Οι παγκόσμιες ελίτ εγκατέλειψαν το Νταβός την περασμένη εβδομάδα, αφού συζήτησαν λύσεις στις βαθιές κρίσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Έφυγαν όπως ήρθαν, αγνοώντας ότι οι κρίσεις είναι εξ ολοκλήρου δικό τους επίτευγμα.
Πάρτε την ενέργεια, όπου οι ελλείψεις έχουν οδηγήσει στις υψηλότερες τιμές βενζίνης στις Η.Π.Α. στην κρίση του Ηνωμένου Βασιλείου και την έλλειψη καυσίμων που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους. Αν δεν ήταν το φάσμα της κλιματικής αλλαγής –για δεκαετίες μια από τις κεντρικές «ανησυχίες» των παγκοσμιοποιοδόμων– η ενεργειακή κατάσταση του κόσμου θα ήταν ριζικά διαφορετική.
Η άμμος πίσσας του Καναδά δεν θα είχε δαιμονοποιηθεί και η χώρα θα είχε κατασκευάσει τον αγωγό Keystone XL και άλλους αγωγούς για τη μεταφορά όλο και μεγαλύτερων ποσοτήτων ενέργειας σε ολόκληρη την ήπειρο και πέρα από αυτήν.
Οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ακτές του Ατλαντικού και του Ειρηνικού της Ασίας, της Αμερικής και της Ευρώπης θα είχαν κατασκευαστεί για να μεταφέρουν και να λαμβάνουν άφθονο φυσικό αέριο.
Οι πολιτικές “Net Zero” δεν θα πλήγωναν τη χρηματοδότηση νέων εγκαταστάσεων ορυκτών καυσίμων. Οι φόροι άνθρακα δεν θα έκαναν την ενέργεια ακόμα πιο ακριβή.
Με τον ίδιο τρόπο που οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν γρήγορα ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο μόλις η κυβέρνηση Τραμπ μείωσε την καταστροφική ρύθμιση που σχετίζεται με το κλίμα, η Ευρώπη θα είχε κατακλυστεί από ενέργεια εάν είχαν αρθεί οι απαγορεύσεις για τη ρωγμή και την υπεράκτια ανάπτυξη ορυκτών καυσίμων για να επιτραπεί η ανάπτυξη των τεράστιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αντί για την έλλειψη των καυσίμων, η Ευρώπη θα διέθετε υπεραρκετά.
Οι παγκοσμιοποιοδόμοι που προωθούν τις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή μας λένε ότι δεν υπάρχει επιλογή για να σωθεί ο πλανήτης από την καταστροφή πολλές δεκαετίες, αν όχι αιώνες από τώρα. Αυτό που δεν μας λένε είναι ότι οι προφητείες τους για την καταστροφή βασίζονται σε μοντέλα κλίματος υπολογιστών, τα οποία έχουν αποδειχθεί ψευδή μέχρι σήμερα.Κανένας ισχυρισμός τους –είτε ότι τα παγόβουνα θα λιώσουν, είτε ότι ο πληθυσμός των άρκτων θα μειωθεί- δεν επαληθεύθηκε.
. Οι λογικοί άνθρωποι μπορούν να αμφισβητήσουν αν οι προφητείες της καταστροφής θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον. Οι λογικοί άνθρωποι δεν μπορούν να αμφισβητήσουν ότι οι προηγούμενες αποφάσεις των παγκοσμιολάγνων να παρακάμψουν την ελεύθερη αγορά δημιούργησαν τη σημερινή ενεργειακή κρίση.
Παρά τις πολιτικές τους για την κλιματική αλλαγή, το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα –που σήμερα ανέρχεται σε 400 μέρη ανά εκατομμύριο– έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Αυτό ήταν ένα όφελος για τον πλανήτη επειδή το CO2 – επίσης γνωστό ως λίπασμα της φύσης – έχει παραγάγει εξαιρετικές εσοδείες. Η Αυστραλία αναφέρει ότι καταγράφουν καλλιέργειες σιταριού, κριθαριού και canola και σχεδόν ρεκόρ καλλιέργειας σοργγίου. Η Ινδία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού στον κόσμο, αναμένει εξαγωγές ρεκόρ αυτό το έτος. Η Βραζιλία περιμένει καλαμπόκι ρεκόρ. Η Ρωσία, με άλλη μια συγκομιδή ρεκόρ, θα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο.
Ωστόσο, η πείνα αυξάνεται. Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας «παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης» στην οποία «44 εκατομμύρια άνθρωποι σε 38 χώρες βρίσκονται σε επίπεδα έκτακτης ανάγκης λιμού. Εδώ, η ευθύνη ανήκει σε παγκοσμικές πολιτικές που καθιστούν τα τρόφιμα απρόσιτα.
Κυρίαρχος παράγοντας της πείνας είναι οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκαλούνται από την απόφαση των παγκοσμιολάγνων να εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές αντιδράσεις σε πανδημίες υπέρ ενός πειραματικού αποκλεισμού μεγάλου μέρους της παγκόσμιας οικονομίας. Το χάος και το κόστος από αυτή την απόφαση των κυβερνήσεων να εφαρμόσουν τη θεωρία εγκλεισμού covid-19 ανέτρεψαν τα παγκόσμια συστήματα διανομής τροφίμων και εκτόξευσαν το κόστος των τροφίμων. Ο πληθωρισμός που δημιουργήθηκε όταν οι κυβερνήσεις τύπωσαν χρήματα για να στηρίξουν βιομηχανίες και άτομα που παραγκωνίστηκαν κατά τη διάρκεια των εγκλεισμών στη συνέχεια κατέστησε τις τιμές των τροφίμων ακόμα πιο απαγορευτικές.
Την επιδείνωση των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας επέφερε η απόφαση των παγκοσμιοδόμων να διαιωνίσουν τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας παρέχοντας στην Ουκρανία δισεκατομμύρια εξοπλισμούς, μια απόκλιση από τον προηγούμενο κανόνα της πίεσης στους μαχητές να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω διαπραγματεύσεων. Ως αποτέλεσμα, η γεωργική παραγωγή στην Ουκρανία, κάποτε γνωστή ως breadbasket της Ευρώπης, κατέρρευσε, με την παραγωγή σιταριού να μειώνεται κατά 44 τοις εκατό και το καλαμπόκι κατά 39 τοις εκατό.
Οι λογικοί άνθρωποι μπορούν να αμφισβητήσουν εάν οι δυτικές κυβερνήσεις ήταν σοφές να εφαρμόσουν και να χρηματοδοτήσουν τα lockdowns ή να διαιωνίσουν τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, αλλά δεν μπορούν να αμφισβητήσουν ότι οι ενέργειές τους προκάλεσαν την αύξηση του λιμού που βιώνει σήμερα ο κόσμος.
Οι παγκοσμιοποιοδόμοι μπορεί να πιστεύουν ότι ο κόσμος χρειάζεται τη νέα παγκόσμια τάξη. Αλλά επίσης αποτελούν παράδειγμα της ρήσης ότι ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.
Authored by Patricia Adams and Lawrence Solomon via The Epoch Times, Μετάφραση: Μ. Στυλιανού