Για να σφίξουν οι πισινοί.
Κοιτάτε
Εγώ είμαι πολύ δύσπιστος με όλα αυτά που διαβάζουμε ότι συμβαίνουν.
Διαβάζουμε π.χ πως διασωληνώνουν ασθενείς χωρίς να υπάρχει τέτοια ανάγκη, ή ότι προχωράνε σε τέτοιες ενέργειες οι γιατροί χωρίς να ρωτάνε κανένα, ή …
Μα είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα? (χμμμ …ρητορικό το ερώτημα)
Όχι όχι. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στους γιατρούς μας. Βεβαίως υπάρχουν και εκείνοι που… αυθαιρετούν ή κάνουν του κεφαλιού τους ή δεν λογαριάζουν κανένα ή …
Στην πλειοψηφία τους όμως οι γιατροί μας είναι …διαμάντια. Και επειδή είναι διαμάντια πρέπει να τους προφυλάξουμε από τους “συκοφάντες” που έχουν ξεσαλώσει.
Πρέπει να λύσουμε τα χέρια των γιατρών μας, έτσι να μη μπορεί να πει κανείς κουβέντα γι αυτούς.
Είναι εύκολο θα ρωτήσει κανείς?
Απάντηση. Είναι πανεύκολο, διότι το θέμα εκτός από ιατρικό είναι και διοικητικό.
Για να γνωρίζετε λοιπόν, κάθε υπηρεσία -συμπεριλαμβανομένων και των νοσοκομείων- διαθέτει γραμματεία, η οποία έχει καθήκον μεταξύ των άλλων να λαμβάνει τα έγγραφα που της έρχονται, να τα καταχωρεί στο πρωτόκολλο ως εισερχόμένα και κατόπιν να ενημερώνει διεύθυνση και υπαλλήλους και στην προκυμμένη περίπτωση την
διοίκηση/διεύθυνση και τους γιατρούς.
Βάσει νόμου η κάθε υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να δέχεται και τις αιτήσεις των πολιτών, τις οποίες αιτήσεις τις καταχωρεί στο πρωτόκολλο όπως είπαμε.
Εμείς δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε, παρά να συμπληρώσουμε μία υπεύθυνη δήλωση που μαζί με μία αίτηση θα ζητάμε να ενημερωθεί η διοίκηση/διεύθυνση και το προσωπικό.
(Για παράδειγμα του τι μπορεί να αναφέρεται στην δήλωση, δείτε τις φωτό),
Και τότε θα σφίξουν οι πισινοί των αυθαιρετούντων -του τύπου “εγώ την δουλειά μου κάνω”- “γιατρών” , ανεξάρτητα τις όποιες -παράνομες- εντολές έχουν, απ΄όπου και αν τις έχουν.
ΥΣ. Αυτά σας τα γράφω από την εμπειρία χρόνων έχοντας γνώση της διοίκησης από μέσα, διότι όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε ο πανεπιστημιακός δάσκαλος είναι υποχρεωμένος, εκτός του διδακτικού του έργου να ασκεί και διοίκηση συμμετέχοντας στα διοικητικά όργανα του φορέα που υπηρετεί.