Η Ρωσία αλλάζει την πυρηνική πολιτική για να επιτρέψει το «προληπτικό» πρώτο χτύπημα στις αμερικανικές βάσεις
Αυτό θέλει η κυρίαρχη ελίτ. Ο Covid-19 δεν κατάφερε να μειώσει τον πληθυσμό τόσο γρήγορα όσο ήλπιζαν. Έτσι τώρα επέλεξαν την επόμενη εναλλακτική λύση στη μείωση του πληθυσμού – πόλεμο με τη Ρωσία, μαζί με τους πιθανούς συμμάχους της Ιράν και Κίνα – ενάντια στη Δύση.
Hall Turner:
Η Ρωσία αλλάζει το δόγμα για τα πυρηνικά όπλα ως αποτέλεσμα των «επιθετικών» ενεργειών των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, του ΝΑΤΟ κ.λπ. Η νέα πολιτική που αναπτύσσεται τώρα θα αναγνωρίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως «Συνεμπόλεμο» (συν- μαχητής) στον πόλεμο στην Ουκρανία!
Χθες προέκυψε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να επιτεθεί στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky προτρέπει τη Δύση να παράσχει μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, προειδοποιώντας ότι χωρίς αυτά ο πόλεμος θα μπορούσε να «αδρανοποιηθεί».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ απάντησε στο αίτημά του παραδεχόμενος ότι «τίποτα δεν είναι εκτός τραπεζιού» όταν πρόκειται για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας από το Ηνωμένο Βασίλειο για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ρωσικής εισβολής.
Λέγεται ότι έχουν γίνει συζητήσεις για την πιθανή προμήθεια πυραύλων Harpoon για καταπολέμηση των πλοίων– οι οποίοι έχουν βεληνεκές 150 μιλίων και κοστίζουν περίπου 1,2 εκατομμύρια λίρες.
Οι πύραυλοι κρουζ επιφανείας-αέρος Storm Shadow, με βεληνεκές περίπου 400 km και κόστος 2,2 εκατομμυρίων λιρών, βρίσκονται επίσης στο τραπέζι των συνομιλιών, αναφέρει η εφημερίδα The Times του Λονδίνου.
Πηγές άμυνας είπαν στην εφημερίδα ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους για να επιτεθεί στην Κριμαία, τη χερσόνησο που αποσχίστηκε από την Ουκρανία το 2014 αφού η Δύση ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας και εγκατέστησε ένα καθεστώς μαριονέτα που ήταν «φιλοδυτικό».
Σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για το πόσους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς θα μπορούσε να προμηθεύσει το Ηνωμένο Βασίλειο – παρά τους φόβους ότι τα διασυνοριακά πλήγματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Αποκαλύφθηκε στη ρωσική εθνική τηλεόραση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Ρωσία κινείται προς μια πολιτική «προληπτικών» τακτικών πυρηνικών επιθέσεων, παρόμοια με αυτή που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Επιπλέον, εάν η Ουκρανία στοχεύσει την Κριμαία και την καρδιά της Ρωσίας, η Ρωσία θα απαντήσει σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί τώρα.
Αυτά τα σχέδια προβλέπουν αντεπιθέσεις εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την ηπειρωτική χώρα των Ηνωμένων Πολιτειών με υπερηχητικούς πυραύλους.
Αυτή η απειλή αντεπιθέσεων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ γίνεται δημόσια και ξεκάθαρη, ώστε κανείς να μην αμφιβάλλει τι να περιμένει από το Κρεμλίνο.
Εδώ φτάσαμε. Οι Ρώσοι απογυμνώνουν τη μυθοπλασία του πολέμου με πληρεξούσιο και αποκαλύπτουν την ομοπολεμική κατάσταση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ, προετοιμάζοντας έναν κινητικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ.
Το ουκρανικό νομοθετικό σώμα, το Verkhovna Rada, ετοιμάζει νομοθεσία που θα επιτρέψει στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να εισέλθουν στην Ουκρανία!
Πηγές στη Ρωσία λένε ότι εάν η Ουκρανία εγκρίνει νομοθεσία για την πρόσκληση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη χώρα, αυτά τα στρατεύματα θα δεχτούν αμέσως επίθεση και θα σκοτωθούν από τις ρωσικές δυνάμεις.
Πηγές στις ΗΠΑ μου απάντησαν: «Αυτό αναζητάμε – γιατί τότε θα γίνει η πραγματική σύγκρουση».