Οι κυβερνήσεις καλούνται να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια και να σταματήσουν τα δημόσια αεροπορικά ταξίδια, προκειμένου να επιτευχθεί ο παγκόσμιος “κλιματικός στόχος” έως το 2050.
Ο καθηγητής Norman Fenton απέκτησε αντίγραφο της έκθεσης που συντάχθηκε για να συμβουλεύσει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει για να επιτύχει τον στόχο του “καθαρού μηδενός”.
Για να επιτευχθούν οι ήδη καθορισμένοι στόχοι της ατζέντας για το κλίμα, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κλείσουν μικρά αεροδρόμια μέχρι το 2030, ενώ τα υπόλοιπα θα κλείσουν και όλα τα αεροπορικά ταξίδια θα απαγορευτούν μέχρι το 2050.
Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης πρέπει να απαγορευτούν έως το 2030, ενώ όλη η χρήση των αυτοκινητοδρόμων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων, πρέπει να περιοριστεί στο 60% του σημερινού επιπέδου.
Εκτός από τα ταξίδια, η έκθεση στοχεύει επίσης στον εφοδιασμό τροφίμων και καλεί τις κυβερνήσεις να απαγορεύσουν την πώληση βοδινού και αρνίσιου κρέατος.
Πριν από τη συνταξιοδότησή του, ο Δρ Νόρμαν ήταν καθηγητής Διαχείρισης Πληροφοριών Κινδύνου στη Σχολή Ηλεκτρονικής Μηχανικής και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου.
Μετά την ανάρτησή του, η οποία έγινε viral, ο Norman κλήθηκε να εμφανιστεί στην εκπομπή της Laura Ingraham στο Fox News για να συζητήσει την έκθεση-βόμβα.
ΔΕΙΤΕ:
Η έκθεση, η οποία συντάχθηκε από ομάδα ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Imperial College του Λονδίνου για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης, αναφέρει ότι για να υπακούσει το κοινό στο νόμο του νόμου για την κλιματική αλλαγή, θα πρέπει να σταματήσει να κάνει οτιδήποτε προκαλεί εκπομπές, ανεξάρτητα από την πηγή ενέργειάς του.
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να κλείσουν, να απαγορευτεί η κατανάλωση βοδινού και αρνίσιου κρέατος και να σταματήσει η κατασκευή νέων κτιρίων, προκειμένου να τηρηθεί η νομική δέσμευση για μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050.
Η έκθεση αναφέρει ότι όλα τα αεροδρόμια θα πρέπει να κλείσουν μεταξύ 2020 και 2029, με εξαίρεση το Χίθροου, τη Γλασκώβη και το Μπέλφαστ.
Αυτά τα μεγάλα αεροδρόμια θα πρέπει να κλείσουν μεταξύ 2030 και 2049.
Σε μια από τις πιο απίστευτες εκθέσεις για την κλιματική πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι σήμερα, οι ακαδημαϊκοί ζητούν επίσης να απαγορευτεί η κατανάλωση βοδινού και αρνίσιου κρέατος.
Το κοινό θα αναγκαστεί επίσης να χαμηλώσει τη θέρμανσή του στο σπίτι και να φοράει περισσότερα ρούχα για να ζεσταθεί αντ’ αυτού.
Για να επιτευχθούν οι στόχοι της πράσινης ατζέντας, η έκθεση αναφέρει ότι η εθνική κατανάλωση βοδινού και αρνίσιου κρέατος πρέπει να μειωθεί κατά 50% μεταξύ 2020 και 2029.
Στη συνέχεια, μεταξύ 2030 και 2049 το βόειο και το αρνίσιο κρέας θα “καταργηθεί σταδιακά”.
Η έκθεση επιβεβαιώνει επίσης ότι η κατασκευή νέων κτιρίων πρέπει να σταματήσει μέχρι το 2050:
Το βασικό σημείο είναι ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο που χρησιμοποιεί άνθρακα θα έχει ουσιαστικά μηδενική αξία το 2050.
Αυτό με τη σειρά του μπορεί να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη χρήση μέχρι το 2050 – για παράδειγμα, την ανέγερση νέων κτιρίων με πολύ ταχύτερο ρυθμό για τα επόμενα 30 χρόνια, γνωρίζοντας ότι η κατασκευή πρέπει να σταματήσει στη συνέχεια.
Η έκθεση κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2019 και συντάχθηκε από το “UK Fires”, μια συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων του Κέιμπριτζ, της Οξφόρδης, του Νότιγχαμ, του Μπαθ και του Imperial College του Λονδίνου.
Με τίτλο “Απόλυτο μηδέν“, η έκθεση είναι μια ερευνητική συνεργασία στην οποία οι συγγραφείς αποκαλύπτουν τι πρέπει να κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο για να ανταποκριθεί στη νομική του απαίτηση να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050.
Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα των γεγονότων μπορεί να επιταχυνθεί σημαντικά, επειδή η βρετανική κυβέρνηση κατοχύρωσε νομοθετικά τον Απρίλιο του 2021 έναν νέο στόχο για τη μείωση των εκπομπών κατά 78% έως το έτος 2035.
Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν ότι τα βασικά μηνύματα είναι τα εξής
Εκτός από τη μείωση της ενεργειακής μας ζήτησης, η επίτευξη μηδενικών εκπομπών με τις σημερινές τεχνολογίες απαιτεί τη σταδιακή κατάργηση των πτήσεων, της ναυτιλίας, του αρνιού και του βοείου κρέατος, του χάλυβα και του τσιμέντου.
Αυτό δηλώνουν επίσης για τις θέσεις εργασίας και τις τοποθεσίες:
Υπάρχουν δύο βασικές επιπτώσεις στον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας: πρώτον, τα κτίρια θα γίνουν πολύ πιο ακριβά, επειδή οι περιορισμοί στην οικοδόμηση δημιουργούν σημαντικές ελλείψεις- δεύτερον, οι μεταφορές θα γίνουν πολύ πιο ακριβές, επειδή οι περιορισμοί στα αεροπορικά ταξίδια θα δημιουργήσουν υπερβάλλουσα ζήτηση για άλλες μορφές μεταφορών.
Όσοι ξεκινούν τώρα, το 2019, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα είναι 43 ετών το 2050. Το να σκεφτούμε ποια εκπαίδευση είναι κατάλληλη για ένα πολύ διαφορετικό σύνολο βιομηχανιών είναι ένα βασικό ερώτημα.
Θα έπρεπε να εξακολουθούμε να εκπαιδεύουμε πιλότους αεροπλάνων; Ή αεροναυπηγούς μηχανικούς;
Και το δηλώνουν αυτό για την εφαρμογή των απαιτήσεων:
Οι αλλαγές στη συμπεριφορά για την επίτευξη του απόλυτου μηδενός είναι σαφώς σημαντικές. Κατ’ αρχήν, οι αλλαγές αυτές θα μπορούσαν να προκληθούν μέσω της αλλαγής των τιμών, παρέχοντας έτσι σαφή κίνητρα για την αλλαγή της συμπεριφοράς.
Η εναλλακτική λύση είναι να απαγορεύσει η κυβέρνηση ορισμένους τύπους συμπεριφοράς και να ρυθμίσει τις διαδικασίες παραγωγής.
Η έκθεση προέκυψε εν μέσω αυξανόμενων προσπαθειών να περιοριστούν οι δημόσιες ελευθερίες στο όνομα της καταπολέμησης της “κλιματικής αλλαγής”.
Όπως ανέφερε το Slay News πέρυσι, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) υποστηρίζει ότι οι περιορισμοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποδεικνύουν ότι “δισεκατομμύρια” θα συμμορφώνονταν και με “κλιματικά λουκέτα”.