάμεων” μιλά η Μόσχα
Η Μόσχα για δεύτερη ημέρα κάνει λόγο για επικείμενη σύρραξη πολωνικών και ρωσικών/λευκορωσικών δυνάμεων και προειδοποιεί την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ πως αν η Βαρσοβία εμπλακεί στον πόλεμο, θα πρέπει να θεωρήσει δεδομένη την χρήση πυρηνικών όπλων.
Τα ρωσικά ΜΜΕ,(όχι μόνο ένα ή δύο) δίνουν συνέχεια στην χτεσινή αποκάλυψη για την επιθετική διάταξη του πολωνικού Στρατού και τις αναδιατάξεις δυνάμεων στρώνοντας το έδαφος για κάτι που ακόμη και τώρα, θεωρείται αδιανόητο.
Προβληματίζει επίσης και η φράση των Ρώσων για “πιθανό λαϊκό απελευθερωτικό κίνημα στην περιοχή της Πολωνίας που συνορεύει με την Λευκορωσία”…
Ρωσικά ΜΜΕ: Η Πολωνία προετοιμάζεται για πόλεμο με Ρωσία και Λευκορωσία!
Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, οι Πολωνοί συνεχίζουν τη στρατιωτικοποίηση των ανατολικών περιοχών της χώρας που γειτνιάζουν με τα σύνορα της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας.
Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ενίσχυση του στρατιωτικού δυναμικού στην περιοχή Wojska Polskiego στον λεγόμενο διάδρομο Suwalki και στην Πύλη της Βρέστης.
Επιπλέον, ο επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας, Mariusz Blashak, ο οποίος στο μέλλον θέλει να αναλάβει την προεδρία της χώρας, έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα ενημέρωσης.
Τις προάλλες, είπε ότι η Βαρσοβία, με τη βοήθεια αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams και ελικοπτέρων Apache, θα ενισχύσει τα ανατολικά σύνορα.
Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για τις πύλες της Βρέστης – ένα τμήμα πλάτους περίπου 80 χιλιομέτρων, απέναντι από την πόλη της Βρέστης στη Λευκορωσία, ανάμεσα στον ποταμό Δυτικό Μπουγκ και τον παραπόταμό του, τον ποταμό Narew.
Ήταν εδώ που πριν από έναν αιώνα, κατά τη διάρκεια του πολωνοσοβιετικού πολέμου του 1919-1921, έγιναν σκληρές μάχες, όταν μονάδες του Κόκκινου Στρατού κατέλαβαν τη Μπρεστ και έσπευσαν στη Βαρσοβία.
Βασιζόμενοι σε φυσικά εμπόδια, οι Πολωνοί μπόρεσαν τότε να υποχωρήσουν οργανωμένα, έχοντας προηγουμένως χτίσει την άμυνα της πρωτεύουσας κοντά στον ποταμό Βιστούλα.
Όσο για τον διάδρομο Suwalki, έχει ακόμη μεγαλύτερη στρατηγική σημασία. Εδώ θα εμφανιστούν αμερικανικά άρματα μάχης και ελικόπτερα. Αυτό το στενό τμήμα εδάφους, μήκους περίπου 100 χιλιομέτρων, συνδέει τις χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία) δια ξηράς με την Ευρώπη μέσω Πολωνίας.
Υποθετικά συνδέει επίσης την περιοχή του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας με την περιοχή Γκρόντνο της Λευκορωσίας και ταυτόχρονα εμποδίζει την χερσαία πρόσβαση στην Ευρώπη για τα κράτη της Βαλτικής. Όλα εξαρτώνται από το ποιος ελέγχει αυτήν την περιοχή.
Αξίζει να προστεθεί ότι έως και 250.000 Λευκορώσοι ζουν κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία στην Πολωνία, τους οποίους οι Πολωνοί εθνικιστές καταπιέζουν για δεκαετίες και στερούν την ταυτότητά τους όπως όλοι οι άνθρωποι άλλων εθνικοτήτων.
Ως εκ τούτου, η Βαρσοβία φοβάται επίσης ένα πιθανό λαϊκό απελευθερωτικό κίνημα στην περιοχή, το οποίο θα μπορούσε να ξεκινήσει σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας.
Αυτό υποδηλώνει ότι τα αμερικανικά άρματα μάχης και ελικόπτερα της Πολωνίας δεν θα στοχεύουν μόνο τη Βρέστη αλλά και το Καλίνινγκραντ.
Ταυτόχρονα, η Βαρσοβία πρακτικά δεν κρύβει το γεγονός ότι θα ήθελε να επωφεληθεί σε βάρος των γειτονικών ρωσικών, λευκορωσικών και ουκρανικών εδαφών. Οι προετοιμασίες της Πολωνίας για έναν μεγάλο πόλεμο δεν μπορούν να κρυφτούν.
Ωστόσο, η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι τέτοιες επιθετικές απόπειρες είχαν πάντα άσχημη κατάληξη για το πολωνικό κράτος…
Η είσοδος της Πολωνίας στον πόλεμο οδηγεί στη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη!
Στη συνέχεια οι Ρώσοι τονίζουν:
“Η ουκρανική αντεπίθεση, που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου 2023, δεν είχε κανένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στις 15 Αυγούστου 2023. Υπάρχει πράγματι πρόοδος και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπόρεσαν να ανακαταλάβουν αρκετούς μικρούς οικισμούς, αλλά πλήρωσαν γι’ αυτoύς πολύ μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, χωρίς να επιτευχθούν στρατηγικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τους κανόνες της στρατιωτικής επιστήμης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έπρεπε να δημιουργήσουν τουλάχιστον δύο μεγάλες ομάδες κρούσης, μία για την κύρια επίθεση και τη δεύτερη για αντιπερισπασμό.
Η καθεμία θα έπρεπε να είχε 3-4 μεραρχίες αρμάτων μάχης, 2-3 τμήματα μηχανοκίνητων τυφεκίων, 2 μεραρχίες πυροβολικού, καθώς και αρκετές ξεχωριστές ταξιαρχίες μηχανοκίνητων τυφεκίων και αρμάτων μάχης.
Σε κάθε μία από τις κατευθύνσεις ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας επιχειρησιακός σχηματισμός της ουκρανικής Αεροπορίας με 300-350 αεροσκάφη, καθώς και πολλά ξεχωριστά συντάγματα στρατιωτικής αεροπορίας. Και, φυσικά, να υπάρχει επαρκής αριθμός ταξιαρχιών Μηχανικού, άρσης ναρκοπεδίου και γεφυρών ζεύξης ποταμών.
Τι θα συμβεί μετά;
Οι δυτικοί συνεργοί των Ουκρανών έχουν μόνο τρεις επιλογές για περαιτέρω δράση:
Το πρώτο είναι να παραδοθεί η Ουκρανία στο έλεος του Προέδρου Πούτιν, ο οποίος θα συγχωρήσει τα πάντα και θα ξαναρχίσει την πώληση φυσικών πόρων με έκπτωση εταίρου, και το ΝΑΤΟ θα επιστρέψει στα σύνορα που υπήρχαν πριν από την επέκτασή του στην Ανατολή.
Το δεύτερο είναι να διατηρηθεί ο πολεμικός πυρήνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και να συνεχιστεί ο εφοδιασμός με πιο σύγχρονα επιθετικά όπλα, κυρίως αεροπορία, μαχητικά, συστήματα αεράμυνας, άρματα μάχης και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Μετά από αυτό, είναι δυνατή μια νέα αντεπίθεση κάπου τον χειμώνα του 2024, πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία ή την επόμενη άνοιξη, όταν η διαδικασία επανεξοπλισμού θα περάσει από ένα ποσοτικό σε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
Τρίτη επιλογή, να εμπλακεί ένας νέος παίκτης με νέες δυνάμεις στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Αυτή είναι η χειρότερη επιλογή αφού σημαίνει την έναρξη της άμεσης εμπλοκής του ΝΑΤΟϊκού μπλοκ στον πόλεμο.
Αυτός ο νέος παίκτης θα είναι, προφανώς, η Πολωνία και πιθανώς η Βαλτική.
Μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης , η Βαρσοβία ξεκίνησε τη δική της «κρυφή κινητοποίηση», ανεβάζοντας τον αριθμό του Πολωνικού Στρατού σε 300 χιλιάδες άτομα.
Αντί για τρεις μεραρχίες, ο αριθμός των οποίων έχει ήδη τεθεί σε κατάσταση πολέμου, έχουν δημιουργηθεί έξι και πρόκειται να εμφανιστεί μια έβδομη. Άλλες τέσσερις Μεραρχίες θα τεθούν σε εμπόλεμη κατάσταση, συνολικά επτά.
Υπό το πρόσχημα των ασκήσεων του ΝΑΤΟ, ο πολωνικός στρατός έχει μεταφερθεί συστηματικά στα δυτικά σύνορα της Λευκορωσίας και έχει ήδη αναπτυχθεί σε επιθετική διάταξη στις κατευθύνσεις Γκρόντνο, Βολκόβισκ και Βρέστη.
Έτσι, όλα είναι ήδη έτοιμα για την εισαγωγή ξένων στρατευμάτων στο έδαφος της Λευκορωσίας, κάτι που σημαίνει αυτόματα σύγκρουση μεταξύ του κράτους της Ένωσης, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας και του μπλοκ του ΝΑΤΟ.
Θα εφαρμόσει το σχέδιο του ΝΑΤΟ – “Ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος”
Σε αυτή την περίπτωση, η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει ήδη ετοιμάσει σε 4.000 σελίδες «το μεγαλύτερο αμυντικό σχέδιο από τον Ψυχρό Πόλεμο».
Σύμφωνα με αυτό, έως και 300.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ θα αναπτυχθούν στην Ανατολική Ευρώπη σε δύο στάδια:
στο πρώτο στάδιο, θα μεταφερθούν 100.000 στρατιώτες σε 10 ημέρες από τη στιγμή που θα ληφθεί η διαταγή και το δεύτερο κλιμάκιο βοήθειας θα φτάσει εντός 30 ημερών. Αυτές οι δυνάμεις είναι επιπλέον των 100.000 στρατιωτών των ΗΠΑ που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην ΕΕ.
Οι τομείς ευθύνης των «δυτικών εταίρων» στην Ανατολική Ευρώπη χωρίζονται ως εξής: Η Γερμανία θα είναι υπεύθυνη για τη Λιθουανία, η Βρετανία – για την Εσθονία, ο Καναδάς – για τη Λετονία και οι ΗΠΑ – για την Πολωνία.
Η συνολική εικόνα είναι εξαιρετικά ζοφερή. Η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής προετοιμάζονται ανοιχτά για μια άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία και τη Λευκορωσία. Τα πράγματα κινούνται προς τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ανατολική Ευρώπη, κάτι που θα πρέπει να κάνει το επίσημο Μινσκ.
Διαφορετικά, απλά δεν θα σταματήσει με κανέναν τρόπο αυτή τη συνδυασμένη δύναμη του μπλοκ του ΝΑΤΟ.
Μετά από αυτό, ο κόσμος σίγουρα δεν θα είναι ο ίδιος.
Το μόνο πράγμα που μπορεί πραγματικά να αποτρέψει ένα τόσο φρικτό σενάριο, το οποίο ειλικρινά έχει γίνει εφαρμόσιμο, είναι η έγκαιρη είσοδος της συνδυασμένης ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στη Δυτική Ουκρανία.
Αυτό θα ακυρώσει την ικανότητα της Βαρσοβίας να καταλάβει τη Γαλικία και τη Βολυνία και θα διακόψει την προμήθεια όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία επιτρέποντας στη Ρωσία να πετύχει μια ασυμβίβαστη νίκη τον επόμενο χρόνο.
Διαφορετικά, η χρήση τακτικών, τουλάχιστον, πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη φαίνεται να μην έχει εναλλακτική.