«Το Παρίσι αντιμετωπίζει την Ρώμη» σαν αποικί

Ιταλο-γαλλική σύρραξη μετά την «θρασεία», όπως σημειώνουν πολιτικοί παρατηρητές στην Ρώμη, απόπειρα επέμβασης της Γαλλίας, στα εσωτερικά της Ιταλίας και του ρόλου του «παρατηρητή» της Ρώμης στον οποίο αυτοχρίστηκε η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λόρανς Μπουν.

Με το ζήτημα της εξόδου της Ιταλίας από την ΕΕ να παίρνει νέα ώθηση.

Η Γαλλίδα υπουργός σε συνέντευξη της στη La Republica προφανώς θεωρώντας ότι η Ιταλία είναι κάτι σαν τις γαλλικές αποικίες του 19ου αιώνα είπε ότι: «Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ρώμη, αλλά θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τον σεβασμό των αξιών και των κανόνων του κράτους δικαίου», αναφερόμενη στην εκλογή του κυβερνητικού δεξιού μπλοκ (Αδέλφια της Ιταλίας, Λέγκα του Βορρά και Forca Italia.

Η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας η Τζώρτζια Μελόνι απάντησε, μέσω Facebook: «Θέλω να ελπίζω, όπως συμβαίνει συχνά, ο Tύπος της Aριστεράς να παρερμήνευσε τις πραγματικές δηλώσεις που έγιναν από μέλη ξένων κυβερνήσεων και έχω εμπιστοσύνη στο ότι η γαλλική κυβέρνηση θα διαψεύσει άμεσα τα λόγια αυτά, που αποτελούν μια απαράδεκτη απειλή ανάμειξης στις υποθέσεις μιας κυρίαρχης χώρας, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εποχή των κυβερνήσεων υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίες ζητούσαν προστασία από το εξωτερικό, τελείωσε. Θεωρώ ότι είναι σαφές σε όλους, στην Ιταλία και στην Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται ότι πριν μια εβδομάδα, και η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν δήλωσε ότι «η χώρα της θα παρακολουθήσει προσεκτικά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και του δικαιώματος στην άμβλωση, μετά την νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στις ιταλικές γενικές εκλογές».

Προφανώς νομίζουν ότι η Ιταλία είναι αποικία των Βρυξελλών, αλλά μάλλον θα διαψευστούν οικτρά: Η ιταλική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί σε λίγες ημέρες είναι αποφασισμένη ακόμα και να θέσει το θέμα της εξόδου της Ιταλίας από την ευρωζώνη και από την ίδια την ΕΕ στον ιταλικό λαό, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Ρώμη, αν συνεχιστεί η πολιτική του Βερολίνου που θέλει τις χώρες-μέλη της ΕΕ να υπόκεινται τα βάρη της ενεργειακής καταστροφής, αλλά το ίδιο να χαράσσει αυτόνομη ενεργειακή πολιτική.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 45% των Ιταλών επιθυμούν την αποχώρηση της Ιταλίας από την ΕΕ και μόνο το 33% θέλουν να παραμείνει εντός της.

Οι εξελίξεις θα είναι πραγματικά ραγδαίες τα επόμενα τρία χρόνια…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »