Ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη προσγειώνονται συνεχώς στο ιρανικά αεροδρόμια – Ο ίδιος ο Σ.Σοϊγκού έφτασε στην ιρανική πρωτεύουσα

Η Ρωσία αυτή την φορά δείχνει αποφασισμένη να στηρίξει την κυβέρνηση της Τεχεράνης απέναντι στο Ισραήλ. Σήμερα ο Σεργκέι Σόιγκου, γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην υπουργός Άμυνας, έφτασε στην Τεχεράνη ως εκπρόσωπος του Β.Πούτιν, για συνομιλίες με την ιρανική κυβέρνηση, αλλά δεν έφτασε μόνος του: Συνοδευόταν από ένα ακόμα μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 έμφορτο με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Ένα από τα πολλά ρωσικά μεταφορικά αεροσκάφη που έχουν προσγειωθεί στα ιρανικά αεροδρόμια τις τελευταίες ημέρες μεταφέροντας ηλεκτρονικά συστήματα, αλλά και βλήματα για τα πυραυλικά συστήματα S-300PMU2 με τα οποία έχουν εφοδιαστεί οι Ιρανοί.

Η Ρωσία δεν θέλει να χάσει και πάλι η Τεχεράνη απέναντι στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Θα μπορούσε να ανατραπεί η κυβέρνηση και να χαθεί ένας πιστός σύμμαχος που εκτός των άλλων έχει τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και την από κοινού διαχείριση του κολοσσιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου North Field ή South Pars, μαζί με το Κατάρ, κάτι που επιτρέπει στην Ρωσία να ελέγχει πολύ περισσότερα από όσα φαίνονται. 

Μην ξεχνάμε ότι ο πόλεμος στην Συρία που ξεκίνησε το 2011 ήταν αποτέλεσμα της πρόθεσης του Κατάρ να στείλει το φυσικό του αέριο στην Ευρώπη μέσα από την Συρία που θα είχε την τύχη της Λιβύης!

Εν πάση περιπτώσει, η Ρωσία βλέπει ότι η Τεχεράνη έχει υποστεί διαδοχικά πλήγματα ειδικά στο γόητρό της στο εσωτερικό της χώρας, χωρίς να μπορεί να ανταποδώσει. Και ανησυχεί για ανατροπή της από «σκληροπυρηνικούς» αξιωματούχους.

Η παρουσία του Σ.Σόιγκου, μόνο τυχαία δεν είναι: Τα ρωσικά συστήματα συνοδεύονται και από ρωσικό προσωπικό. Είναι πολύ προηγμένα και πολύ περίπλοκα για να μπορούν να τα χειριστούν οι Ιρανοί χωρίς να έχει προηγηθεί πολύμηνη εκπαίδευση.

Ο Σεργκέι Σόιγκου, ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, συναντήθηκε με τον αντιναύαρχο Αλί Ακμπάρ Αχμαντιάν, ανώτερο διοικητή του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) που υπηρετεί ως γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για συντονισμό των ενεργειών τους

Ο Σόιγκου, ο οποίος ήταν υπουργός Άμυνας της Ρωσίας θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου,

Το τι θα συμβεί, θα το δούμε στο πεδίο της μάχης και ίσως αυτό να ξεκινήσει σε λίγες ώρες…

Αναμφίβολα θα είναι μία κρίσιμη μάχη για την ισλαμική κυβέρνηση της χώρας και σταθερή σύμμαχος της Μόσχας αφού βρίσκεται κυριολεκτικά «με την πλάτη στον τοίχο» ειδικά στο εσωτερικό μετά την δολοφονία από το Τελ Αβίβ του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, μέσα σε φρουρούμενο συγκρότημα κατοικιών στην βόρεια Τεχεράνη.

Τόσο το επιτελείο των Φρουρών της Επανάστασης, όσο και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε αναβρασμό και ζητούν «εδώ και τώρα», «ουσιαστική απάντηση στο Ισραήλ», καθώς είναι πλέον μεγάλη η σειρά των ηγετών που έχουν χάσει ξεκινώντας από στις 3 Ιανουαρίου 2020 από τον Κασέμ Σολεϊμανί στην Βαγδάτη από αμερικανικό drone.

O συγκεκριμένος Ιρανός στρατιωτικός ηγέτης, υποστράτηγος και διοικητής των ειδικών δυνάμεων αλ-Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, ήταν και ο άγνωστος νικητής του συριακού πολέμου όταν κατάφερε να αντιστρέψει από το 2012 και μετά την επαπειλούμενη ήττα του μπααθικού καθεστώτος και την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »