«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να εκπροσωπείται από ένα άτομο που στρεφόταν κατά της ΝΔ και της Ελλάδας» λένε χαρακτηριστικά διάφοροι βουλευτές της ΝΔ
Νέα αναταραχή στο Μαξίμου μετά και την αποκάλυψη για τα όσα είχε γράψει στο παρελθόν η νυν κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
Έντονη κινητικότητα υπήρχε χθες στο Μαξίμου, υπήρχαν δύο μεγάλες εξελίξεις που ανάγκασαν τα κυβερνητικά στελέχη να είναι σε εγρήγορση ώστε να τις αντιμετωπίσει. Για την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα τα αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας.
Από εκεί και πέρα υπήρχε έντονη κινητικότητα και πολλά τηλεφωνήματα για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα παλαιότερα tweet της κυβερνητική εκπροσώπου, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία στρεφόταν κατά των Ελλήνων, αλλά και του ιδίου του κόμματος, αφού λοιδορούσε αρκετούς νυν υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του pronews.gr αρκετοί ήταν οι βουλευτές του κόμματος που στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους λένε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να εκπροσωπείται από μία εκπρόσωπο που στο παρελθόν στρεφόταν δημοσίως εναντίον της ΝΔ, στελεχών της, των Ελλήνων, αλλά και της θρησκείας.
Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, εξέφρασε την άποψή του δημόσια σε αντίθεση με άλλους βουλευτές που περιορίστηκαν πίσω από κλειστές πόρτες και διαδρόμους.
Με ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε την έκπληξή του που η Αριστοτελία Πελώνη δεν έχει ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη. Όπως έγραψε:
«Διαβάζοντας δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου σε σχέση με τον σάλο που προκάλεσαν παλαιότερες απόψεις της (χλευασμός σε πατρίδα, Ορθοδοξία, παράταξη, πρώην πρωθυπουργούς, κλπ) και μάλιστα με σχολιασμό πολλές φορές χυδαίο, εκπλήσσομαι που δεν έχει ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη.»
Η επιλογή της λέξης «τουλάχιστον», μαρτυρά πως ο βουλευτής της ΝΔ θα ήθελε κάποια κίνηση μετανοίας δραστική. Ίσως και την παραίτησή της; Ο κ. Κατσανιώτης γνωρίζει.
Αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως από Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι έχουν δει τους τελευταίους μήνες την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ακολουθεί γραμμή «εκσυγχρονισμένου ΠΑΣΟΚ» στα εθνικά θέματα έχουν θέσει ευθέως θέμα παραίτησης της Α.Πελώνη.
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η Πελώνη αντικατέστησε τον Χρήστο Ταραντίλη, ο οποίος ήταν ένας από τους λίγους «παραδοσιακούς δεξιούς» στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίον χειρίστηκε την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.
Επίσης να τονίσουμε πως η κα. Πελώνη δεν είναι μία βουλευτής του κυβερνών κόμματος, ή ένας τεχνοκράτης, ώστε να δικαιολογηθούν τα όσα είχε γράψει στο παρελθόν με τ’ ότι ανήκουν στο παρελθόν και τα είχε γράψει τότε ως δημοσιογράφος (όπως είπε η ίδια), αλλά πρόκειται ουσιαστικά για την εικόνα της κυβέρνησης και οι απόψεις που εκφέρει δημόσια είναι ουσιαστικά οι απόψεις και της ίδιας της κυβέρνησης.
Οι ευθύνες Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε τις απόψεις της κυρίας Πελώνη, όταν της ζήτησε να εγκαταλείψει την δημοσιογραφία και να ενταχθεί στο επικοινωνιακό του επιτελείο. Άλλωστε είναι προσωπική του επιλογή. Η συνολικότερη πολιτική στάση της κυρίας Πελώνη ήταν στο ευρύτερο εκσυγχρονιστικό μπλοκ και πολιτικά δεν είχε σχέση με τη ΝΔ, τουλάχιστον πριν την ηγεσία Μητσοτάκη. Για τους περισσότερους νεοδημοκράτες το ζήτημα αγγίζει τον πρωθυπουργό καθώς δείχνει τις πολιτικές συγγένειες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συγκεκριμένο χώρο, από τον οποίο άλλωστε έχει κάνει κι άλλες μεταγραφές.
Το ερώτημα πλέον είναι προς τον πρωθυπουργό, εάν θα διατηρήσει την κυρία Πελώνη στην θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου ή θα προχωρήσει στην τοποθέτηση άλλου εκπροσώπου όπως θεωρούν επιβεβλημένο αρκετοί στο εσωτερικό της ΝΔ.