Για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια μίλησε ο γιατρός Αντώνης Παπαδόπουλος στον FOCUS FM 103.6 και τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.
Η συζήτηση ξεκίνησε με ένα σχόλιο του γιατρού γιατην άποψη που “βγαίνει” από χείλη συναδέλφων του ότι «τα επικαιροποιημένα εμβόλια καλύπτουν τις μεταλλάξεις, τις τελευταίες παραλλαγές του κορωνοϊού», ενώ από άλλες έρευνες το εν λόγω συμπέρασμα καταρρίπτεται:
«Αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, κυρίως από την αρχή των εμβολίων. Δηλαδή, τα ίδια λέγανε και για το παλιό εμβόλιο, αυτό που κάνανε μέχρι τώρα. Γεγονός είναι ότι αυτό το νέο εμβόλιο θα πρέπει σε λίγους μήνες να ξανά επικαιροποιηθεί. Ουσιαστικά, μιλάμε για μια ανοσία η οποία εάν υπάρχει, υπάρχει για λίγο χρονικό διάστημα. Δε μπορούμε να πετύχουμε μόνιμη ανοσία με τον εμβολιασμό. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Ο ιός συνεχώς μεταλλάσσεται. Δε μπορεί να επιτευχθεί τείχος ανοσίας σε έναν συνεχώς μεταλλασσόμενο ιό. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
«Αν θυμάστε, με την παραλλαγή Δέλτα, είχαμε μια κορύφωση των θανάτων και ταυτόχρονα όμως υπήρχε μια κορύφωση των εμβολιασμών. Η κορύφωση των εμβολιασμών δε ταυτίστηκε με τη μείωση ούτε των θανάτων. Ίσα-ίσα, αυξήθηκαν και οι θάνατοι και τα σοβαρά περιστατικά. Η πρώτη μείωση των βαρέων περιστατικών και των θανάτων έγινε όταν υπήρξε η μετάλλαξη Όμικρον, η οποία ήταν πιο μεταδοτική αλλά πολύ πιο ασθενέστερη. Η μεταδοτικότητα της Όμικρον οδήγησε σε φυσική ανοσία σε μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Αυτή είναι μια βασική αιτία που η πανδημία βρίσκεται σε μια κατάσταση ύφεσης», πρόσθεσε.
«Ήδη, παραδέχονται οι διεθνείς αρχές και ο ΠΟΥ ότι οι παραλλαγές Όμικρον και Κράκεν ουσιαστικά παρακάμπτουν την ανοσία των εμβολίων. Και γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, ήρθε και το επικαιροποιημένο εμβόλιο το οποίο περιέχει πληροφορίες από τον προγονικό κορωνοϊό, αλλά και από τις παραλλαγές, οι οποίες σε λίγο καιρό θα αλλάξουν. Και ούτω καθεξής. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια τεράστια κερδοφορία για κάποιες εταιρείς, οι οποίες παράγουν συνεχώς επικαιροποιημένα εμβόλια και το αντιϊκό φάρμακο, που χρησιμοποιείται για τον κορωνοϊό. Ένα φάρμακο πανάκριβο φυσικά και για το οποίο οι παρενέργειες ακόμα διερευνώνται», σημείωσε.
Κληθείς να σχολιάσει τη διαφωνία του Θεόδωρου Λύτρα με τη Μίνα Γκάγκα για το κομμάτι των μασκών, με τον πρώτο να αντιτίθεται στη δήλωση της δεύτερης ότι η “μάσκα έβλαψε τα παιδιά”, είπε: «Δε σώζεσαι με κανένα φάρμακο. Αυτό που μας σώζει είναι η υγιής κατάσταση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Τα φάρμακα υποβοηθούν τον οργανισμό μας να αντιμετωπίσει την ίωση. Η ινβερμεκτίνη έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της, έχει δοκιμαστεί σα φάρμακο. Δεν υπάρχει φάρμακο να σώσει 100% τον άνθρωπο. Πάντως, ο ίδιος ο Φάουτσι το αναφέρι ως ένα φάρμακο που βοηθάει στην αντιμετώπιση της νόσου. Δε θα μπω ση διαδικασία να σχολιάσω τέτοιες παρομοιώσεις».
Για το θέμα των μασκών και τη χρησιμότητά τους ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε:
«Τελικώς είδαμε τα απαοτελέσματα της μάσκας στα δύο τελευταία χρόνια, στα οποία ουσιαστικά τι έγινε (;) Αποστειρωθήκαμε πλήρως, όχι μόνο από τον κορωνοϊό, αλλά και από όλες τις υπόλοιπες ιώσεις. Αυτό οδήγησε στην έξαρση των ιώσεων, με βαρύτερα μάλιστα συμπτώματα απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια(…) Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους ιούς. Η πορεία της ανθρωπότητας και των ιών είναι παράλληλες(…) Ειδικά στα παιδιά, η… μασκοφορία στα παιδιά επιβλήθηκε περισσότερο όχι για τη βαρύτητα της νόσησης, αλλά για να μη μεταδίδουν τον ιό στους ηλικιωμένους. Βέβαια, υπήρξαν και έρευνες που δείχνουν ότι είναι χαμηλοί μεταδότες της νόσησης…».
«Ο κύριος Πλεύρης έχει δείξει ότι έχει πάρει προσωπικά το θέμα. Έχει μια εκδικητική τάση αναφορικά με τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι αντιστάθηκαν σε αυτό το αφήγημα. Αλλά από εκεί και πέρα, οι υγειονομικές επιτροπές, οι επιστήμονες, οι συνάδεδλφοί μου, που εγώ πιστεύω ότι είναι γνώστες του θέματος και ξέρουνε ότι η μεταδοτικότητα δε διαφέρει είτε είσαι εμβολιασμένος είτε όχι αποδεδεδιμένα, για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά; “Σας τιμωρούμε” είναι η λογική τους, πραγματικά λυπηρό», υπογράμμμισε ο κ. Παπαδόπουλος για την υποχρεωτικότητα των ανεμβολίαστων υγειονομικών να κάνουν εβομαδιαίως ένα rapid τεστ, που οι ίδιοι πληρώνουν».
Τέλος, για τους αιφνιδίους θανάτους, επισήμανε: «Έχω εδώ την πιο αξιόπιστη έρευνα που έχει γίνει για τους αιφνιδίους θανάτους στο Ισραήλ. Οι συγγραφείς ήταν δύο εξέχοντες επιστήμονες από το ΜΙΤ, το εγκυρότερο τεχνολογικό ινστιτούτο και ο γενικός υπέυθυνος των επειγόντων περιστατικών του συστήματος υγείας του Ισραήλ. Συσσωρεύτηκαν περιστατικά της τριετίας 2019-2021, όλα τα περιστατικά αιφνιδίου θανάτου και καρδιακών ανακοπών και συσχετίστηκαν με την νόσηση από κόβιντ και το εμβόλιο. Το αποτέλεσμα, και προσπαθώ να είμαι ακριβής. Αύξηση κατά 25% των περιστατικών αιφνιδίου θανάτου από Ιανουάριο έως Μάϊο σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, το οποίο συσχετίστηκε με σημαντικά στατιστικά με τα ποσοστά εμβολιασμού που χορηγήθηκαν την ίδια περίοδο. Ενώ δεν υπήρξε ίδια συσχέτιση με τη νόσηση από τον ιό (σ.σ. των περιστατικών θανάτων)».