Ταξιαρχία μαχητών της Wagner επιχειρεί στο Λίπτσι στο Χάρκοβο

Oι ουκρανικές δυνάμεις εκκένωσαν εκτάκτως δύο κωμοπόλεις στα σύνορα με τη Ρωσία στην περιφέρεια του Σούμι καθώς αναμένουν επίθεση και σε αυτή την κατεύθυνση από στιγμή σε στιγμή!

Συγκεκριμένα εκκένωσαν τις κωμοπόλεις Βόζμπα και Μπελοπόλε

Η πρώτη μάλιστα, έχει ιδιαίτερη σημασία για την ουκρανική επιμελητεία καθώς αποτελεί σιδηροδρομική διασταύρωση και μεταφορικό κόμβο της περιοχής.

Τις τελευταίες ημέρες στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ που συνορεύει με την ουκρανική περιφέρεια του Σούμι, παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων από τους Ρώσους παρόμοια με αυτή που γίνονταν στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ πριν την επίθεση στο Χάρκοβο.

Όπως μάλιστα αναφέρουν ουκρανικές πηγές ήδη διεξάγονται επιχειρήσεις από Ρώσους spetsnaz καθώς έχουν δηλωθεί «εξαφανίσεις» Ουκρανών συνοριοφυλάκων και στρατιωτών.

Η ρωσική δραστηριότητα μάλιστα φαίνεται να έχει επεκταθεί και στην περιφέρεια του Τσερνίχιβ!

 

 

 

 

Στο μεταξύ οι μάχες συνεχίζονται στην περιφέρεια του Χάρκοβο όπου οι Ρώσοι πλέον κατέχουν μία έκταση 260 τετραγωνικών χιλιομέτρων μετά από επιχειρήσεις τεσσάρων ημερών.

Στις μάχες για την κατάληψη της στρατηγικής πόλης Λίπτσι, συμμετέχει μία ταξιαρχία αποτελούμενη από πρώην μαχητές της WagnerPMC.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η εκκαθάριση στην έτερη στρατηγικής σημασίας πόλη, στο Βόβτσανσκ, το οποίο «σφυροκοπά» η ρωσική Αεροπορία με κατευθυνόμενες βόμβες FAB1500.

Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει το κέντρο της πόλης και προχωρούν στην πλήρη εκκαθάριση της.

 

 

Στην Ουκρανία έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη αντιπαράθεση ως προς τις οχυρώσεις που θα έπρεπε να υπήρχαν στην περιφέρεια του Χάρκοβο κάτι το οποίο δεν έγινε όπως φάνηκε από την εύκολη αρχική προέλαση των Ρώσων.

Υπάρχουν σοβαρές κατηγορίες για Ουκρανούς αξιωματούχους που δεν διέθεσαν τα ανάλογα κονδύλια και τα χρήματα αυτά κατέληξαν σε εξωχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »