Οι Ιρανοί άνηκαν στους «Φρουρούς της Επανάστασης» και τοποθέτησαν βόμβα κάτω από το κρεβάτι του ηγέτη της Χαμάς

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ι.Χανίγια, δολοφονήθηκε από δύο Ιρανούς πράκτορες που είχαν στρατολογηθεί από την Μοσάντ!

Μάλιστα όπως αποκαλύπτεται μία βόμβα τοποθετήθηκε κάτω από το κρεβάτι του δολοφονηθέντος ηγέτη της Χαμάς από τους δύο Ιρανούς οι οποίοι ήταν στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης

Συγκεκριμένα οι δύο Ιρανοί ήταν μέλη της μονάδας ασφαλείας Ansar al-Mahdi του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, της ίδιας της ομάδας που είναι υπεύθυνη για την προστασία του κτηρίου και των επισκεπτών του, σύμφωνα με τη Jewish Chronicle.

Οι ίδιοι οι Ιρανοί το κατάλαβαν μετά τη δολοφονία, όταν οι φρουροί φάνηκαν σε πλάνα από κάμερα ασφαλείας την ημέρα της δολοφονίας να κινούνται κρυφά στο διάδρομο προς το δωμάτιο όπου σχεδίαζε να μείνει o Χανίγια, ανοίγοντας την πόρτα με ένα κλειδί και μπαίνοντας στο δωμάτιο.

Τρία λεπτά αργότερα οι φρουροί (στους οποίους προσφέρθηκε πόσο με εξαψήφιο νούμερο καθώς και άμεση μετεγκατάσταση σε μια χώρα της Βόρειας Ευρώπης) απαθανατίστηκαν στην κάμερα να φεύγουν ήρεμα από το δωμάτιο, να κατεβαίνουν τις σκάλες προς την κύρια είσοδο του κτιρίου, και μετά μπαίνοντας σε ένα μαύρο αυτοκίνητο, να φεύγουν.

Ο φύλακας στο σημείο ελέγχου του πάρκινγκ τους αναγνώρισε και άνοιξε την πύλη χωρίς να κάνει ερωτήσεις.

Μια ώρα αργότερα μεταφέρθηκαν λαθραία από το Ιράν από τη Μοσάντ.

Οι αναφορές αναφέρουν ότι η συσκευή τοποθετήθηκε στο δωμάτιο του Χανίγια εβδομάδες ή μήνες πριν από την έκρηξη.

Αυτό είναι λάθος. Οι κάμερες ασφαλείας δείχνουν ότι τοποθετήθηκε την ημέρα της έκρηξης, στις 4:23 μ.μ. – περίπου εννέα ώρες πριν ενεργοποιηθεί όταν ο Χανίγια μπήκε στο δωμάτιό του.

Η έκρηξη, η οποία πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως από ρομπότ, σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, ακριβώς στη 01:37 τοπική ώρα.

Για να αποτρέψει πιθανή ανίχνευση, η Μοσάντ τοποθέτησε έναν επίπεδο εκρηκτικό μηχανισμό σε σχήμα τούβλου, πλάτους 3 ίντσες επί 6 ίντσες μήκους, ο οποίος στερεώθηκε στο κάτω μέρος του κρεβατιού.

Για να ελαχιστοποιήσουν τις βλάβες αθώων πολιτών, χρησιμοποίησαν μια βόμβα γνωστή για την ακρίβειά της, η οποία στόχευε μόνο το δωμάτιο του Χανίγια.

Ως αποτέλεσμα, μόνο ένας συγκεκριμένος χώρος του κτιρίου υπέστη ζημιές

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »